ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Comunicarea in consumul de droguri

with one comment

Lucrarea “Comunicarea în consumul de droguri. Cine? Cum? De ce?” a apărut la Editura Universitară, sub semnatura dr. Daniela Simache, psiholog clinician şi psihoterapeut analist.

Cartea se adreseaza psihologilor, medicilor, sociologilor, profesorilor şi studenţilor interesati de studierea şi intervenţia în domeniul consumului de droguri şi al consumatorilor.

 

Dr. Daniela Simache: Comunicarea in consumul de droguri; Editura Universitară

Dr. Daniela Simache: Comunicarea in consumul de droguri; Editura Universitară

Autorul demonstrează că între trăsăturile de personalitate ale adolescenţilor, contextele situaţionale în care are loc primul contact cu drogurile şi instalarea consumului permanent (apariţia dependenţei) există legături determinante. Aceste legături sunt influenţate de rolul şi natura comunicării (verbale şi nonverbale) dintre potenţialii consumatorii şi membrii grupului de apartenenţă (prieteni, colegi, familie, etc.De aceea înţelegerea adicţiei necesită un drum lung, ce nu poate fi parcurs decât prin efortul comun al specialiştilor şi prin renunţarea la ideile preconcepute faţă de cei care se droghează.

* Pentru informaţii şi comenzi: contact@esentialpsy.ro, www.esentialpsy.ro

** Citeşte mai departe despre dr. Daniela Simache:

** Dr. Daniela Simache este psiholog clinician specialist cu drept de practică autonomă şi psihoterapeut analist tranzacţional in formare (CTA) acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Formarea sa cuprinde numeroase stagii de: terapie cognitiv-comportamentală, gestaltterapie şi psihoterapie integrativă.
Are o bogată experienţă în domeniul psihologiei clinice a adicţiilor (începând din anul 1997 a lucrat ca psiholog în Secţia XVI Toxicomanii a Spitalului de Psihiatrie „Alexandru  Obregia”, Centrul de Postcură pentru Toxicomani Bălăceanca şi a făcut parte din prima echipă a Centrului de Prevenire şi Consiliere Antidrog sector 4 Bucureşti, pe care a coordonat-o în 2004).

Este membru în Asociaţia Psihologilor din România şi un membru activ al Asociaţiei Române de Analiză Tranzacţională (ARAT). Face parte din organizaţia neguvernamentală ALIAT (Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor). Din 2005 este Formator în domeniul prevenirii consumului de droguri (format şi acreditat de Agenţia Naţională Antidrog). De asemenea îşi desfăşoară activitatea în cadrul Direcţiei „Programe pentru tineret” a Ministerului Tineretului şi Sportului în calitate de Cercetător principal gradul III. În decursul anilor a scris (singură sau în colaborare) mai multe lucrări şi comunicări ştiinţifice referitoare la integrare socială, educaţie alternativă,  marginalizare şi devianţă.

Este doctor în psihologie, titlul tezei sale fiind “Aspecte ale comunicării şi rolul ei în fenomenul consumului de droguri la adolescenţi”.

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. BUNA ZIUA!NUMELE MEU ESTE SIPOS RALUCA ALEXANDRA,AM 26ANI SI M-AM APUCAT DE CONSUMUL CU HEROINA ,DOAR CU HEROINA,LA VARSTA DE 143ANI NEIMOLINITI!!!AM INCETAT CONSUMUL IN URMA CU 2ANI SI CATEVA LUNI,IAR DE VREO 43LUNI,IMI TOT IESE LA TESTUL CU URINA,CA AS CONSUMA SARE DE BAIE,COCAINA,PCP,TCA!EU NU AM CONSUMAT NICI MACAR O DATA COCAINA,IAR DESPRE SAREA ACEASTA DE BAIE VA ROG SA MA CREDETI CA NICI NU STIU CUM ARATA SI NICI NU MA INTERESEAZA!!AU AVUT UN ANUME TRIP DE TESTE,PANA ACUM 43LUNI,IAR DE ATUNCI AU ADUS ALTELE,LA CARE NU EXISTA DATA SA DAU TEST SI NU NUMAI EU,SUNTEM UN COLECTIV DE VREO15PACIENTI,SA NU NE IASA ORO SARE DE BAIE,ORI COCAINA,ORI AMBELE SI TE MAI MIRI CE!!!EU ERAM LA RETETA,VENEAM O DATA LA 2SAPTAMANI SI M-I LE LUAM,DAR DECAND CU TESTELE ASTEA PROASTE,MI-AU LUAT RETETA!!AM VAZUT SI EU CUM ARATA O PERSOANA CARE CONSUMA SARE DIN ASTA…,ESTE FOARTE,FOARTE SLAB,CEARCANE LA OCHI,CE MAI…CADAVRE VII,PE CAND EU AM 743KG LA 1,69CM!!!VA RUGAM DIN SUFLET FACETI CEVA CU TESTELE ASTEA,DEOARECE VINE ZAPADA,EU SUNT SI EPILEPTICA SI NU VREAU SA CAD PE STRADA SI SA I8MI FAC MIE RAU,DOAR PT CA NU AU EI TESTE BUNE!!!VA MULTUMESC ANTICIPAT,SIPOS RALUCA ALEXANDRA DE LA C.A.I.A.PANTELIMON/DR.URSU

    Anonim

    Marți, 23 noiembrie 2010 at 09:33


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: