ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Sabotati ziarul Romania libera (I)

with 174 comments

Ziarul România liberă „a uitat” să-mi mai plăteasca salariile începând din luna februarie. Se mai adaugă munca „la negru”, prestată pentru Medien Holding, pentru mai multe suplimente ale ziarului România libera şi pentru care banii s-au încasat, dar nu s-au virat şi pentru ziarişti. Eu o consider o escrocherie, ca să nu o numesc mizerie. Sunt uimit sa văd acum un „protest” al colegilor, dar care au stat impasibili când vedeau cum sunt escrocat de ziarul la care lucram de 23 de ani (din 1990). Colegii „răzvrătiţi” nu au scos niciun cuvânt când vedeau că eu, de luni si luni de zile, prestam pe gratis. În schimb, colegii jurnalişti îşi încasau salariile pe drepturi de autor sau lanegru, cu banuţii număraţi ca la frizer, în mână (eu am preferat sa lucrez legal, în schimb).
În plus, am mai descoperit că nici asigurările nu sunt plătite de doi ani de zile. ITM-ul are acum de lucru si cu România liberă, dar şi cu proprii angajaţi „unşi”.

Nu-mi rămâne decât să-i rog pe cei care mai au bun simţ să saboteze acest ziar (România liberă, dar şi Academia Caţavencu care face parte din trust, ambele cu audiente si tiraje prabusite), adică pur şi simplu să nu-şi mai facă abonamente şi să nu-l mai citească, dar nici să nu mai deschidă pagina lor de web. E suficient doar atât. Nesimţirea a fost maximă. Altceva nu a mai rămas de făcut! Doar aşa mai puteţi dovedi puţină solidaritate cu ziaristii escrocaţi. Altfel umpleţi în continuare buzunarele lui Adamescu & Co care sfidează jurnaliştii escrocaţi. Adamescu continua să vină la birou fie cu Rolls Royce, fie în Maybach, în timp ce ziariştii sunt rupţi de foame de luni de zile. Un trabuc pe care-l fumează zilnic Dan Adamescu costă cât salariul neplătit de luni de zile al unui junalist. Un individ cu moralitate diminuată, discutabilă şi care a adus ziarul în stadiul în care se află astăzi. La zero barat, un ziar lipsa la recenta auditare si aproape inexistent.

Cum am fost escrocat de ziarul România liberă

Cum am fost escrocat de ziarul România liberă

Ce să vă mai spun? Că am aflat că nu am şansa să recuperez nimic de la societate. Totul a fost spoliat şi mătraşit. „Actorii-dirijori” sunt indicaţi şi arătaţi cu degetul în persoana directorului general Adrian Rus (care cerşea imperativ de la redactori redirecţionarea impozitelor către ONG-urile proprii, afirmând-halal model de părinte- că are de cumpărat fân pentru caii fiicei şi bascheţi pentru băiatul de la liceu )  şi a directorului economic Dan Sabău. Despre Găbi Gheorghiţa Barbu, şefa de la personal care malversaţioneză şi ştate, nu va pot spune decât ce ştie toată lumea. Discutăm de o semianalfabeta şi abia aştept ca în zilele următoare să public scrisorile electronice primite de la aceasta. Pentru fapt divers, i se spune în redacţie, „Miau-Legat” sau „Servitoarea”. Surpriza vine în viitorul apropiat. Cu probe si documente. La poliţie unii deja au dat cu subsemnatul, alţii aşteaptă mandatul de aducere, aşa cum de altfel a auzit direct şi Alexander Adamescu.

La Poliţie şi Parchet sunt, în prezent, instrumentate câteva dosare privind situaţia de la România liberă. De exemplu, la Secţia 9 Poliţie Mai sunt şi nişte procese pe rol. Sper ca lucrurile să fie soluţionate în curând.

Mai am de adăugat însă ceva. Ziarul România liberă îmi plătea un „fantastic” salariu de 1.800 lei, un fel de pedeapsa pentru faptul că am refuzat să lucrez ilegal „la negru” sau pe drepturi de autor. În schimb, colegii, 99,99%, care în prezent plâng pe la colţuri, primeau 3.500-6.000 de lei lunar drept răsplată pentru”fentarea” legii prin aşa-zise drepturi de autor sau plată pe ştate de aruncat la coş.

* Voi publica cât de curând lista cu firmele, politicienii si oamenii de afaceri care au beneficiat indirect de munca mea, neplatită de angajator. O astfel de firma, de exemplu, este compania care imbuteliază apa minerală Borsec.

** Cititi alte cateva zeci de comentarii la materialul de mai sus, pe pagina mea de la Facebook:

https://www.facebook.com/romuluscristea

Va urma

Publicitate

174 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ca jurnalist care m-am format profesional la acesz ziar, la începutul anilor 90, spun doar atât: Sunt îngrozit! Praful s-a ales de un ziar care. la un moment dat, demult, era o adevărată insituţie naţională!

  Cristian BOTEZ

  Vineri, 30 noiembrie 2012 at 23:44

  • Multumesc Cristi Botez, din pacate celorlalti colegi le este frica sa scoata capul, se tem ca pierd orice bruma de castig. Din pacate, au contracte de drepturi de autor si ii inteleg. Eu insa voi continua, nu pot lasa lucrurile astfel Porcaria este maxima, nici macar prin minte nu0ti poate trece ce se petrece acolo. E groaznic…E teroare!!

   Romulus Cristea

   Vineri, 30 noiembrie 2012 at 23:56

  • Te salut si eu, Botez! Ce de mizerie s-a strins la Romania libera. Cind ne vedem la o bere o sa tispun mai multe ca nu pot aici si ar da seama unii de ce nu trebuie

   paul a.

   Duminică, 2 decembrie 2012 at 14:23

  • Romulus am lucrat si eu aproape doi ani la acest ziar si sincer regret ce trebuie sa induri. Din pacate pe zi ce trece ziaristii cu coloana vertebrala sunt scuipati si aruncati pe usa din dos in modul in care esti si tu .Sper ca in justitie sa castigi si sa nu patesti ce am patit si eu : am ramas cu o sentinta favorabila de pe urma careia nu am vazut nici un ban, pentru ca prin manevrer nu a fost pusa in executare.Multa bafta !

   Anonim

   Luni, 3 decembrie 2012 at 13:53

   • La Romania libera nu mai ai ce recupera nici prin instanta. Editorul Romaniei libere e in insolventa si cu zeci de creditori care cauta praful de pe toba. Jecmaneala a fost mare, premeditate si ordinara. Probabil , sper ca Parchetul sa reia cercetarea pentru atragera raspunderii penale a administratorului, pentru a se pune sechestru pe averile vinovatilor.

    Romulus Cristea

    Luni, 3 decembrie 2012 at 20:39

 2. O precizare: de munca mea neplatita de ziar a beneficiat de exmplu firma care imbuteliaza apa minerala Borsec, numerosi politicieni si oameni de afaceri. Voi alcatui cat de curand liste cu firmele care au beneficiat indirect de exploatarea prin neplata salariilor catre jurnalisti. Repet, o astfel de firma este Borsec.

  Romulus Cristea

  Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 00:09

 3. La Adamescu era grav. Pornind de la ceea ce paznici numeau „scuturat din piciorul drept”, adica avea o mare bucurie sa imputa lumea de langa el cu gaze. Din aceasta cauzae poreclit in cladirea a carui proprietar este „Nea Basila”. Nu e gluma, asa se distra el, asa intelege bucuria vietii. E plin de nemernici. O gluma preferata a mogululuii, in astfel de situatii era sa strige golaneste la cei din lift sau la bodzguarzi: „Prindeţi-o măi!”. Comportament grotesc si golanesc.

  Adi Rusu

  Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 01:09

  • Am auzit si eu, ce sa mai zic, e penibil, stiu o groaza de colegi de problemele lui, dar le e teama, se feresc. Am asistat si eu la fel de fel de comportamente grobiene ale acestui individ care crede ca „banii face orice”.
   Apropo, primeam de la el „cado”: cicolata si cafea expirata de doi ani pentru Paste si Craciu, In plus, ne obliga sa ne abonam la propriul ziar.

   Romulus Cristea

   Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 01:13

 4. Sint si in prezent angajat al ziarului, cu un contract de drepturi de autor pe sase luni. Nu as dori sa-mi fac public numele. Confirm comportamentul mogulului, dar si al directorului general. Cumva ne obliga sa-i viram la asociatiile lui si ale familiei cei 2% din impozit. Ne-a trimis un e-mail in care spunea ca are o fata care face calarie si ii moare iapa de foame, iar pentru baiat cica trebuia sa cotizam pentru ca facea baschet la un liceu. Oameni lipsiti de moralitate, fara bun simt. M-a obligat sa fac si abonament la ziarul Romania libera si sa cumpar o bormasina desi nu aveam ce pune pe masa la copil acasa. Rusine sa le fie. Jos cu ei, sa faca inchisoare, sa fie arestati.

  Anca L.

  Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 01:21

  • Da cunosc, am primit si eu e-mail-ul imperativ al directorului general Adi Rus care se plangea ca trebuie sa cotizam pentru copiii lui. Halal parinte si mentalitate. Rusine pentru un astfel de om

   Romulus Cristea

   Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 01:22

 5. Romulus, ma bucur ca cineva are curajul sa vorbeasca despre mizeria umana de la Romania libera. Nu va opriti aici, demascati impostorii si crieti in continuare despre anormalitatile de acest ziar.

  Nicoleta Sabau

  Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 01:26

  • Draga Nicoleta, bineinteles ca voi continua. Sper ca si alti colegi si prieteni sa mi se alature in acest demers. Sa lase teama la o parte si sa demaste escrocheriile de la Romania libera.

   Romulus Cristea

   Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 01:27

 6. Eu stiam ca mogululuii nostru i se spune Dl Pârţ, iar fiului Urma-de Mătreaţă. Stiu, a trebuit sa suport si eu la intrarea in lift repriza de „scuturat din piciorul drept”. M-am simtit umilita…atata nesimitire omeneasca….Despre Adita Rus ce sa mai zic, un complexat care nici macar nu te priveste in ochi cand vorbeste cu tine, lasa ochii jos, un comportament sociopat…

  Marcu Nicoleta

  Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 01:38

  • Nici nu stiu ce sa mai zic. Cred ca totusi trebuie povestit, lumea trebuie sa afle cine e Dan Adamescu, cine e Adi Rus, cine e individa Gabi Barbu cu aere de mare sefa dar care nu stie sa scrie romaneste etc. Eu zic sa continuati si sa-i faceti de ras. Altceva nu li se poate intampla unor oameni lipsiti de bun simt si moralitate. Continuati, eu o sa fiu alaturi in demascarea lor.

   Romulus Cristea

   Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 01:40

 7. La magazinul Unirea, proprietatea lui Dan Adamescu oamenii prinsi in neregula sint batuti crunt de paznicii lui Adamescu. Am asistat la cel putin 3-4 batati aplicate unor amarati de malacii lui Adamescu.

  A. Socolov

  Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 02:27

  • Da cunosc si eu cum isi impune „legea” Dan Adamescu. Am vazut si eu torturile la care sunt supusi comerciantii ilegali care incearca sa vanda ceva in magazinul lui Adamescu. Ciudat este ca politia romana e partasa la asa ceva. Am vazut oameni batuti din dispozitiile celor de la Unirii in fata magazinului, la atelierul de geamuri din spatele magazinului Unirii si intr-o incapere din magazinul Unirii.Din acest motiv eu nu cumpar de cinci ani nimic din magazinul acestui individ. Chiar nu este nimeni care sa opreasca aceste brutalitati? Cine este acest Adamescu care face legea in zona si cine il sustine din Politie? Asta trebuie sa aflam. E o incalcare ordinara a legii din partea unui om care are impresia, in anul 2012, ca „banul face legea”. Ce se petrece la magazinul Unirea si in imprejurimi, brutalitatile civililor lui Adamescu care roiesc in zona trebuie oprite.

   Romulus Cristea

   Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 02:33

 8. Mi-e rusine ca am, fara sa vreau numele de Adamescu. Aud numai de nenorociri,de incalcari ale legii etc. Faceti ceva oameni buni si opriti-;lpe acest individ naravit de avere si faima, dar care nu are respect fata de cei din jur si lege

  Ramona Adamescu

  Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 02:36

  • Numele nu ni-l alegem noi. Problemele comportamentale ale unor indivizi certati cu legea si cu regulile societatii civilizate e cu totul altceva. Daca continuam sa bagam capul in nisip, atunci se petrece ce se petrece….

   Romulus Cristea

   Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 02:38

 9. Stimate dle Cristea, sint ingineru Dan Stamate, din Germania, ne-am cunoscut in 2004 cu ocazia protestelor dvs contra WAZ. Nu-mi cred urechilor ce aud, nu pot sa cred ca o persoana care a trait atitia ani in Germania ca dl Dan Adamescu sa aiba un asemea comportament fata de angajati.Lege nu exista in Romania? De ce nu adresati organelor competente. In Germania nu ar fi indraznit sa aiba un asemenea comportament reprobabil. Va rog frumos revenit cu probe la cele afirmate de dvs, Sint siderat de un asemenea comportament al unui individ pe care l-am si cunoscut impreuna cu familia sa si pareau niste oameni onorabili. Sa fie de vina doar schimbarea de mediu din Germania in Romania, sechele unei grave boli psihice a dlui Adamescu sau chiar m-am inselat cu aprecierilecand l-am cunoscut impreuna cu familia. Reveniti cu amanunte, daca voi fi convins de cele ce veti proba imi iau angajamentul sa-i sesizez si pe aklti cunoscuti ai dlui Adamescu pentru a se putea proteja.
  Cu respect si pretuire,
  Ing. Dan Stamate, Germania

  Ing. Dan Stamate

  Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 05:24

  • In privinta lui Dan Adamescu&Co nu sunt prea multe mistere. Se stie de comportamentul lui abuziv si practici dicutabile in afaceri. Bineinteles, voi continua sa spun tot ce stiu despre el si clica de snapani de la Romania libera.M-au escrocat de bani. Deocamdata nu am recuperat nimic din salariile restante incepand cu luna februarie. Va rog sa ma sunati la 0721 288 362 sa va pun la dispozitie copiile documentelor cu asa zisele salarii (un fel de contabilitate dubla scrisa cu creionul, si pe care am reusit sa pun mana, plus alte documente),precum si inregistrarile audio-video cu dl Adamescu dand lectii de capitalism si practici la limita legii ca sa nu zic altfel.

   Romulus Cristea

   Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 15:29

 10. Despre plicurile cu bani pe care le imparte dl Adamescu si fiul ce puteti spune? Aveti curaju sa dati totul pe fata. Nici la compania de asigurari pe care Dan Adamescu si familia o invirteste lucrurile nu sunt in regula, au fost si amendati. Va rog faceti ancheta. Multumesc si va rog nu stergeti mesajul, e important pentru romani..

  Lutu Minea

  Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 05:30

  • Am auzit si eu direct de la „surse”. Ii rog pe cei care stiu mai multe sa-mi transmita pentru a putea pune eventual, la dispozitia Parchetului si Politiei, toata documentatia.

   Romulus Cristea

   Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 15:31

 11. cred problema e mai complexa. puterea discretionara a patronilor si a managerului s-a consolidat (si) prin faptul ca o buna parte a jurnalistilor de la RL au abdicat de la valorile meseriei. e cam greu sa protestezi cand ai acceptat ani de zile sa scrii la comanda si sa participi la ilegalitatile interne (contabilitate, resurse umane etc). sa te vinzi, cu alte cuvinte. ceea ce am vazut in ultimii ani nu e adevarata RL, asa cum nici redactia nu e adevarata redactie a RL.

  ps – oare unde e redactorul-sef in tot acest scandal?!…

  tudor artenie

  Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 08:23

  • Da, s-ar putea sa ai dreptate, dar nu trebuie privit doar unidirectional. La ultima intrebare, nu am de unde sa stiu, foarte probabil e la el acasa si raspunde la telefon. DAca il suni iti raspunde, la mine nu s-a intamplata niciodata altfel.

   Romulus Cristea

   Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 15:38

  • Intreaba-te mai bine de ce nu mai apare Romania libera in print de 4 luni. Exista numai editia online si aia vai de capul ei. Mai bine intreaba de problema asta

   Irina Klaumerg

   Luni, 3 decembrie 2012 at 22:48

   • Intreaba-l mai bine pe Dan Adamescu, eu evit sa-ti raspund la asemenea intrebare, Probabil stie sa raspunda la intrebare, mai ales ca e proprietar la Romania libera

    Romulus Cristea

    Luni, 3 decembrie 2012 at 22:52

 12. Povestiti si de mancarea sleita si stricata servita ziaristilor la o petrecere de Craciun la care Alexander Adamescu, grandoman periculos a aranjat sa fie ales Mister Romania libera. Un spectacol mai penibil nu cred ca am vazut altadata. Nu doar ca si-a regizat catigarea unui concurs aranjat, dar a luat si premiul oferit familia Adamescu, un mp4 player no name si care nu functiona, dar l-a luat acasa. Cata mitocanie

  A. Sabau

  Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 09:50

  • Da, e adevarat. Organiza asa zisee petreceri cu mancare sleita recuperata de pe la restaurante. Iti era creata sa si te uiti. E adevarat si cu concursul. Alexander Adamescu a fost nominalizat de angajati, se pare chiar la propunerea lui Adamescu, pentru Mister Adamescu Romania libera. Penibil a fost ceva incredibil

   Romulus Cristea

   Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 15:33

 13. Contează pe mine! 👿

  Roxana Iordache

  Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 13:37

  • Multumesc Roxana. E incredibil ce fac aia acolo. M-au escrocat cu salariile incepand din februarie.am muncit pe gratis, inclusiv suplimentar. Au incasat bani pe publicitate de la firme mari, dar pe mine nu m/au platit, la fel si cu alti colegi.

   Romulus Cristea

   Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 15:34

  • Si eu sprijin boicotul, nu voi mai citi Romania libera, oricum nu mai faceam asta de 6 ani. Adamescu si ai lui/tradatorii neamului si jurnalismului cu miinile curate! Ca in 90, in PU!!!!

   Danutz Sabau

   Duminică, 2 decembrie 2012 at 15:37

   • Vine si varu’ langa tine. Da, nu mai cititi ziarul Romania libera, nu le mai deschideti pagina de net, daca se poarta ca niste nemernici si nu l-au platit pe Romi de luni si luni de zile. Huooo, Adamescu! Aici nu e tara de hoti si banditi!!

    ady rus

    Duminică, 2 decembrie 2012 at 15:40

 14. Hai să facem Asociaţia „România liberă”, echipa care eram!

  Roxana Iordache

  Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 13:39

  • Ziarul practic e prabusit. Nu mai e nici macar auditat de BRATT. Nu au ce mai auditeze.,Cica maximum de vanzari in Bucuresti pe zi nu depaseste 30 de exemplare. Tiparesc mult incercand sa pacaleasca firmele de publciitate, lucru dat in vileag chiar de BRATT la inceputul anului.

   Romulus Cristea

   Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 15:36

   • sa dam cu ei de pamint. eu am terminat nu mai pun mina pe fituica lui adamescu ca ma imbolnavesc. sa o puna la veceu ca am auzit ca nu da bani nici pentru hirtia igienica, asa a invata la germania.

    F.G. Cioplea

    Duminică, 2 decembrie 2012 at 14:40

 15. Şi evident că trebuie daţi în judecată. Direct la DNA – pt evaziune fiscală, plus altele. În mod sigur găsim avocat pro bono. Azi sau cel mai târziu, mâine (fiindcă duminica e audienţă mai mare decât sâmbăta), am să scriu.

  Roxana Iordache

  Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 13:41

  • Da, neaparat. Iarasi pierd o gramada de timp cu acesti derbedei patentati, dar la fel ca altadata nu ma las. Niste nesimtiti si hoti. Pe mine m-au escrocat si am constata ca sunt falsuri in diferite documente, state de plata, declaratii etc

   Romulus Cristea

   Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 15:37

 16. Dan Adamescu e fiul unui batran legionar, asa stiu si cei din Germania, si cei de la PNTCD. Marea lui bucurie si satisfactie era suplimentul legionar, de extrema dreapta Aldine. Doar interventia Comunitatii evreiesti a stopat si oprit de la publicare mizeria de fituica legionara,.

  Mares Marti

  Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 16:02

  • Asa l-am cunoscut si eu pe Dan Adamescu la PNTCD, nu stia nimeni nimic de el, doar ca e fiul unui batran radical legionar Grigore Adamescu. Ii cam placea cand era recunoscut „drept fiul batranului legionar”. Voi povesti si cum l-am cunoscut la PNTCD pe acest individ cu moralitatea roasa.

   Romulus Cristea

   Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 16:06

  • Asta-i o idioţenie, suplimentul Aldine a fost sarea şi piperul ziarului, atunci când deja începuse să nu mai fie ziar. Ar trebui să vă cereţi scuze pentru calomnie! De altfel, suplimentul a fost finalmente distrus şi pot să vă spun că personal împreună cu domnul Creangă am vorbit cu Dan Adamescu după ce a preluat ziarul ca să continue suplimentul. S-a eschivat, a spus că nu depinde de el, că nu decide el politica editorială. Greţos!

   Roxana Iordache

   Luni, 3 decembrie 2012 at 17:18

 17. Lui Adamescu i se zice Pârtâilă, lui Rus -Impostorul, Sabău este poreclit Mincinosul, iar Barbu este Servitoarea sau Miau-Legat. Dar e cineva in redactie care nu le spune asa? De ani de zile porecla e un fel de firma pentru ei, ii caracterizeaza…

  S.L.

  Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 19:09

  • Eu stiu ce sa mai zic…As cam confirma, desi ar putea macar la varsta pe care o au sa-si revizuiasca comportamentul. E jenant pentru ei, dar sper sa vada ce scriu unii despre eisa renunte la nesimtire, impostura si aroganta si poate vor fi acceptati de cei din jur. E penibil sa ai varsta lor si toata lumea sa te injure. O sa ajunga maine-poimaine cu un picior in groapa si vor cara in carca povara ocarilor oamenilor de bun simt

   Romulus Cristea

   Sâmbătă, 1 decembrie 2012 at 19:14

   • Daaaaaaaaaa, asa li se spuneeee!!!! Niste banditi

    paul a.

    Duminică, 2 decembrie 2012 at 14:21

 18. Sint abonata la ziarul Romania libera din 1995. Renunt si eu si fiica mea la abonamentele la Romania libera. Nu ne mai reprezinta. oricum abonamentul era doar un raspuns de simpatie pentru lupta jurnalistilor de la acest jurnal, aveam un respect deosebit pentru oameni precum Roxana Iordache, Uncu, Creanga, PM. Bacanu. Cine sunt cei care mai taraie acum prin redactie? Cea ce relateaza dl Cristea ma determina sa fiu ferma. Gata, nu mai citesc ziarul Romania libera, cu mult regret o spun, dar s-a terminat. Dan Adamescu nu e decat un biet netrebnic imbogatit si pe spatele jurnalistilor. Despre celelate personaje Rus. Sabau, Barbu nu stiu cine sint…

  Sorana Marin

  Duminică, 2 decembrie 2012 at 13:05

  • Nu vad cum as putea nici eu actiona altfel impotriva unor escroci si mincinosi. Nu mi-au platit salariiledin februarie. Au sa-mi dea 16.000 lei+munca la negru pt suplimentele lui Adamescu la Medien Holding, in favoarea unor companii care au fost astfel mintite . Suntem in ultima luna a anului si nici macar nu au catadicsit sa faca macar gestul de a-mi arata ca pot fi dispusi sa-mi restituie vreun ban.
   Hai sictir, Dan Adamescu, Dan Sabau, Adrian Rus si Gabi Barbu Miau Legat. Batarani mincinosi patentati si netrebnici. Praful sa se aleaga de voi si de familiile voastre ! Nu meritati nici macar un scuipat in gura!

   Romulus Cristea

   Duminică, 2 decembrie 2012 at 16:17

 19. Romulus, m-ai convins ! Greu, dar m-ai convins! De altfel nu inteleg ce mai cautai acolo. De azi Romania libera este doar o fituica pe care nu o mai rasfoiesc. Cu atat mai mult daca Adamescu e acolo. Nu mai citesc un asemenea ziar

  Marcel Pasca

  Duminică, 2 decembrie 2012 at 13:11

  • Cred ca e singura masura care poate fi luata impotriva mincinosilor si escrocilor de la Romania libera. Eu am fost escrocat cu 16.000 lei plus munca la negru la care am fost obligat pentru niste suplimente platite de cateva mari companii care trebuie sa traga si ele ponoase daca lucreaza cu escroci si mincinosi. Discut cu cine pot si eu si ii conving sa nu mai citeasca ziarul in print si sa nu mai deschida pagina de web de la Romania libera. Pina nu vad ca macar au intentia sa-si plateasca datoria fata de mine, nu ma las. Astfel de jeguri umane primescdin partea mea raspunsuri pe masura.

   Romulus Cristea

   Duminică, 2 decembrie 2012 at 16:10

 20. Jegos om afaceristul de carton Dan Adamescu. Caracter de pus la cosul de gunoi. Dar salariile cand are de cand sa ti le dea? Un porc gretos. La fel sunt si oamenii din jurul lui. De acord, toti ar trebui sa ne punem de acord si sa renuntam sa rasfoim fituica lui Adamescu,,,L-am cunoscut pe fuga la o receptie de la Ambasada Germaniei, cu ani in urma. Mi-a provocat greata, Povestea cit de prosti sint romanii si cum face el bani din nimic.

  D.J.

  Duminică, 2 decembrie 2012 at 13:19

  • Eu stiu ca am patit-o pe propria piele. Am fost inselat la Romania libera cu salariul incepand din luna februarie si pana acum nu am primit niciun ban, In schimb, Dan Sabau si Adrian Rus, director general, plus Gabi Barbu de la personal (care nu stie sa scrie romaneste si are probleme grave de educatie, in general, probabil de aia o tin sa arunce oparte din vina pe ignoranta purcelei), luna de luna au continuat sa-si umple buzunarele si sa incaseze salarii babane pe spatele si munca mea. E la fel cu: mi-au furat banii din buzunar! Daca oamenii astia au familii (ma indoiesc insa ca sta cineva cu ei sau langa ei de buna voie si nu fortati de imprejurari) cum explica magaria pe care au facut-o? Au ceva de zis in loc sa se ascunda sa dea ochii cu persoanele jecmanite. Niste netrebnici!! Gunoaiele umane si rejectiile sunt pretutindeni, asa ca fiti prevazatori si feriti-va!

   Romulus Cristea

   Duminică, 2 decembrie 2012 at 16:54

 21. Lucrez in distributia de ziare, in Bucuresti. Romania libera ne varsa pe gat pentru fiecare distribuitor 20 de exemplare pe zi. Singura zi in care se vindeau doua exemplare (din 20) era lunea, apoi dam retururi de 100%. Tot timpul m-am intrebat cum de naiba apare ziarul asta care nu vinde nimic. Unde e smecheria?Sau ii excrocheaza pe cei de la agentiile de publicitate care nu stiu despre ce e vorba? Pe Rus l-am cunsocut in 1998 la Cluj, era cunoscut de toata lumea ca tepar, grandoman si om fara scoala. Cum a ajuns un individ care nu e in stare sa lege doua vorbe director general la Romania libera? Ce-l leaga de Dan Adamescu?

  Farcas Mircea

  Duminică, 2 decembrie 2012 at 13:25

  • Lucrand chiar in redactie stiu de problema. Nu reuseau sa vanda nici macar cele doua exemplare de care vorbeai. Tot ce tipareau se pare ca veneau retur. De aia obligau proprii angajati sa se aboneze.Magaria a fost sesizata la inceputul anului si de BRATT care i-a surprins cu tirajul masluit, culmea, dupa ce Adamescu care se crede „imparatul neincoronat al afacerilor trase pe sub barba” s-a dat in gat singur la niste ziaristi. Eu nu inteleg cum agentiile de publicitate se lasa pacalite (sau e vorba de cadourile grase date agentilor si banii miscati pe sub masa) si continua sa verse bruma de publicitate care e adresata nimanui. Alo? Se aude? Cine pe cine escrocheaza? Cum dati publicitate unui ziar care nu se vinde??? Ca sa nu mai vorbesc de miile de suplimente care ar trebui livrate pe piata impreuna cu Romania libera, pentru care ss-au incasat banii, dar zac cu miile (da, ati auzit bine) zac cu miile pe holurile redactiei nefiind distrbuite, dar cu banii incasati. Pentru niste cadouri expirate date cui trebuie, agentiile sunt pacalite sa mai incheie contracte cu „nimeni” si care nici macar nu-si plateste angajatii. Banii ajung insa la timp la Adamescu (si-a schimbat de 2-3 ori Maybach-ul si Rolls-ul), la Dan Sabau, la Adrian (Adi sau Adita, cum ii place sa se prezinte) Rus. Oameni, nesatui, mincinosi, imorali.

   Romulus Cristea

   Duminică, 2 decembrie 2012 at 17:03

 22. Alaturi de tine, Romulus. Nu mai pun mana pe Romania libera nici pe hartia igienica Academia Catavencu. O sa vorbesc si cu parintii mei sa-i conving, saracii inca cred ca Bacanu e in conducere…

  dana h.

  Duminică, 2 decembrie 2012 at 13:28

  • Multumesc, Dana. Niste derbedei mincinosi, astia sunt personale de la Romania libera. M-au escrocat stiind ca vor falimenta totul cu 16.000de lei plus alti bani pe care trebuie sa mi-i dea. Nu le mai citita fituica.

   Romulus Cristea

   Duminică, 2 decembrie 2012 at 16:18

 23. Ia de vezi firma Baumeister tot a tovarasului Adamescu. Balega de om.

  Rau Cobzariu

  Duminică, 2 decembrie 2012 at 13:32

  • Cunosc toate escrocheriile. Nu ma mai mira nimic. Niste mincinosi cei de la Romania libera. Vai de capul lor de oameni de nimic, hoti, gunoaie

   Romulus Cristea

   Duminică, 2 decembrie 2012 at 16:20

 24. Ce face Turturica? De ce nu iteste privirea? Care rolul lui in escrocheria de care vorbesti? E doar prieten cu Rus, se duc si beau prin restaurante. Saptamana trecuta i-am vazut impreuna. La Casa Presei de vorbeste de o teapa data de Rus unuia Berila, de vreo 20.000 de euro. Daca tot tirgul stie de tepuiala lui Rus atunci cum l-a pus adamescu director general.

  Privirea Severus

  Duminică, 2 decembrie 2012 at 13:48

  • Eu zic sa-l suni si sa-l intrebi, raspunde la telefon. Acum vreo luna l-am (i-am intrebat) de banii pe care are sa mi-i dea Romania libera. Pana acum, n-am primit niciun ban. De „afacerile” lui Adrian Rus stie tot Bucurestiu, de aia ma mir cum are curajul sa scoata capul acest mincinos.

   Romulus Cristea

   Duminică, 2 decembrie 2012 at 17:05

 25. Ce neam de escroc Adamescu ! Vai de capul lor de „capitalisti” nenorociti, jepcari, nehamesiti. Cine naiba face afaceri cu asemenea indivizi tepari. Cine e purceaua Barbu de care ne tot povesteti si de ce nu a luat o inca politia?!!

  Marty Raducu

  Duminică, 2 decembrie 2012 at 13:54

  • Draga Marty, Dan Adamescu si clica cred ca toti din jur sunt de smenuit. Am patit-o si eu, acum alti vreo zece colegi. Nu mi-au platit salariile din luna februarie si se pare ca nici nu mai e nimic de recuperat. Atentie firmele de publicitate, atentie colaboratorii Romaniei Libere !!

   Romulus Cristea

   Duminică, 2 decembrie 2012 at 17:13

 26. Ce de lepre la Romania libera. Eu ma lovesc tot timpul de ei din pacate ca am oaresce colaborare cu ei, Eu nu am citit niciodata ziarul acesta desi ar cam fi trebuit pentru ca ofer anumite servicii la ei. are nevoie de mine ca altfel de mult mi-ar fi facut vint

  paul a.

  Duminică, 2 decembrie 2012 at 14:19

  • Draga paul a, putin mai concret cu „afacerile” de la Romania libera. De ce nu povestesti mai in amanunt cum am fostescrocat daca cunosti acest amanunt. Acum se pare ai ajuns si tu la randu-ti sa fi escrocat de echipa de la RL. Baga tare sa afle lumea. Spune de matrapazlancuirle lui Rus, Sabau,Barbu, familia Adamescu si ceilalti de acolo. Poveste cum mint ca porci, cum dispar banii.

   Romulus Cristea

   Duminică, 2 decembrie 2012 at 17:08

 27. Miliarde de lei datorii la angajati si la firmele partenere. Tepe si tepuiala si nimeni nu se prinde si Adamescu isi continua nestingherit afacerile:

  http://www.stiri-azi.ro/ziare/articol/articol/adamescu-cere-insolven-a-basic-media-fostul-editor-al-romaniei-libere/sumar-articol/56352263/

  Ce fac aia la DIICOT? De ce nu ii pun opreliste lui Adamescu si echipa lui cu Adi Rus in frunte. Ce pagube maiasteapta sa faca pina sa-si dea seama lumea. Nu e prima si nici ultima afacere tip Adamescu si la celelate firma se intampla si s/a intamplat la fel Adresati/va ;a Politie sa vina sa/i ia pe faras sau le e frica si la aia de Adamescu sau poate au bagat la buzunare plicurile de la Adamescu.

  Nico Nicolata

  Duminică, 2 decembrie 2012 at 14:33

  • Insolventa te scapa de datorii, nu mai dai nimic la nimeni. Ii lasi pe fraieri cu ochi’n soare, restu’ bagi la buzunare. Hahahahahahah

   D. Sabau

   Duminică, 2 decembrie 2012 at 14:52

  • Da, si eu am fost si sunt tepuit in continare de Romania libera. Au sa-mi dea salariileincepand cu luna februarie si alti bani din munca pe care m-au obligat sa o fac „la negru” pentru diverse companii care curand o sa afle ce s-a intamplayt cu banutul lor de publciitate. Adi Rus,Dan Sabau, Gabi Barbu, Dan si Alexander Adamescu: ce atiu facut cu banii mei, ce ati facut cu salariile mele???

   Romulus Cristea

   Duminică, 2 decembrie 2012 at 17:10

 28. Nu mai citesc acest ziar. Jaf de ziar! Nici nu aveam mare lucru de citit. Numai materiale facute pe genunchi si supte din deget copiate din reviste sau de pe internet cu greseli si fara dovezi

  F.G. Cioplea

  Duminică, 2 decembrie 2012 at 14:35

  • Bine faci. Multumesc pentru sprijin. La ce „gaura” mi-au dat prin neplata salariilor, orice peddeapsa pentru netrebnicii de la Romania libera, care acum ii spoliaza pe alti fraieri dejurnalisti, totul e prea putin. Eu cred ca vinovatii trebuie anchetati de Parchet si sa ajunga la parnaie.

   Romulus Cristea

   Duminică, 2 decembrie 2012 at 17:11

 29. Poate ca Romania libera nu mai e un ziar de citit pentru ca nu mai exista jurnalisti de valoare, dar in Academia Catavencu mai gasesti materiale scrise cu daruire de sinde si credinta in rezolvarea unor probleme din politica

  A. Rus

  Duminică, 2 decembrie 2012 at 14:43

  • Nu-mi dau seama cine esti pentru ca nu folosesti numele intreg, Nu as putea crede ca nemernicul de Rus are tupeul sa posteze aici. Este doar un netrebnic si un parinte degenerat (isi invata chiar copiii cum sa faca rost de bani punand presiune -ilegal asupra angajatilor). Este un mincinos notoriu care trebuie sa dea cu subsemnatul la Politie si Parchet nu intr-o redactie de ziar. Luni de zile m-a mintit ca un porc ce este si este coparticipant la escrocheria impotriva mea. In alta ordine de idei, eu cred ca Dan Sabau si Adrian Rus, ajutati de Gabi Barbu nu au auzit de „atragerea raspunderii penale a administratorilor” in cazul falimentarii in cunostinta de cauza a unei societati. Daca nu stiu, eu le aduc aminte. Eu am fost escrocat luni de zile prin neplata salariilor, desi Adamescu, Adrian Rus si Dan Sabau (cu state alcatuite de Gabi Barbu) stiau cu mult timp inainte ca vor falimenta firma si au deversat toate bunurile si banii in alte zone. Sa dea socoteala in fata legii. Escrocheria pe tapet! Escrocii la inchisoare!

   Romulus Cristea

   Duminică, 2 decembrie 2012 at 15:51

 30. Alexander Adamescu (in calitate de administrator al Medien Holding si al S.C. GRUPUL DE PRESA ROMAN S.R.L) a cumparat, cu 2.100.000 EUR (două milioane o sută de mii EUR), toate părtile sociale detinute de catre asociatii S.C. Domus Magazin S.R.L (99% prin Medien Holding si 1% prin GPR. Printre cei cinci asociati se aflau, nimeni altii, decat actualii directori de la Romania Libera, Dan Sabau si Adrian Rus.

  În calitate de asociati ai S.C. Domus Magazin S.R.L., Adrian Rus, director al companiilor Medien Holding si Dan Sabau, director financiar al Medien Holding si totodata administrator al firmei pe care a bagat-o in faliment acum o luna de zile, Basic Media, au primit de la S.C. MEDIEN HOLDING S.R.L, reprezentată prin Alexander Adamescu, în calitate de administrator urmatoarele sume: Adrian Rus-264.600 EUR, iar Dan Sabau- 56.700 EUR.

  M. H.

  Duminică, 2 decembrie 2012 at 14:45

  • Nu inteleg atunci de ce marele mincinos Adrian Rus, in calitate de director general, cerseste bani de la angajati pentru o Fundatie care se numeste Din dragoste pentru sport (de ce nu din dragoste pentru escrocherie si minciuna???, era mai potrivit) spunand ca fiica lui are nu stiu ce cal care moare de foame in lipsa de fan, iar baiatul „mare” sportiv care pleaca in viata cu handicapul unui parinte cumoralitate diminuata, are nevoie de bascheti pt echipa. Chiar esti atat de nesimtit Adrian Rus? In asemenea hal de degenrare te poti scalda? Handicapat, derbedeu sau doar netrebnic, unde neplasam?
   La fel si penrtu Dan Sabau, un alt mare mincinos, care l-a mintit luni de zile pe Romulus cu salariile si „deturna” sume de bani pentru a plati un alt coleg pe o alta firma. Nu va e rusine mai? Nu mai aveti pic de bun simt si moralitate>? Unde credeti ca traiti, din ce familii si ce prieteni aveti in jur? Explicati mai bine cum a fost escrocat Romulus Cristea si cum s-au scurs banii intre firme, explicati, la fel cum ati platit bani catre alti angajati care figurau pe o firma si primeau bani la negru pe alta firma? Ce explicatii avetI? Care e diferenta intre panarama si netrebnici? Aveti vreun raspuns de dat??
   Au trecut 10 luni de cand a demarat escrocheria si Romulus nu a putut recupera nimic din cauza malversatiunilor din acte? Sper ca Politia si Parchetul sa-si faca treaba si cine trebuie sa ajunga in alt loc „la racoare” Derbedei si japite umane sunt peste tot, dar intr-un locs-au reunit sub acelasi acoperis!!

   Rus S.

   Duminică, 2 decembrie 2012 at 16:38

  • Ce netrebnici! Au umplut buzunarele cu bani si mie nu mi-au platit salariile incepand cu luna februarie si suplimentele facute la „negru” la Medien Holding si Romania libera. Sper sa mai intre Poliita si Parchetul pe fir pentru noi amanunte legate de aceste afaceri absolut dubioase.

   Romulus Cristea

   Duminică, 2 decembrie 2012 at 17:22

 31. Alexander Adamescu crede ca merge peste tot cu spaga si ca banii pe care ii are il scapa de dosarul penal in care este acuzat de abuz in functie si de nerespectarea sentintelor judecatoresti. O politista care se ocupa de dosarul penal in care acesta este invinuit, este pacalita spunandu-i ba ca este plecat la “o conferinta” in Germania, ba refuzand sa mearga la audieri. Politista de la Biroul Cercetari Penale l-a citat din nou, in calitate de invinuit in dosarul unor angajti de la Romania Libera, in care este acuzat, printre altele de abuz in functie, nerespecatarea sentintelor judecatoresti, dar si de fals si uz de fals, toate acestea insemnand cumul de infractiuni. In caz de neprezentare se va emite pe numele sau mandat de aducere.

  Gaby Barbu

  Duminică, 2 decembrie 2012 at 15:00

  • Nu stiu care Gaby Barbu esti tu, pentru ca nu cred ca „Servitoarea” (Purceaua) indrazneste sa posteze aici. Stiu cazul, stiu de dosarele penale instrumentate. Stiu ca Alexander Adamescu, Dan Sabau, Adrian Rus, Gabi Barbu si altii fac plimbari pe la sectia de politie. Fiecare sa plateasca ce are de plata. Mie au sa-mi dea salariile incepand cu luna februarie si banii pe suplimente.

   Romulus Cristea

   Duminică, 2 decembrie 2012 at 17:16

 32. Ne puneau sa scriem articole la comanda, fara dovezi si sa urmarim pe strada partenerii de afaceri. Cind ii duceam marfa la Adamescu strima din nas si zicea ca vrea urmarie ca in filmele cu Colombo, dar imbecilul nu ne dadea bani nici de taxi nici sa ne luam covrigi. Cred ca era si ilegal ce facem ca urmarim oameni pe steada si sunde se duceau si pe urma scriam fel de fel de minciuni contra adversarilor lui Adamescu ca sa ii sanatejeze, se pare

  Nicu Blitz

  Duminică, 2 decembrie 2012 at 15:04

  • Confirm ce spune fratele Nicu Blitz. Stateam intr-o masina visavi de intrarea in cladire si pozam partenerii de afaceri ai lui Adamescu si pe urma ii urmaream pe jos pe unde se duceau in oras. Zeci de fotografii

   Paul A.

   Duminică, 2 decembrie 2012 at 15:07

   • Mai, daca chiar esti Paul A. pe care il stiu, probabil esti beat mort.Ai umplut de citeva ore toate paginile de pe net ba cu injuraturi la adresa mea, ba cu recunoasteri ale escrocheriilor de la RL. Tu cu inca doi indivizi despre care ai sustinut de fata cu mine si colegii ca au probleme psihice grave (unul dintre ei e Mihnea, stii tu care, personaj care intr-adevar are probleme psihice foarte grave, recunoscute si nu inteleg cum il tin angajat/poate pana cand o sa dea in cap la vreun coleg sau lui Rus-Adamescu etc si va fi prea tarziu) tot incercati sa denigrati, iar dupa doua minute reveniti la normal si recunoasteti ca Adamescu, Rus si Sabau m-au facut la banii de salariu. Sau poate ai alte probleme existentiale de care nu-mi dau seama. Suna-ma, poate ma faci sa inteleg. Macar schimba ce trebuie schimbat sa nu se prinda si altii. Lasati frustrarile la o parte,v-au coplesit suficient pana la varsta inaintata pe care o aveti.

    Romulus Cristea

    Duminică, 2 decembrie 2012 at 15:22

  • Pentru Nicu Blitz: Stiam ceva din povestirile lui Florin Esanu cand venea de pe teren, Nu am cunsocut amploarea fenomenului si nici in ce masura erati obligati sa incalcati legea de dragul banilor de la Adamescu si pe care am inteles ca nici nu au mai venit

   Romulus Cristea

   Duminică, 2 decembrie 2012 at 15:27

 33. Incercati totusi sa luati legatura cu batranu’ mogul , cu Dan Adamescu, poate ca nu stie ce fac aia acolo cu salariile. Eu cred ca nu stie ca Rus si Sabau nu ti-au dat salariile de la inceputul anului si nici de munca la suplimentele alea. Nu e mai bine asa? Poate ca totusi ala nu stie unde s-a ajuns cu porcariile…

  Mina Gherghel

  Luni, 3 decembrie 2012 at 10:20

  • Sunt convins ca Adamescu stie foarte bine cum am fost jepcuit cu salariile si la fel de convins sunt ca el a fost cu ideea. Probabil este una din placerile lui perverse sa faca asa ceva cu salariile celor de la Romania libera. Cum ii place lui sa zica „facem ca-n Germania”. Ce-o fi vrut sa zica?

   Romulus Cristea

   Luni, 3 decembrie 2012 at 19:19

 34. Ce s-a intamplat cu ajutorul acordat de la Uniunea Europeana pentru ziarul Romania libera? Unde sunt banii? De ce nu se ancheteaza problema? Sesizzati autoritatile!!!

  S. Ion

  Luni, 3 decembrie 2012 at 11:04

  • Nimeni nu stie nimic de ajutorul acordat de UE pt ziarul Romania libera. S-a evaporat!? Ar trebuie o investigatie si sesizate forurile UE

   Romulus Cristea

   Luni, 3 decembrie 2012 at 19:17

 35. S-a umplut tzara de patroni cirnatzari si derbedei. Etica in afaceri nu exista pt ei. Sa-si umple buzunarele ca Adamescu si de rest nu le pasa. Adamescu e exemplu pt ce inseamna „afaceri” in Romania. Averi nejustificate si imoralitate.

  Luju Pavel

  Luni, 3 decembrie 2012 at 11:17

  • Voi comenta cat de curand si de etica in afaceri a dlui Dan Adamescu in ceea ce priveste Romania libera. Insa aceeasi problema a eticii in afaceri trebuie pusa si pentru compnaiile mari care beneficiaza de serviciile si produsele firmelor lui Adamescu in conditiile in care angajati nu sunt platiti , ca si incazul meu

   Romulus Cristea

   Luni, 3 decembrie 2012 at 19:16

 36. E ceva ce nu inteleg ! tu ai lucrat 8-9 luni fara sa iti iei banii? colegii tai vad ca au facut o scrisoare dupa 2-3 luni

  picard

  Luni, 3 decembrie 2012 at 11:21

  • Din luna februarie pana pe 30 noiembrie(am descoperit ca inca m-au mentinut in registrul electronic al angajatilor ca fiind in plata, o alta porcarie) nu am primit niciun ban. In situatia asta suntem 2-3 persoane care aveam contracte de munca. Restul, deci semnatarii scrisorii, au doar contracte de drepturi de autor, au mai avut intarzieri la plata, dar din august nu le-au mai fost virati banii. Probabil, vor mai primi „pomana” e la Adamescu cu taraita, vreo luna, dupa care probabil ca o sa le fac cum le-a facut celor cu contracte de munca. Din pacate, banii nu se prea pot recupera, am facut cateva demersuri, dar cei de la Romania libera sunt in fundul gol, nu mai e nimic pe acolo de jepcuiala. Probabil urmeaza declararea falimentului total pentru intreg „bidonul” lui Adamescu. Schemele „sifon” nu au viata lunga si o sfarsesc pana la urma.

   Romulus Cristea

   Luni, 3 decembrie 2012 at 20:35

 37. Grotesc personajul Adamescu. ce oameni de nimic,..Chiar nu se poate face nimic impotriva lor? Nu pot fi pusi lapunct de atitia ani?

  D.D.

  Luni, 3 decembrie 2012 at 11:24

  • Probabil, candva vor fi stopate faradelegile. Lumea ar trebui sa se intample cum e posibil safie jepcuite salariile angajatilor (eu nu am primit salariile incepand cu luna februarie) iar autoritatile sa nu faca nimic concret

   Romulus Cristea

   Luni, 3 decembrie 2012 at 19:15

 38. Mizerabil ce e acolo, la Romania libera? E suficient!? Oricum, nu mai citeam fitzuica! Adamescu…ce sa spun despre el, stie toata lumea, nu merita sa-i pomeniti nici numele

  Gore K.

  Luni, 3 decembrie 2012 at 11:34

  • Daca nu ii pomenesc numele lui Dan Adamescu, nu intelege lumea ce se petrece la Romania libera. La urma urmei el e patronul de acolo si il consider printre vinovati pentru ceea ce s-a intamplat cu banii de salarii

   Romulus Cristea

   Luni, 3 decembrie 2012 at 19:13

 39. Plingeri penale, dati in judecata, proteste peste tot. Scrieti mii de mailuri lui Adamescu ca sa vada. Porcarie. Trimit si eu mai departe pe facebook si twitter n-am crezut ca se ajunge iarasi la asa ceva la romania libera, cine e asta dan adamescu de face asa ceva

  Niro P.

  Luni, 3 decembrie 2012 at 11:54

  • Sunt facut, unii au fost chemati pe la Politie, Eu sper ca totusi Parchetul sa intervina cu „atragerea raspunderii penale a administratorului care falimenteaza o firma cu buna stinta”. Altfel nu vad cum am putea recupera banii daca nu din sechestru pus pe averile lui Adamescu,Rus, Sabau.

   Romulus Cristea

   Luni, 3 decembrie 2012 at 19:11

 40. Cu publicitatea la Romania libera s/a ajuns la „aduceti marfa de firme” ca sa va platim pe state ca agenti de vinzari.,La 80 % din ziare si siteuri de face asa de parca publicitatea ar fi in atributiile ziaristilor. ce inveti la facultate nu se pupa cu ordinaria din redactii. Adica ziaristii sa si scrie si sa faca rost si de publicitate

  Mateiciuc F.

  Luni, 3 decembrie 2012 at 17:29

  • In aceasta problema eu o sa fiu corect. Am fost la doua discutii cu Dan Adamescu si cu Alexander Adamescu, impreuna cu alti 7-8 colegi.
   La prima discutie cu Dan Adamescu imi aduc aminte ca el a spus clar ca redactorii nu trebuie sa aiba de-a face cu publicitatea si a adus vorba de deontologie.
   La a doua discutie cu Alexander Adamescu; Un coleg foarte nervos reprosa ca nu primeste un comision de publicitate pentru un anunt cu nunti.Alexander Adamescu a raspuns transant sa ne alegem: sa facem ziaristica (asa cum o intelege el, dar prefer sa raman corect cu afirmatiile) sau el este dispus sa ne angajeze pe care dorim ca agenti de publicitate cu comision negociabil, chiar si peste ce acorda celorlalti agenti. Deci a fost destul de ferm, ori una ori alta. Eu asta amauzit, asta spun si nu am fost singur la aceste discutii
   Ar trebui sa inteleg ca poate in particular cei doi gandesc altfel sau Adrian Rus, DAn Sabau si Gabi Barbu „Miau Legat” fac de capul lor fel de fel de nebunii.
   Oricum, am facut prcizarile de mai sus pentru corectitudine, Orice deformare a adevarului schimba realitatea nedorit.

   Romulus Cristea

   Luni, 3 decembrie 2012 at 19:10

 41. E dubios ce se intampla la redactia RL, din ce in ce mai dubios, Ce o sa mai inveteze tovarasu Dan adamescu ca sa stoarca bani? Are de gand sa vanda se pare, dar cui ca nimeni nu mai are techini la portofel.

  Luca Andrei

  Luni, 3 decembrie 2012 at 17:32

  • O vrea sa vanda Romania libera, dar nu are cui. A fost chiar un comunicat parca cu neauditarea ziarului nici macar online, ceea ce e grav. Sunt curios cum o sa mai stoarca publicitate in asemenea conditii

   Romulus Cristea

   Luni, 3 decembrie 2012 at 19:02

 42. In Romania toti cer bani. Nimeni nu munceste, de unde sa scoata bietul patron bani!? La fel si cu evaziunea, daca nu s-ar face, toate firmele ar fi in faliment. Cred ca si dan Adamescu e in situatia asta la Romania libera si nu ajutati deloc ziarul cu comentariilorvoastre nenorocite. La munca, baaaaaaaaaa!

  M. Cozma

  Luni, 3 decembrie 2012 at 20:43

  • Te invit sa te duci la munca si sa ne lasi in pace. Da un anunt la Romania libera ca oricum nu se mai vinde si astepata sa vada Dan Adamescu un fraier care lucreaza neplatit. Succes si sa ne scrii curand!

   Romulus Cristea

   Luni, 3 decembrie 2012 at 21:00

 43. La toate firmele lui Dan Adamescu sunt probleme. Nu cred ca a avut vreodata un singur angajat multumit, toti il injura, pina si aia care au fost platiti bine. Adamescu are o vorba -taranii sa munceasca, iar boierii sa traisca– si o spune la toate intrunirile cu afaceristii

  Minodora Ghe.

  Luni, 3 decembrie 2012 at 20:45

  • Nu a explicat insa cine e taranul. Pune-l pe Dan Adamescu sa explice si sa zica daca mosia de claca e la Romania libera.

   Romulus Cristea

   Luni, 3 decembrie 2012 at 21:03

 44. Mai, voi nu v-ati prins. Adamescu nu afurat salariile, le-a jucat la poker, hahahaha! Pai, voi nu stiti ca se crede mare jucator de poker si pierde zeci de mii de euro la un joc. Ce trabucuri…

  Gruia Petrica

  Luni, 3 decembrie 2012 at 20:47

  • Ce sa spun? Sa joace pana i se usuca mana si pana face infarct si da ortu popii. Nu e treaba mea viciul lui. Daca e cartofor putin imi pasa, dar sa dea banii la ziaristi si sa-si plateasca datoriile. La pocher si scheme „bidon” se pricep toti miliardarii de carton

   Romulus Cristea

   Luni, 3 decembrie 2012 at 21:39

 45. Dan Adamescu, S.R.I. si S.I.E. in aceeasi perioada Serviciul Roman de Informatii se preocupa de rezolvarea la un buget restrans a obtinerii unui sediu pentru “Diviziunea T” (Unitatea de tehnica speciala: “Ochiul si timpanul”) si “Serviciul de Propaganda si Contrapropaganda” (Serviciul de Contraspionaj). in atentia sa, odata cazuta privatizarea in favoarea lui Ofer si Prytzker, s-a aflat “imobilul IPIU”, situat pe strada Luterana din Bucuresti, activ din patrimoniul S.C. Bucuresti-Turism S.A. (ca si Hotelul Bucuresti).

  In acest scop, a fost emisa o Hotarare de Guvern secreta, la sfarsitul anului 1998, activul fiind scos din patrimoniul societatii si transferat in 29.12.1998 la Serviciul Roman de Informatii, in cadrul U.M. 0461 Bucuresti.

  Reconstructia cladirii “IPIU” a fost incredintata de catre S.R.I. firmei MegaConstruct, a lui Dan Adamescu, bun prieten al generalilor din S.R.I. si “proprietar” al magazinului UNIREA (prin firma “sa” elvetiana NOVA TRADE), totodata proprietar al Complexului Hotelier Modern (s.r.l.), prin care a cumparat de la F.P.S.-ul lui Radu Sarbu pachetul majoritar de actiuni la S.C. Lido s.a. Cea mai recenta achizitie a sa este Asigurari Reasigurari Astra, in acest scop beneficiind de cel mai fatis sprijin din partea celor doi sefi ai privatizarii din ultimii ani, atat din partea lui Radu Sarbu (ex-presedinte F.P.S.), cat si al lui Ovidiu Musetescu (presedintele A.PA.P.S. din guvernarea Nastase).

  Surse din sistem aratau ca Dan Adamescu era cunoscut in cercurile cele mai intime ale presedintelui roman Emil Constantinescu ca “omul cu bani”, fiind cel care asigura alimentarea unor conturi elvetiene ale familiei (?!?). Despre Dan Adamescu se stie ca in 1979, desi avea o exceptionala pozitie sociala, director adjunct al I.D.R.M.A.I. (magazinele speciale pentru diplomatii straini), a fugit in Germania Federala. Cunoscut ca fost ofiter D.I.E., s-a afirmat ca ar avea dosar ca tradator de tara, facut insa disparut de persoane din conducerea S.I.E. (dosarul ar mai exista totusi in posesia altui serviciu roman de informatii, care se teme totusi de a recunoaste acest lucru, deoarece Adamescu este sponsor al tuturor celor ce trec pe la putere).

  Martor S.

  Luni, 3 decembrie 2012 at 20:49

  • Stiu, am citit articolul, dar m-ar interesa mai mult ce a facut la Romania libera si sa-mi recuperez banii jepcuiti luni de zile. De Adamescu s-a tot scris

   Romulus Cristea

   Luni, 3 decembrie 2012 at 21:41

 46. In R.F.G., “transfugul” Adamescu a devenit director al unei firme de produse electronice. [Cazul sau aminteste izbitor de cel al ofiterului de securitate Matei Pavel Haiducu, ce fusese recrutat din anul 1969 si instruit pentru servicii in strainatate, in anul 1975 a fost trimis la Paris (ca „refugiat politic”) unde, posedand o buna pregatire comerciala si tehnica, a ajuns curand director de export al firmei franceze de comert international AMRI. Sub numele conspirativ de „Visan”, Haiducu s-a ocupat in special de spionaj industrial si economic, obtinand pentru Romania planurile instalatiilor de recuperare a combustibilului nuclear si documentatiile tehnice pentru elicopterul militar francez Puma].

  Dancu George

  Luni, 3 decembrie 2012 at 20:50

  • La fel ca la raspunsul anterior, am citit articolul, dar asta nu rezolva problema cu ce s-a intamplat la RL. Dan Adamescu vrea ziar dar nu-si plateste jurnalistii

   Romulus Cristea

   Luni, 3 decembrie 2012 at 21:42

 47. 54 de mici antreprenori susţin că nu au fost plătite pentru diverse servicii de Baumeister, firma lui Dan Adamescu, acţionarul majoritar al clubului gălăţean

  Cîteva firme mici s-au reunit într-un protest. Reprezentanţii lor acuză de escrocherie companiile Baumeister SA şi Baumeister Construcţii Civile, firmele omului de afaceri Dan Grigore Adamescu, că nu au fost plătiţi pentru diversele contracte şi se întreabă dacă nu cumva banii care le sînt datoraţi, 13 milioane de lei (circa 2,9 milioane de euro), nu se duc înspre susţinerea financiară a fostei campioane a României. Suma este calculată numai pe anul 2012, dar patronii firmelor spun că mai există servicii neplătite şi din anii trecuţi.

  I. Doncea

  Luni, 3 decembrie 2012 at 20:53

  • A mai scris cineva mai sus despre problemele de la Baumeister, Dan Adamescu neaga ca ar avea probleme aici, nu acelasi lucru despre Romania libera. Eu nu am luat salariul de la Romania libera din februarie, plus ca ne obliga sa prestam la negru pentru alte zeci de publicatii pentru mari compnaii

   Romulus Cristea

   Luni, 3 decembrie 2012 at 21:43

 48. Dan Adamescu (64 de ani) deţine The Nova Group, din care fac parte Astra, România Liberă, Baumeister şi Unirea Shopping Center. La jumătatea lunii septembrie, The Nova Group a preluat pachetul majoritar de acţiuni al clubului Oţelul Galaţi de la ArcelorMittal. Sponsorizarea se va derula prin intermediul societăţii de asigurări Astra şi va fi în valoare de 10 milioane de euro pe cinci ani. Patronii firmelor care se declară păgubite de Baumeister, dar mai ales de Baumeister Construcţii Civile, spun că nu înţeleg cum Adamescu le este dator, dar îşi permite să susţină financiar o echipă din prima ligă.

  B.J.O

  Luni, 3 decembrie 2012 at 20:54

  • E interesant ca sponsorizeaza si finanteaza nu stiu ce echipe sportive, dar nu plateste salariile la ziaristii de la Romania libera. Eu il cunosc de 23 de ani,de cand se taraia pe la PNTCD si niciodata nu auzit pe cineva vorbind de acest individ

   Romulus Cristea

   Luni, 3 decembrie 2012 at 21:45

 49. Ultimii jurnaliști de la RL nu și-au mai văzut salariile pe lunile august,septembrie și octombrie.De vină pentru situația redacției pare să fie Dan Grigore Adamescu, proprietar și al companiei de asigurări Asta SA. Angajații au criticat public patronatul, pe rețeaua de socializare Facebook

  Maris B.

  Luni, 3 decembrie 2012 at 21:06

 50. Am citit protestul, fac referire in textul despre salariile neincasate la Romania libera si e pus chiar link in text pentru a fi mai clar. Mersi!

  Romulus Cristea

  Luni, 3 decembrie 2012 at 21:46

 51. Angajaţii cotidianului România liberă nu și-au încasat salariile de două luni. Abordat în legătură cu această întârziere uriașă, patronul trustului de presă din care face parte și RL, Dan Adamescu, a replicat că nu va mai investi niciun ban în ziar.

  C Honcu

  Luni, 3 decembrie 2012 at 21:49

  • Stiu placa, dar sa dea salariile la Romania libera. Ar vrea sa castige continuu bani fara sa faca nimic, asa e obisnuit, doar ca nu mai tine mult.

   Romulus Cristea

   Luni, 3 decembrie 2012 at 21:59

 52. Sint Adamescu si va salut pe toti. Chiar eu in persoana. M-am decis cu greu sa intervin. V-as ruga insa sa-mi acordati un mic credit pentru a va explica situatiunea. Jurnalistii sint vinovati si cer salarii babane fara sa munceasca. Inca nu dati cu huo, pentru ca voi formula calculul pe care ma bazez. Eu solicit munca si daruire ca la angajatul occidental, neamt. Vin dintr-o tara undemunca era respect. Aici nu e. De asta va transmit in incheiere „Prindeti-o baaaa!!”hahahahahaha!

  G. Toncu

  Luni, 3 decembrie 2012 at 21:57

  • Ai un discurs aproape asemanator cu Adamescu. ai uitat sa pomenesti de „scuturatul din piciorul drept” de care vorbesc altii mai sus si ai pus direct finalul. Ce sa-ti zic, mai exerseaza poate te angajeaza tot fara salarii ca la Romania libera, la el la vreo firma. Succes si numai bine!

   Romulus Cristea

   Luni, 3 decembrie 2012 at 22:02

 53. Mai apare Romania libera? Nu am mai vazut ziarul de doi ani! Nici site-ul nu merge!

  Irina Klaumerg

  Luni, 3 decembrie 2012 at 22:10

  • Probabil, or fi intrerupt printul de cateva zile, nu stiu sa-ti spun ca nu mai citesc Romania libera, ca un fel de protest fata de escrocherie. Toti ne asteptam la asta, la o inchidere a editiei tiparite. Site-ul are intreruperi pentru ca „uita” uneori sa plateasca serviciile de cablu. In rest adreseaza-te lui Dan Adamescu printr-un e-mail sau suna-l la telefon. Se bucura de orice telefon primit, de obicei lumea il evita cat poate.

   Romulus Cristea

   Luni, 3 decembrie 2012 at 22:56

 54. Nu mai citesc ziarul! Toti ar trebui sa faca asa. Cinsiti sa fiu insa, de trei ani nu-l mai resfoiesc. Trebuie sa recunosc insa ca siteul e bun (http://www.romanialibera.com/) dar de ce nu mai vad numele lui Bacanu

  Tiberiu Tautu

  Marți, 4 decembrie 2012 at 01:19

  • Acceseaza in continuare site-ul pe careil stii: http://www.romanialibera.com. Probabil revin la sentimente mai bune astia de la Romania libera. Vad ca Dan Adamescu l-a contactat pe Stefan Maier sa continue linia ziarului. Insista pe site, s-ar putea sa/ti placa.

   Romulus Cristea

   Marți, 4 decembrie 2012 at 01:23

 55. De ce nu mai apare ziarul Romania libera? Ce s-aintamplat? La chioscul de ziare mi-au zis ca de 6 luni nu il mai primesc. Online o sa mai apara sau s-a stins de tot presa scrisa?

  Lucia Ceara

  Marți, 4 decembrie 2012 at 01:25

  • Cred ca s-a stins lumina de tot. Tocmai de aceea e absolut necesar sa va adresati in scris dllui Dan Adamescu si sa-i cereti lamuriri. Chiar e grav. Din ce-mi scriu internautii si adresa online le joaca feste si au gasit o nisa pe domeniul RL la http://www.romanialibera.com. Succes! Se pare ca lucrurile au derapat periculos. Perseverati, Dan Adamescu s-ar putea sa mai aiba unele sensibilitati nebanuite

   Romulus Cristea

   Marți, 4 decembrie 2012 at 01:29

 56. Cum il pot contacta pe dl Dan Adamescu, directorul ziarului Romania libera. Doresc sa iau legatura cu dansul deoarece tatal meu a fost in cuibul legionar Arad si se pare ca la cunoscut pe tatal dlui Adamescu despre care am auzit numai lucurui bune, fiind de asemenea legionar fruntas.

  Elena Papacioc

  Marți, 4 decembrie 2012 at 01:34

  • Dan Adamescu nu e directorul Romaniei libere, e patron la ziarul care nu mi-a mai platit salariile din februarie si unde am muncit pentru niste suplimente de afaceri neretribuit fiind. Nu impartasesc simpatii legionare, din contra. Insa pentru a va lamuri in problema/dilema legionara pe care o aveti, dorind sa restabiliti oarece situatii va recomand sa sunati insistent la redactia RL (daca nu cumva au fost suspendate din cauza neplatii legaturile telefonice) si sa solicitati imperativ secretarei sa va faca legatura cu Dan Adamescu. Sunt convins ca Dan Adamescu va fi bucuros sa va auda, sa rememoreze evenimente si sa discute aspecte istorice. Va doresc succes si nu va lasati intimidata daca nu vi se face urgent legatura cu patronul ziarului. Insistati !

   Romulus Cristea

   Marți, 4 decembrie 2012 at 01:40

 57. Inca nici un leu, dar Rus, taranoiul, mincinosul, ne-a invitat la petrecere de Craciun. Tot cu mincare stricata cred ca o sa imbie. Anul trecut Rus a adunat resturile ramase la plecare,le-a pus in punga si a zis ca le duce la niste ciini la tara. a plecat in Saab-ul de la redactie. semai pling ca n-au baniu. Asa individ, un asemenea caracter rar gasesti. Deosebit.

  Galina E

  Marți, 4 decembrie 2012 at 16:56

  • nimeni nu isi hraneste cu resturi… indiferent de festin!…

   Oldjurnalist

   Marți, 4 decembrie 2012 at 17:00

   • Cred ca Adita Rus o face. Crede-i si pe altii, s-ar putea sa aiba dreptate. Cat despre festin, Rus nu stie ce aia, ingurgiteaza si rahat si regurgiteaza orice inclusiv minciuni.

    Romulus Cristea

    Marți, 4 decembrie 2012 at 17:20

 58. nimeni nu isi hraneste cainii cu resturi… indiferent de festin!…

  Oldjurnalist

  Marți, 4 decembrie 2012 at 17:01

  • Nu am asistat la scena, dar inclin sa cred ca e genul lui Rus sa adune resturi de pe la mese. Asa cum cersea si virari de impozite de la angajati ca sa-si creasca copiii, desi incaseaza luna 14.700 euro. In plus iti amintesc ca oficial, 50% din populatia tarii traieste la tara. Crezi ca aia nu dau la caini decat resturi sau ai impresia ca taranii gatesc orez cu carne si legume pt cainii tinuti in lant. Iti spun eu, Le da si mamaliga goala. Cred ca nu ai parasit niciodata aparatmentul cA sa vezi cum e aiurea in jur. Poate persoanele responsabile si aia nu foarte multi isi hranesc cainii cu hrana speciala. Asa ca nu stiu ce inseamna „nimeni” pentru tine. Mergi pe jos, viziteaza si alte locuri, intreaba macar un vecin si o sa afli mai multe. Ignoranta ta e grava. Poate ai fi putut sa crezi ca nimeni nu face asa ceva si era altceva. Succes si iesi afara din cochilie,

   Romulus Cristea

   Marți, 4 decembrie 2012 at 17:17

  • Scuze Oldjurnalist daca a fost vorba de o ironie fina asupra situatiei si eu n-am inteles-o. Ai vrut cumva sa spui ca Rus e o asemenea mizerie de om incit mananca resturi, desi are salariu de nabab? Era unul pe la Obor i se spunea Hombre si minca din gunoi. Daca asta era trimiterea, acum am inteles…

   Romulus Cristea

   Marți, 4 decembrie 2012 at 17:35

   • am vrut sa spun exact acest lucru – nimeni nu isi hraneste cainii cu resturi. cei care o fac, sunt niste lichele!…

    Oldjurnalist

    Marți, 4 decembrie 2012 at 17:37

 59. Draga prietene, trebuie sa-ti spun ca nu stii prea bine pe ce lume traiesti. Ti-o spun prieteneste, si eu am crescut caini si stiu ce grija trebuie sa ai de ei. Insa, iti repet, doar un sigur argument, 50% din populatie e in zona rurala, nu-ti inchipui ca oamaneii aia gatesc legume selectionate cu orez fiert si carne de pui sau vita pentru catei (in niciun caz nu te gandi ca le cumpara „boabe” de la pet shop). Nu o fac pt ca asa e cutuma la tara, la caini le dai resturi, am vazut cazuri cum ti-am zis, doar mamaliga zile intregi. Sunt convins ca nu o fac cu rautate, asa stiu ei de ani de zile sa procedeze. Trebuie doar sa percepi corect realitatea si care e deseori altfel decat ne-am inchipuit-o.

  Romulus Cristea

  Marți, 4 decembrie 2012 at 17:45

  • Oldjurnalist, abia acum ti-am vazut ID-ul. Na, nu stau sa ma uit la toate profilurile ca nu am rabdare. Pe tine chiar trebuie sa te cred, stiu ca ai crescut caini. Am fost o perioada chiar vecini pe langa Sala Palatului si te zaream des cu boxerul la plimbare . In schimb, despre cei de la Romania libera, care m-au escrocat cu salariile raman la aceeasi parere,niste lichele, ca sa preiau si de la tine…Numai bine!

   Romulus Cristea

   Marți, 4 decembrie 2012 at 17:58

 60. Ciudată situație la România Liberă. Voi spuneți aici că nici nu mai e auditat, că nu se mai găsește la chioșcuri etc. Totuși, aici văd că pe Iulie-Septembrie, Romania Libera e primul ziar dupa tabloide:
  http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-13743648-ultimele-cifre-brat-click-libertatea-conduc-detasat-topul-ziarelor-cele-mai-mari-vanzari-cele-mai-multe-publicatii-centrale-vanzari-sub-20-000-exemplare.htm

  AlexC.

  Marți, 4 decembrie 2012 at 18:21

 61. cu voia dumitale, adaug un post scris cu tristețe… asa e, am crescut caini. boxerul acela de la sala palatului – charlie – nu mai este!… dar este arra 🙂 tot boxer…

  http://clasicmedia.wordpress.com/2012/12/04/tragica-distrugere-a-romaniei-libere/

  Oldjurnalist

  Marți, 4 decembrie 2012 at 18:22

  • De Charlie, asa e, mi-am adus aminte,,,
   Am citit acum si articolul…Gata de distrus si Romania libera. Ce-i mai place lui Adamescu….

   Romulus Cristea

   Miercuri, 5 decembrie 2012 at 01:47

 62. Salut Romulus. Cred ca Anton Uncu, tatal meu, se rasuceste in mormant. „Romania libera” este in acest moment o gluma sinistra. Asa cum ai subliniat, este un ziar care nu mai conteaza. Imi este extrem de greu pana sa si comentez relativ la ce scrii despre situatia de acolo… Sinistru…!

  uncudaniel

  Miercuri, 5 decembrie 2012 at 00:06

  • Ai dreptate, nici de comentarii nu mai e loc pentru ca nu mai e nimic practic din ziar…Nici nu cred ca isi mai poate reveni nici cu resuscitare. Anul viitor e si mai greu. M-au jecmanit pe mine de salarii un an intreg la Romania libera, urmeaza si altii cum ai vazut, tot de fraierit, asa ca finalul nu poate fi decat unul. Oricum, tare si Adamescu, pe unde trece se alege praful, dar el prospera.

   Romulus Cristea

   Miercuri, 5 decembrie 2012 at 01:49

  • Turturica si Rus -doi nemernici si ticalosi. Adamescu un nesimtit si escroc patemntat cunoscut in toata tara

   Marius A.

   Luni, 8 aprilie 2013 at 21:28

 63. Imi pare rau sa aud ca cel mai mare cotidian din anii 90 a ajuns acum doar o fituica bulevardiera saptaminala, Nu-l mai cumpar, de ce sa citesc la sfirsitul saptaminii stirile de luni? Mai are macar pagina online? La chiosc la mine nu-l mai aduce de anul trecut…

  Farcas Dana

  Miercuri, 5 decembrie 2012 at 02:09

  • Contacteaza-l direct pe Dan Adamescu. Suna la redactie si cere-l la telefon. Sigur iti va explica, se pricepe la asta. In plus, e foarte bucurus cand il suna cineva, nu are prieteni si e dispus sa vorbeasca cu oricine doar sa mai tina din cand in cand telefonul la ureche. Are o viata trista, se plimba in masina blindata, e bolnav copt si doar bodyguarii plictisiti il mai asculta din obligatie.

   Romulus Cristea

   Joi, 6 decembrie 2012 at 14:03

 64. Dan Adamescu e ala care avea acel magazin de electonice langa blocul Elias de la Unirii si ii spargeam geamurile in fiecare zi, in anii 1990-1991.De atunci, Romulus, tov. Adamescu are resentimente. Cred ca era singurul din Bucuresti care primea o ploaie de pietre cand ne revarsam pe acolo…

  Prieten Bun

  Miercuri, 5 decembrie 2012 at 17:54

  • In anii aia nimeni nu stia cine ce Adamescu. Era foarte fricos, las daca iti aduci aminte se plimba cu un Mercedes blidat vechi rau de tot, scoatea fum ca un tractor. Geamurile la magazinul lui Adamescu erau sparte pentru ca toti credeau ca e magazinul lui Petre Roman. Adamescu era nimeni, sau cum spuneau cei de la PNT CD era „fiul unui batran legionar” si atat.

   Romulus Cristea

   Joi, 6 decembrie 2012 at 14:06

 65. Altcineva nemultumit (salahor RL) de Adamesti+Rus si despre activitatile „fortate” de publicitate la Romania libera:

  http://cristiandogaru.blogspot.ro/2012/11/salahor-la-adamescu-ce-experienta-de.html

  paul a.

  Miercuri, 5 decembrie 2012 at 22:20

  • Multumesc, am vazut. A mai trimis cineva link-ul mai sus. Mai bine scrieti si voi ce stiti despre Adamescu si afacerile de la Romania libera, cum nu va da salariile, cum se poarta individu etc. E mai util. Numai bine!

   Romulus Cristea

   Joi, 6 decembrie 2012 at 14:07

 66. Eu am auzit ca asta Adamescu doarme sus, la etajul 10, in cladirea cu Romania libera si Astra, cica cind sforaie se zgudie cladirea. De ce nu se duce la el acasa sa doarma si sa-i lasa pe altii sa lucreze in liniste!? Ala, Alexander, fii-su tot asa face ca e dubios rau. Ce oameni dom’ne de toata jena. Strang bani la saltea ca sa ce, sa se inmormanteze cu ei. Chiar asa, stie cineva unde o sa se inmormanteze Dan Adamescu ca nu prea merge sa o faca prin Romania. Are numai dusmani si s-ar putea umple de scuipat.

  Anonim

  Joi, 6 decembrie 2012 at 14:26

  • Habar n-am ce face. Stiu ca e doar las si un fricos. Vine la birou cu masini de lux de juma de milion de euro si trage dintr-un muc de trabuc. Nu dau nici un scuipat pe el si nu sunt singurul. Un individ care lasa in urma numai mizerie morala si nu numai. A vrut Romania libera si a adus-o unde e azi, la nimic…

   Romulus Cristea

   Luni, 10 decembrie 2012 at 13:48

 67. Asta,Adamescu nu a fost transfug securist prin Germania? Cine dreacu e si cirnatarul asta? S-a umplut tara de caltabosi, patlagele verzi si boschetari imbogatiti peste noapte.

  Mihai Germania

  Joi, 6 decembrie 2012 at 19:49

  • Singurele referinte cunoscute despre el: „Fiu de batran legionar”, eu atat am auzit spus pe la colturi si la PNTCD. Din ce am aflat, era in curul gol in Germania, cica ar fi fost „impresar”. Insa, eu nu pot sa-i transmit decat Hai sictir, Dan Adamescu ! Putin spus nemernic ! Doi bani nu dau nici pe trecutul tau de „fiu de batran legionar”. Scuipati spre el!

   Romulus Cristea

   Luni, 10 decembrie 2012 at 13:45

 68. Romulus, sa fi sigur ca nu le mai citesc fituicile,nici Romania libera, nici Academia Catavencu. De cumparat oricum nu era vorba, sint prea de tot. Tine-ne la curent cu ce se mai intampla si daca ti-ai recuperat banii de la nemernici. Ar trebui dat in judecata direct Adamescu Dan, are de unde sa plateasca. Ce monstru scirtar. Asa au facut astia averi.

  Aura Delcea

  Joi, 6 decembrie 2012 at 19:57

  • Incerc si eu sa povestesc la toata lumea ce am patit la Romania libera. Eu sper ca derbedeii sa primeasca ce merita. O mizerie sinistra, indivizi fara moralitate, fara scrupule…

   Romulus Cristea

   Luni, 10 decembrie 2012 at 13:56

 69. Ma-ta-n cur pe gheata Dan Adamescu. Hai sictir! Du-te-n cur pe ma-ta de panarama! Nu mai citesc ziarul asta pina nu scapa de Adamescu. Cit gunoi !

  Anonim

  Joi, 6 decembrie 2012 at 21:52

  • In mod normal nu as fi acceptat injuraturi la comentarii, dar nu stiu ce merita individu. Eu stiu ca am fost smenuit de salariile de la Romania libera. Nu cred ca gresesc daca o cataloghez ca smenuiala, escrocherie, teapa.

   Romulus Cristea

   Luni, 10 decembrie 2012 at 13:49

 70. Dany Sabau

  Joi, 6 decembrie 2012 at 22:16

  • Am citit ce spun cei de la Betonia. Nu sunt singurii. Eu la Romania libera nu mi-am primit salariile din luna februarie in timp ce el se plimba cu Maybach si Rolls Royce ca un individ ce este cu moralitatea roasa. El citeste „foietoane” subiect pecare voi reveni

   Romulus Cristea

   Luni, 10 decembrie 2012 at 13:51

 71. Adrian Rus e tot mai penibil. Isi da like la posturile de pe Facebook singur sau o pune pe nevasat-sa cu copiii sa dea likeuri. Incredibil taranoiul ! Rus nu stie nici ce facultate a terminat, iar dupa ce a lucrat ca difuzor de presa la tarabe s-a vazut patron. S-a suit scroafa-n copac ! Huooooooooo! Haide mars ! Zitttttt potaie!

  LidiaCiuca

  Vineri, 7 decembrie 2012 at 01:08

  • Adrian Rus e un mincinos notoriu (detin probe clare) si un individ greu de catalogat. Fost difuzor de ziare, fara studii de specialitate (am solicitat universitatii din Cluj sa-mi raspunda daca a fost in stare sa termine macar o facultate, desi banui ca nu). Un tarabagiu ajuns ca scroafa in copac. Jos cu el!

   Romulus Cristea

   Luni, 10 decembrie 2012 at 13:53

  • Mersi,am citit. Eu stiu si ce a facut la Romania libera. Cred ca trebuie o actiune concertata pentru atragerea raspunderii penale a administratorului. Eu am fost jecmanit de salariile la Romania libera. Tepe si smenuieli! tepari si debedei de joasa speta!

   Romulus Cristea

   Luni, 10 decembrie 2012 at 13:55

 72. Romulus, am amânat să scriu pe blogul meu despre tot scandalul, pentru că a fost o perioadă în care atenţia electorală era maximă şi încă este. În mod sigur am să scriu, sper că ai încredere. Nu te-am sunat fiindcă am vrut să-i scutesc pe-ăştia de ascultare. :mrgreen: Unul din lucrurile majore pe care le aştept de la actuala guvernare e să se termine cu poliţia politică. Definitiv.

  Roxana Iordache

  Joi, 13 decembrie 2012 at 19:51

 73. Ce a ajuns Romania libera…spelunca de tepuitori. Rus e cunoscut in tot Clujul ca e mincinos fara pereche cum de l-a luat adamescu…sacul si petecul. Jepcuitori

  F.Liviu

  Miercuri, 19 decembrie 2012 at 11:51

 74. Jigodii!!!!! Dan Turturica si Dan Adamescu se potrivesc de minune. Escrocherie veritabila, teapa de succes la Romania libera. Ce mai invirte Turturica pe acolo ca pe unde merge se duce totul de ripa.

  Anonim

  Miercuri, 19 decembrie 2012 at 21:55

 75. Ce pot sa spun decat ca cine poate sa plece fara regrete. Eu am lucrat 4 ani la ziar si nu am fost jurnalist dar nu imi vine sa cred cum a putut ajunge cel mai tare brand de ziar din Romania.
  A spus cineva ca ala batranu ar trebui sa afle ce se intampla. Ala batranu stie, la un moment dat a spus chiar ca stie ca fiul sau plateste oamanii la limita existentei. Dar el ii permite. Probabil ca am fost/unii inca sunt, experimentele lui. Trist! Foarte trist!

  Anonim

  Joi, 3 ianuarie 2013 at 13:14

 76. S-a ajuns praf. Ultimul tiraj tiparit la RL e de 1.000 de exemplare. Care e escrocheria cu Bratt? Cine da spaga? Salariile nu se mai platesc ca nu mai e de unde si datoriile sunt de 20 mil euro. Din 1.000 de exemplare tiparite s-au vandut 124, assa ca de unde profit pentru grasul si hraparetul Adamescu si familia lui. Sa ia adamescu un „foieton” nemtesc si sa scuture din picior besini la birou si in lift. Huuuuuuuoooooo!!!

  Adi Rus

  Duminică, 17 martie 2013 at 13:36

 77. Dan Turturica si Adrian Rus se tin de babardeala. Amindoi sint groparii Romaniei libere. Turturica zis Gunoi (printre colegii jurnalisti) e un tip jalnic, mincinos, cu mina intinsa dupa bani. Amindoi au biografii falsificate, la fel ca si alti asa zisi jurnalisti din redactie. Nici unul nu mai stie ce scoala a facut, se incurca la date si materii. Jalnici oameni. Boschetarii presei romanesti. Ramin cunoscuti ca doi nemernici, mincinosi, lipsiti de scrupule inconjurati de oameni lipsiti de caracter si bun simt.

  Marius A.

  Luni, 8 aprilie 2013 at 21:20

 78. […] neaşteptată mi-a dat-o Romulus Cristea – citiţi asta https://romuluscristea.wordpress.com/2012/11/30/sabotati-ziarul-romania-libera/, evocând o întâmplare din primăvara anului 1990, era înainte de alegerile de la 20 mai. Nişte […]

 79. E adevarat ce se aude? Merge Adamescu la puscarie? I-a sunat ceasul,..

  Paul A.

  Miercuri, 19 februarie 2014 at 16:32

 80. Un nemernic Adamescu plus un escroc Rus egal puscariabili

  A. Sabau

  Miercuri, 19 februarie 2014 at 16:39


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: