ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Cine este Alessio Menegazzo, director Enel România

with 13 comments

Cum arată Alessio Menegazzo, director Enel România („Head of Sustainability and Public Affairs”) și ce imagine își promovează? Ce sau cine îl recomandă?

Este cel strâns de gât, în stânga fotografiilor. Pare și cam aprins în obraji, dar poate că nu este de la palme luate peste față și nici de la consumul exagerat de alcool.

alessio menegazzo1

Strâns de gât, Alessio Menegazzo are timp timp și pentru a manageria Enel România, companie cu mii și mii de reclamații de la consumatorii nemulțumiți

Alessio Menegazzo a susţinut, potrivit biroului de presă al Primăriei sectorului 2, că „instituţia pe care o conduce nu poate furniza energie electrică conform contractelor pe care le are cu beneficiarii. Principalul motiv ar fi că românii sunt hoţi şi fură energie electrică în proporţie de 15 la sută din reţeua veche de 30 de ani” (conform ziarului Adevărul).

Colegul lui, Matteo Casani s-a aruncat pe geam, în miezul zilei, de la sediul Enel România, în timpul unei ședințe. DNA era prin preajmă. Matteo Cassani fusese primul italian trimis de italienii de la Enel în România, acesta având un rol esenţial în negocierile cu statul român care au avut ca rezultat prima tranzacţie făcută de Enel aici: preluarea la pachet în 2005 a fostelor Electrica Banat şi Electrica Dobrogea.

Alessio Menegazzo

Îi place să spună că are „abilități puternice de comunicare”, însă fuge cu coada între picioare când consumatorii din România îl iau la întrebări privind facturile de furnizare a energiei

Moartea lui Mattei Cassani a intervenit în contextul în care în urmă cu un an procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a trei persoane: Claudiu Dumbrăveanu, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Gheorghe Ciubotaru, patronul Electroalfa, companie specializată în fabricarea echipamentelor pentru distribuţia de energie electrică, şi Florin Gugu, director în cadrul Enel.

Astfel, aproape 1,2 milioane de consumatori de energie, în special populaţia, din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu ar fi plătit în 2013 facturi cu 2,5 milioane de euro mai mari decât trebuia în urma unei înţelegeri în care actorii principali ar fi fost italienii de la Enel, cel mai mare distribuitor privat de energie din România, ANRE şi Electroalfa, un business de 38,7 milioane de euro controlat de Gheorghe Ciubotaru.

12106967_954019991342386_4696109250497094084_n

Același individ,  Alessio Menegazzo. La fotografia de profil de pe Facebook își postase, la un moment dat, o imagine cu Winston Churchill. Acest personaj bizar conduce Enel România

Dar să revenim la actualul director (cică Head of Sustainability and Public Affairs at Enel Romania) Enel România, Alessio Menegazzo este „inspirat de spiritul lui Tesla” și „a montat becuri economice în casele țăranilor români” (conform datelor furnizate de biroul de presă ENEL, coordonat de Radu Coșarcă”). Cam atât pentru că CV-ul acestui individ chiar nu are nicio legătură cu managementul unei companii de energie. Nici profilul public afișat nu spune nimic despre ce a lucrat acest individ până în anul 2004.

Ca fapt divers trebuie să mai precizăm că pagina Facebook a Enel România este plină de comentariile angajaților ENEL sau al celor care au ciugulit bani din așa zisele proiecte inspiraționale finanțate de această companie din banii clienților din România. Și tot angajații ENEL sunt cei care dau „like” anunțurilor cu întreruperea alimentării cu energie. Este nesimțire dusă la extrem. Și pe banii consumatorilor.

Fotografii obținute, culmea, prin amabilitatea lui Alessio Menegazzo, omul al cărui CV are legătură doar cu România și nimic altceva.

Publicitate

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Are fatza de betziv. La ENEL=hotie maxima si furt factura

  Raul Mireca

  Marți, 3 mai 2016 at 14:49

  • Este escroc? Astia de la ENEL de jupuiesc si isi bat joc de consumatori pentru ca nimeni nu le zice si nu le face nimic. De ce nu ii aresteaza. La ce mutra are asta si cum vorbeste pentru ce este platit cu 20.000 de euro pe luna ? Ca sa ne fure? La puscarie! La puscarie! Unde esti DNA!??

   florea f.

   Marți, 3 mai 2016 at 14:59

   • Da, foarte corect tot ce spui. Dar tot degeaba vorbim. Ei își văd de ale lor. Enel jecmănește, se sifonează bani prin programe peste programe care direcționează milioane în paradisuri fiscale.

    Romulus Cristea

    Miercuri, 30 ianuarie 2019 at 23:37

  • e mecla de porc. eu stau in italia si aici fac la fel. enel e o companie de cacao, au buzunarele pline de bani de la factura oamenilor pe care ii fraieresc de zeci de ani.

   Nicu Enel

   Marți, 3 mai 2016 at 15:17

 2. Astia ne fură la facturi???? Vai de mama noastra si ne mai si porcaiesc iar daca te uiti la ei,,,

  Deceneu Eu

  Marți, 6 decembrie 2016 at 23:13

  • Da, despre astfel de personaje e vorba. E o escrocherie fără frontiere. Tipul nu are nicio competență dovedită. Ce știe enel să facă este să majoreze nejustificat tarifele și să ofere cele mai slabe servicii populației. Și o fac în toată lumea la fel, nu doar în România.

   Romulus Cristea

   Miercuri, 30 ianuarie 2019 at 23:33

 3. De asta platim noi facturi uriase la enel astia se imbata ca porcarii si ne jefuiesc continuu. Cit ii mai suportam pe astia . Daca asta e director si ne maninca 25.000 de euro lunar pentru un salariu si nu face nimic trebuie sa punem bitele pe ei, nu se mai poate. Ce competente are individul asta.

  Marilena T

  Joi, 31 august 2017 at 12:12

  • Acum i s-a majorat salariul. Din majorările de prețuri la energia electrică pentru români. Competențe nu are, este vorba de o impostură crasă. Niște derbedei pripășiți pe aici.

   Romulus Cristea

   Miercuri, 30 ianuarie 2019 at 23:30

 4. un cocalar frustrat, cred ca este refuzat si de femei si de barbati deopotriva, abject ca om si comportament, din pacate am avut nesansa sa interactionez cu el, Iq cu minus. Cand isi bate joc natura de noi, ne trimite pe pamant asemenea erori umane, care trebuia cu siguranta avortate.

  amza larisa

  Vineri, 1 decembrie 2017 at 22:37

  • Nemernicul ăsta are acum 30.000 de euro salariul lunar (majorat la sfârșitul anului trecut). Din câte am auzit, incompetent este puțin spus, iar studiile lui sunt cu semnul întrebării pentru mulți. Nu înțeleg de ce procuratura nu ajunge la Enel.pentru că instituția în sine este o bătaie de joc la adresa noastră. Unii o numesc megaescrocherie. Oare un om e normal la cap când se crede Winston Churchill și se compară cu el?

   Romulus Cristea

   Miercuri, 30 ianuarie 2019 at 23:28

 5. Problema, majora, este ça Enel din momentul de cind au preluat Serviciile de furnizare si pina acum , Nu am schimbat sau Ameliorat vorbind din punct de vedere Tehnic.
  Tablourile électrice Dateaza din 1970 si pina Acum!!!Nu si doresc Nici o Ameliorare dupa cum se pare(Cine cere Ameliorare, schimbarea cablelor electrice Isi primeste Agresivitate).
  Sa ne arda Casele II doare Undeva…
  Singurul Lucru pe care II Intereseaza este sa ti ACHITI FACTURA!!!
  Si cum facem?
  Cui ne Adresam?
  Asteptam o Catasrofa?
  Cablurile sint Foarte Vechi!
  Trebuiesc Schimbate.
  Si Furnizarea sa fie Independenta ptr fiecare Cladire in parte, si Tabloul Electric sa l puna in strada sa L poata Citi , exact ca in Afara!

  Asteptam Aceasta Schimbare.

  Andrei

  Luni, 20 mai 2019 at 16:18

 6. Rusinos .
  Cineva ar trebui sa i a atitudine si aici este vorba de Statul Roman.
  Sa se puna la Ordinea Zilei Cu Cablurile Electrice .

  Cris

  Luni, 20 mai 2019 at 16:22

 7. Daca Enelul Isi Amelioreaza Sistemul actual C am precar din punct de Vedere Rapiditate.
  Clientii ar trebui sa fie tratati m ai Cu Respect.
  Sa existe un Call Center Tehnic si Functional, carina II d ai Codul Eneltel si se Rezolva iti trimite un Profesional.
  Pe cind dinsi se duc la Controale Fara ça ei sa aiba un Ordinator si un sistem rapid de control.
  Echipamentul de teren Trebuie Améliorât!
  Este clar trebuie Investit.
  Uneori se fac Abuzuri, unii nu si déclara toti Chiriasii ( si are minim vreo 5 camere transformâte in garsoniere), si nici Vecinului nu i spune ca Acest aceasta Clienta Enel Solicita Un tablou Electric Caruia nu i Apartine( individual), este in comun Cu o alta Cladire, si ça poate Risca o Catastrofa , cit si Intreruperea Repetata de Furnizare Electrica!
  Dar, Nimeni nu se preocupa de Aceasta Problema Majora.

  Tiberiu

  Luni, 20 mai 2019 at 16:34


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: