ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Ce spun judecătorii Curții de Apel despre Dan Adamescu: Inculpatul a încercat să influențeze un martor din dosarul DNA

with 8 comments

Dan Adamescu rămâne în arest. Instanța Supremă a respins contestația acestuia față de măsura arestării preventive.

Inculpatul este cetățean german, dar trăiește în România, țară în care se bucură de o poziție de putere și influență datorată exclusiv faimei averii detinută în conturi, un imperiu financiar clădit pe afaceri interesând diverse și importante domenii, inclusiv domeniul media. Aceasta este de natură să creeze percepția publică a ideii că, de pe asemenea poziție, poți cumpăra până și justiția, după bunul plac și în propriul interes pentru a obține și mai multe avantaje materiale, iar averea deținută apără conduita ilicita și conferă imunitate în fața legii, au considerat judecătorii Curții de Apel în urma solicitării miliardarului Dan Adamescu de a fi anchetat în liberate.

Omul de afaceri este acuzat că a dat 20.000 de euro mita unor judecatori, ca să obțină sentințe favorabile în dosare de insolvență ale firmelor sale. Între timp, prima instanță care l-a trimis dupa gratii și-a motivat decizia: magistrații spun că  Adamescu Dan Grigore ar fi încercat să influențeze un martor din dosar, potrivit agenției Mediafax.

Adamescu Dan Grigore încătușat la sediul DNA

Adamescu Dan Grigore încătușat la sediul DNA. Foto: Mediafax

Dan Adamescu ar fi luat legătura cu un martor important în dosarul în care el era acuzat, pentru a-l influența. I-ar fi oferit avocați și șofer la scara, pentru a controla vizitele pe care martorul le facea la Direcția Națională Anticorupție. Toate aceste informații se regăsesc în motivarea instanței Curții de Apel București, cea care a decis inițial să îl aresteze pe Adamescu.

Adamescu atenționează martorul esențial: „Îți spun eu cum trebuie să procedezi”

„Constată că inculpatul Adamescu Grigore Dan a încercat să influenţeze un martor esenţial, relevante în acest sens fiind dialogurile interceptate în mediu ambiental pe care inculpatul le-a purtat cu mai multe persoane şi cu martora FED (Firestein Elena Daniela, n. a.), din care rezultă că inculpatul – informat de martoră că urmează să se prezinte la ora 10 la DNA, a apelat personal avocaţi pentru ca martora să nu se prezinte singură, a însărcinat şoferi să efectueze transportul martorei”, arată Curtea de Apel Bucureşti în motivarea deciziei de arestare a lui Adamescu Dan Grigore.

Omul de afaceri ar fi vorbit cu mai multe persoane, la scurt timp dupa ce a aflat ca patru judecători de la Tribunalul București au fost arestați pentru că soluționau dosare de insolvență în funcție de mita pe care o primeau. Unele dintre aceste dosare erau ale lui Adamescu.

Cand firmele sale erau perchezitionate, mai afirma magistratii, Adamescu i-a telefonat martorei, care a cerut să-i spună ce are de făcut în continuare „și cum procedează”, iar inculpatul a formulat la rândul sau o întrebare: „La tine nu s-a schimbat nimic, a rămas așa?”. Iar martora a afirmat: „Eu trebuie să modific declarația…”.

Citește și:

* Dan Adamescu, patronul de la Astra şi Medien Holding (România liberă): De ce să citeşti cărţi când poţi răsfoi un “foieton”;

* Sabotati ziarul Romania libera (I)

Publicitate

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Ce spun judecătorii Curții de Apel despre Dan Adamescu: Inculpatul a încercat să influențeze un…. […]

 2. Cand ii aresteaza pe Alexandru Adamescu si Adrian Rus? Anunta-ne din vreme, cum ai facut cu mogulul

  Raul Saroe

  Sâmbătă, 14 iunie 2014 at 00:21

  • Alexander s-a refugiat la Monaco, Rus se plimba ]nca liber dar nu il mai baga nimeni in seama

   Romulus Cristea

   Joi, 31 iulie 2014 at 17:25

 3. De ce spune lumea ca Adamescu e escroc? Omu asta a ajutat multa lume si in tara si in strainatate. A fost un om sufletist. De ce loviti doar cind e cazut la pamint? Ieu l/am cunoscut la Targu Mures si a ajutat multa lume intrebati si la noi nu doar cespun dusmani

  Hari Dumnea

  Sâmbătă, 14 iunie 2014 at 00:27

 4. Ce borfas…ce derbedeu. Sa-i dea 10 ani sa crape in pucarie. Sa vina si Alexander, Rus si ceilalti la puscarie ca o merita

  mariuc lucian

  Sâmbătă, 12 iulie 2014 at 18:34

 5. S-a terminat cu beshinile lui Adamescuuuu…Cred ca il bat aia la parnaie de-i sare basca daca ridica cracu…

  Laur Balaur

  Joi, 31 iulie 2014 at 11:27

 6. In cazul Adamescu se incearca sa se puna batista pe tambal. Alexander e lasat liber la limbare prin Europa. iar Adamescu e in celula cu fratele lui Basescu. La arest, Adamescu se lauda ca va scapa si primeste la pachet mancare de la Intercontinental ca el nu manaca cu „toti borfasii”. De ce nu i se confisca averea paronului mafiot de la Romania libera si Astra?

  Prancea Paul

  Marți, 5 august 2014 at 23:46

 7. Sclavul Turturica nu mai apare nicaieri. Si-a facut plinul. Cum e sa fii angajazul unuia aflat in puscarie?

  Paul A.

  Miercuri, 6 august 2014 at 10:23


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: