ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Artisti in slujba dictaturii

with one comment

Pavel Stratan,  Nelly Ciobanu şi Vitalie Dani au cântat în campania electorală a Partidului Comunist din Republica Moldova (PCRM) şi pentru Vladimir Voronin. Alte nume de artişti vehiculate de mass-media în legătură cu campania PCRM: Arsenium, Connect-R, Nelu Stratan şi Natalia Gordienco. De asemenea, Zdob si Zdub nu au nimic de comentat despre represiunea si teroarea regimului lui Voronin.

Stratan, în slujba unei dictaturi; Foto: interioare.free.fr

Stratan, în slujba unei dictaturi; Foto: interioare.free.fr

„Nu credeţi că Stratan are un turneu prin republică – este vorba de concertele electorale ale PCRM…”, stătea scria pe portalul ziarului Timpul, încă din 9 martie, precizându-se că pentru publicitate se folosiseră şi reţelele internet de socializare.

În perioada campaniei electorale, moldovenii au fost invitaţi să participe la vot prin intermediul unor concerte de amploare. culminând cu cel de vinerea trecută, din centrul Chişinăului, la care au participat Tiesto, dar şi Pavel Stratan, în ziua alegerilor, persoanele care s-au prezentat la urne au fost tentate cu unele cadouri: sticle de ulei, dar şi peste 100.000 de CD-uri pe care figurează numele câtorva dintre cei mai îndragiţi artişti din Moldova. Astfel, în duminica alegerilor, votanţii au primit câte un CD cu 20 de melodii reunite sub titlul „Schimbarea în bine – doar cu PCRM”, interpretate, între alţii, de fraţii Pavel şi Nelu Stratan, dar şi de frumoasa Natalia Gordienco, reprezentanta Moldovei la Eurovision 2006, alături de Arsenium şi Connect-R, potrivit portalului StiriROL.ro.

„Pavel Stratan face banu’ cu…ciocanu’…şi secera”, titra ziarul Timpul din Moldova, în 10 martie 2009. pcrmDe asemenea, despre atitudinea cel puţin jenantă a altor artişti, precum cei de la Zdob şi Zdub, decoraţi de Vladimir Voronin, puteţi citi în ziarul Gândul din 13 aprilie în articolul: „De ce au câştigat comuniştii – o întrebare la care răspund sincer sau cu frică: Pavel Stratan, Alexandrina, Zdob şi Zdub”

Puteţi citi mai jos articolul din Timpul, despre concertele lui Pavel Stratan în sprijinul lui Voronin, material semnat de Valentina Baciu:

Ieri, am primit un mesaj – pe o reţea de socializare – în numele lui Pavel Stratan: „De data aceasta, eu vin la tine… Mă poţi asculta la tine acasă: 07.03 – Căuşeni, 11.03 – Donduşeni, 13.03 – Şoldăneşti, 19.03 – Sângerei, 21.03 – Teleneşti, 28.03 – Floreşti şi Chişinău – 8 Martie, ora 17.00, în incinta Scuarului Teatrului de Operă şi Balet. Intrare liberă”. Nu, să nu credeţi că Stratan are un turneu prin republică – este vorba de concertele electorale ale PCRM.

Pentru a afla despre ce fel de concerte cu Stratan este vorba, am apelat la toate cunoştinţele şi prietenii din Căuşeni, acolo unde el a fost pe 7 martie. Ni s-a spus că s-a desfăşurat o adevărată întâlnire electorală a comuniştilor, la care s-a cântat şi s-a îndemnat cu text deschis să fie votaţi comuniştii. Dintre artişti, au mai fost prezenţi Nelu, fratele lui Pavel Stratan, Nelly Ciobanu şi Vitalie Dani. La „concert” au fost aduşi, organizat, oameni din diferite localităţi ale raionului. Erau prezenţi şi oameni foarte indignaţi, care au scandat din sală „Jos comuniştii!”. Cei mai mulţi căuşeneni nu înţeleg ce s-a întâmplat cu Pavel Stratan şi de ce face jocul comuniştilor. Amintim că Pavel Stratan a mai cântat, la sfârşitul lui februarie, la Larga, r-l Briceni, şi i-a lăsat pe admiratorii lui foarte nedumeriţi.

Cei din trupa Zdob şi Zdub nu vorbesc despre Voronin; Foto: Gândul/Mediafax

Cei din trupa Zdob şi Zdub nu vorbesc despre Voronin; Foto: Gândul/Mediafax

Oamenii mai spun că organizatorul comunist responsabil de raion, Iurie Munteanu – tot el şi viceministru al Economiei -, a venit la concert cu maşina de serviciu – Skoda. Ei susţin că Munteanu, peste tot unde apare, se prezintă viceministru şi promite tot felul de minuni după alegeri, dacă va câştiga PCRM. Potrivit responsabililor de la Consiliul raional, arenda sălii Casei de cultură raională, în valoare de 1000 lei, a fost plătită de un consilier orăşenesc din partea PCRM, în numele Uniunii femeilor din RM. De asemenea, la 14 februarie, primăria oraşului a mai organizat un concert electoral pro-PCRM. Contactat de TIMPUL, Stratan n-a binevoit să discute.Vom menţiona că, la concertele lui Pavel Stratan, un recital de 45 minute costă cel puţin 2000 euro.


Publicitate

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Balet, la care au participat Tiesto, dar şi Pavel Stratan. Adică ca să fie mai clar, e vorba de artişti în slujba unei dictaturi. Pentru că de dictatură e vorba dacă e să ne luăm doar după ce a urmat în urma protestelor […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: