ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Cine este Alessio Menegazzo, director Enel România

with 6 comments

Cum arată Alessio Menegazzo, director Enel România („Head of Sustainability and Public Affairs”) și ce imagine își promovează? Ce sau cine îl recomandă?

Este cel strâns de gât, în stânga fotografiilor. Pare și cam aprins în obraji, dar poate că nu este de la palme luate peste față și nici de la consumul exagerat de alcool.

alessio menegazzo1

Strâns de gât, Alessio Menegazzo are timp timp și pentru a manageria Enel România, companie cu mii și mii de reclamații de la consumatorii nemulțumiți

Alessio Menegazzo a susţinut, potrivit biroului de presă al Primăriei sectorului 2, că „instituţia pe care o conduce nu poate furniza energie electrică conform contractelor pe care le are cu beneficiarii. Principalul motiv ar fi că românii sunt hoţi şi fură energie electrică în proporţie de 15 la sută din reţeua veche de 30 de ani” (conform ziarului Adevărul).

Colegul lui, Matteo Casani s-a aruncat pe geam, în miezul zilei, de la sediul Enel România, în timpul unei ședințe. DNA era prin preajmă. Matteo Cassani fusese primul italian trimis de italienii de la Enel în România, acesta având un rol esenţial în negocierile cu statul român care au avut ca rezultat prima tranzacţie făcută de Enel aici: preluarea la pachet în 2005 a fostelor Electrica Banat şi Electrica Dobrogea.

Alessio Menegazzo

Îi place să spună că are „abilități puternice de comunicare”, însă fuge cu coada între picioare când consumatorii din România îl iau la întrebări privind facturile de furnizare a energiei

Moartea lui Mattei Cassani a intervenit în contextul în care în urmă cu un an procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a trei persoane: Claudiu Dumbrăveanu, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Gheorghe Ciubotaru, patronul Electroalfa, companie specializată în fabricarea echipamentelor pentru distribuţia de energie electrică, şi Florin Gugu, director în cadrul Enel.

Astfel, aproape 1,2 milioane de consumatori de energie, în special populaţia, din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu ar fi plătit în 2013 facturi cu 2,5 milioane de euro mai mari decât trebuia în urma unei înţelegeri în care actorii principali ar fi fost italienii de la Enel, cel mai mare distribuitor privat de energie din România, ANRE şi Electroalfa, un business de 38,7 milioane de euro controlat de Gheorghe Ciubotaru.

12106967_954019991342386_4696109250497094084_n

Același individ,  Alessio Menegazzo. La fotografia de profil de pe Facebook își postase, la un moment dat, o imagine cu Winston Churchill. Acest personaj bizar conduce Enel România

Dar să revenim la actualul director (cică Head of Sustainability and Public Affairs at Enel Romania) Enel România, Alessio Menegazzo este „inspirat de spiritul lui Tesla” și „a montat becuri economice în casele țăranilor români” (conform datelor furnizate de biroul de presă ENEL, coordonat de Radu Coșarcă”). Cam atât pentru că CV-ul acestui individ chiar nu are nicio legătură cu managementul unei companii de energie. Nici profilul public afișat nu spune nimic despre ce a lucrat acest individ până în anul 2004.

Ca fapt divers trebuie să mai precizăm că pagina Facebook a Enel România este plină de comentariile angajaților ENEL sau al celor care au ciugulit bani din așa zisele proiecte inspiraționale finanțate de această companie din banii clienților din România. Și tot angajații ENEL sunt cei care dau „like” anunțurilor cu întreruperea alimentării cu energie. Este nesimțire dusă la extrem. Și pe banii consumatorilor.

Fotografii obținute, culmea, prin amabilitatea lui Alessio Menegazzo, omul al cărui CV are legătură doar cu România și nimic altceva.

Reclame

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Are fatza de betziv. La ENEL=hotie maxima si furt factura

  Raul Mireca

  Marți, 3 mai 2016 at 14:49

  • Este escroc? Astia de la ENEL de jupuiesc si isi bat joc de consumatori pentru ca nimeni nu le zice si nu le face nimic. De ce nu ii aresteaza. La ce mutra are asta si cum vorbeste pentru ce este platit cu 20.000 de euro pe luna ? Ca sa ne fure? La puscarie! La puscarie! Unde esti DNA!??

   florea f.

   Marți, 3 mai 2016 at 14:59

  • e mecla de porc. eu stau in italia si aici fac la fel. enel e o companie de cacao, au buzunarele pline de bani de la factura oamenilor pe care ii fraieresc de zeci de ani.

   Nicu Enel

   Marți, 3 mai 2016 at 15:17

 2. Astia ne fură la facturi???? Vai de mama noastra si ne mai si porcaiesc iar daca te uiti la ei,,,

  Deceneu Eu

  Marți, 6 decembrie 2016 at 23:13

 3. De asta platim noi facturi uriase la enel astia se imbata ca porcarii si ne jefuiesc continuu. Cit ii mai suportam pe astia . Daca asta e director si ne maninca 25.000 de euro lunar pentru un salariu si nu face nimic trebuie sa punem bitele pe ei, nu se mai poate. Ce competente are individul asta.

  Marilena T

  Joi, 31 august 2017 at 12:12

 4. un cocalar frustrat, cred ca este refuzat si de femei si de barbati deopotriva, abject ca om si comportament, din pacate am avut nesansa sa interactionez cu el, Iq cu minus. Cand isi bate joc natura de noi, ne trimite pe pamant asemenea erori umane, care trebuia cu siguranta avortate.

  amza larisa

  Vineri, 1 decembrie 2017 at 22:37


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: