ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Parada Gay Fest si Marsul Noua Drepta

leave a comment »

Parada Gay Fest

Aproximativ 200 de persoane, printre care mulţi cetăţeni străini, au participat la Parada Gay Fest , organizată sâmbătă de Asociaţia „Accept”, în Bucureşti, pe traseul Bulevardul Unirii, Piaţa Constituţiei, Bulevardul Libertăţii până la intersecţia cu Splaiul Independenţei.

Parada Gay Fest, desfăşurată sâmbătă în capitală, între orele 17-18,50 a fost prima la care nu s-au înregistrat incidente violente, care indicau până acum Bucureştiul ca intolerant la drepturile minorităţilor sexuale, respectate în statele membre ale Uniunii Europene.

Parada Gay Fest, Bucureşti, 23 mai 2009. Foto: Mediafax

Parada Gay Fest, Bucureşti, 23 mai 2009. Foto: Mediafax

Peste 700 de jandarmi şi 200 de poliţişti au fost mobilizaţi, pentru a asigura ordinea publică la Parada Gay.

Reprezentanţii Asociaţiei „Accept”, care apără drepturile minorităţilor sexuale, susţin, potrivit Mediafax, că în România persoanele LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, n.r.) continuă să fie „discriminate, hărţuite şi considerate cetăţeni de rangul doi”, lucru inacceptabil într-o ţară europeană care susţine că respectă drepturile omului.


Marşul  „Noua Dreptă” împotriva avorturilor şi homosexualităţii

Câteva zeci de persoane au participat, sâmbătă, la un aşa numit marş „pentru normalitate”, organizat de Asociaţia „Noua Dreaptă” cu câteva ore înaintea paradei gay, manifestanţii afirmând că  marşăluiesc  împotriva avorturilor şi homosexualităţii.

Marşul organizat de Noua Dreaptă împotriva homoexualităţi; Foto: Mediafax

Marşul organizat de Noua Dreaptă împotriva homoexualităţi; Foto: Mediafax

Şeful departamentului aderenţi al Asociaţiei „Noua Dreaptă„, Adrian Pal, a declarat, citat de Mediafax,  că nu are nimic cu homosexualii , dar este deranjat că vor să se expună public. Pal a susţinut că este artist care lucrează cu regizori şi alte persoane din domeniu, care niciodată nu s-ar expune public indiferent de orienterea sexuală pe care o au.

Marşul început în jurul orei 11,50, desfăşurat pe traseul  Piaţa George Enescu,  Calea Victoriei, Piaţa Naţiunile Unite, Splaiul Independenţei, Dealul Mitropoliei, a durat aproximativ o oră, el încheindu-se fără incidente.


Lasă un comentariu