ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Estonia, Lituania şi Letonia cresc importurile de produse alimentare din Moldova

with one comment

Estonia, Lituania şi Letonia vor să importe prioritar produse agricole din Republica Moldova. Ministrul în exerciţiu al Agriculturii şi Industriei Alimentare din Republica Moldova,Vasile Bumacov, a declarat pentru agenţia de presă IPN că a participat recent la un eveniment la Berlin, Germania, unde a discutat despre aceasta cu omologii săi din ţările baltice.

Foto: inprofunzime.md

Foto: inprofunzime.md

„Cel mai mare interes pentru produsele noastre îl manifestă Estonia. Voi merge în februarie în această ţară, unde vom lansa un proiect prin care se va da prioritate importului produselor agricole moldoveneşti”, a spus ministrul moldovean al Agriculturii. Vasile Bumacov a menţionat că la Berlin s-a întâlnit şi cu Janis Duklavs, ministrul Agriculturii din Letonia, care i-a transmis oficialului moldovean invitaţia să participe la summitul de la Riga, planificat pentru luna mai 2015, şi la expoziţia Riga Food. Partea letonă este interesată să importe struguri de masă, vinuri şi produse distilate din struguri, din Moldova.

De asemenea, ministrul Agriculturii din Estonia, Ivari Padar, și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini Republica Moldova în procesul de integrare, reformare și restructurare a sectorului agroindustrial, prin acordarea unei asistenţe tehnice. „Am convenit să organizăm un eveniment de promovare a produselor agroalimentare moldovenești în Estonia.

Partea estoniană ne va facilita valorificarea oportunităților de comercializare a produselor noastre agroalimentare în marile rețele de distribuție din această țară”, a precizat Vasile Bumacov.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, în primele nouă luni ale anului trecut schimburile comerciale dintre Moldova şi ţările baltice s-au cifrat la circa 17 milioane de dolari, dintre care peste 11 milioane de dolari au fost exporturi.

Rusia a interzis anul trecut importurile de fructe, sucuri de fructe şi conserve din Republica Moldova. Pe lista interdicţiilor agroalimentare au fost, de asemenea, trecute şi importurile de carne, peşte, fructe şi legume din Statele Unite, Uniunea Europeană, Canada, Australia şi Norvegia, în replică la sancţiunile impuse Moscovei de Occident în contextul crizei din Ucraina.

Articol apărut în Infoaliment din 26 ianuarie 2015

Publicitate

Written by Romulus Cristea

Miercuri, 28 ianuarie 2015 la 18:06

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna ziua,

  Numele meu este Catalina Dobrean si lucrez ca freelancer pentru agentia de media online Promo-Logic.
  Urmaresc sa public pentru clientii nostri articole noi pe site-uri de calitate.

  Aș dori să vă ofer o plată fixă pentru scrierea și publicarea unui articol pentru unul dintre clientii nostri pe
  romuluscristea.wordpress.com
  Astept cu interes un raspuns din partea dumneavoastra.
  Daca sunteti interesat va rog sa-mi spuneți și va voi oferi mai multe detalii.
  De asemenea, dacă dețineți alte site-uri, vă rog să imi trimiteți URL-urile lor, in vederea publicarii ulterioare a unui articol pe aceste site-uri.

  Catalina Dobrean
  Media Account Manager

  Promo Logic Media Service

  http://www.promo-logic.net/
  catalina.dobrean@gmail.com

  Catalina Dobrean

  Joi, 14 mai 2015 at 16:59


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: