Statistica manipulată de Educație
Ministerul Educației Naționale a propus „suspendarea cursurilor pentru zilele de vineri, 14 noiembrie, şi luni, 17 noiembrie”. Astfel, „studenţii ar putea merge să voteze” în localităţile în care au domiciliul, potrivit MEN. Adică sâmbătă, 15 noiembrie și duminică, 16 noiembrie nu intră la socoteală? Asta arată cât de rupți de realitate sunt cei de la Ministerul Învățământului care habar nu au că sunt zeci de facultăți de stat și private, în toată țară, unde sâmbăta și duminica se susțin cursuri (la forma de învățământ „Zi”, nu la I.D.).
În general, cei de la Ministerul Educației nu știu decât să delapideze fonduri, să șmenuiască banii, să fure și să tot fure. Doar din înființarea așa-numitului Registru Matricol Unic, inutil și nefuncțional încă din 2009 , zece milioane de euro au fost deturnați și au umplut buzunarele escrocilor din minister. Interesant e că nimeni nu suflă un cuvânt despre megaescrocheria RMU.
Hai să vă mai spun ceva. Pentru perioada 1990-2010 nu există nicio evidență oficială a diplomelor universitare și de Bacalaureat. Nu a existat și nici nu există vreo centralizare.
Toate cifrele oficiale vehiculate privind școlarizarea, numărul de absolvenți, gradul de ocupare a universităților etc au fost permanent măsluite sau inventate de cei din Ministerul Educației. După modelul grecesc, Statistica a diseminat, cel puțin un deceniu, informații nereale manipulate de cei de la Educație. Cu nesimțire maximă. După 2009, pentru că escrocheria era prea mare, s-a încercat o cosmetizare parțială a datelor, dar tot în sensul că ar mai fi ceva bani de furat prin ascunderea adevaratelor cifre care privesc, în general, școlarizarea. La toate nivelurile.
RMU a fost si ramine afacerea grasa pt. toti de la minister si inca 7-8 firme de capusat. Plimba cit mai mult definitivarea si lasa necompletati anii anterior ca sint pe piata mii de diplome false la parlamentari si alti directori si nu le convine sa se afle cine le-a eliberat hirtiile alea. La fel si pentru cele de bac, unii nici nu au liceul terminat si au facut rost de diplome pe o sticla de vodca sau un buchet de flori. Nici nu se va face ordine pentru cine e fraier sa se afle porcariile din acei ani in care sint implicati directori, rectori si miniustri.
Relu Tabac
Joi, 13 noiembrie 2014 at 13:07
cheltuieli estimate la 242,573 milioane de lei intr-un singur an, dar nu se stie unde au ajuns banutii pentru registru,,..
J.K.
Joi, 13 noiembrie 2014 at 13:31