ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Curtea Constitutionala a validat rezultatul alegerilor. Traian Basescu este presedinte

with one comment

Curtea Constituţională a constatat că Traian Băsescu a fost ales preşedinte al României cu cel mai mare număr de voturi valabil exprimate. Ceremonia de validare va avea loc pe 16 decembrie la ora 10, la sediul Curţii Constituţionale.

Decizia CCR este definitivă şi va fi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Tot astăzi, Curtea Constituţională a respins contestaţia PSD prin care solicita reluarea turului II al prezidenţialelor. De asemenea, CCR a respins ca inadminisibile şi sesizările formulate de Alianţa PSD+PC, Organizaţia judeţeană Caraş-Severin şi contestaţia formulată de Alianţa PSD+PC Arad.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că acceptă decizia Curţii Constituţionale privind respingerea cererii de anulare şi repetare a celui de-al doilea tur de scrutin formulată de socialo-democraţi.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „Videonews :: Video :: Geoană: Îi urez…„, posted with vodpod

Mircea Geoană i-a urat succes lui Traian Băsescu în noul mandat şi şi-a exprimat speranţa că acesta va fi exercitat cu mai mult echilibru şi în interesul României.

*****

În şedinţa din data de 14 decembrie 2009, Curtea Constituţională, în temeiul art.146 lit.f) din Constituţie, art.2 alin.(2) şi art. 24 din Legea nr.370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, precum şi al art.37 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, cu unanimitate de voturi, s-a pronunţat după cum urmează:

– prin Hotărârea nr. 39 din 14 decembrie 2009, a respins cererea de anulare a alegerilor desfăşurate în turul doi de scrutin la data de 6 decembrie 2009 pentru funcţia de Preşedinte al României, formulată de Partidul Social Democrat şi Partidul Conservator;
– prin Hotărârea nr.40 din 14 decembrie 2009, a respins ca inadmisibile sesizările formulate de Alianţa PSD+PC, Organizaţia judeţeană Caraş-Severin, înregistrate la Biroul Electoral Central şi transmise spre soluţionare Curţii Constituţionale;
– prin Hotărârea nr.41 din 14 decembrie 2009, a respins ca inadmisibilă contestaţia formulată de Alianţa PSD+PC – Arad.
Hotărârile sunt definitive şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

De asemenea, hotărârile se afişează pe pagina de Internet a Curţii Constituţionale, la adresa http://www.ccr.ro, rubrica Alegeri prezidenţiale 2009.
În continuare, în exercitarea atribuţiilor sale constituţionale şi legale, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a adoptat Hotărârea nr. 42 din 14 decembrie 2009 privind stabilirea şi aducerea la cunoştinţa publică a rezultatului alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României, în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin desfăşurat la 6 decembrie 2009, hotărâre care este definitivă, se
publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi al cărei dispozitiv este următorul:
1. Stabileşte şi aduce la cunoştinţă publică rezultatele alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României, în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin din 6 decembrie 2009.
2. Constată că domnul Traian Băsescu este ales în funcţia de Preşedinte al României, întrunind cel mai mare număr de voturi din cele valabil exprimate.
3. Stabileşte validarea alegerii domnului Traian Băsescu în funcţia de Preşedinte al României pentru 16 decembrie 2009, ora 10:00, la sediul Curţii Constituţionale din Palatul Parlamentului.
4. Prezenta hotărâre este definitivă, se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se aduce la cunoştinţă prin presă.

BIROUL DE PRESĂ AL CURŢII CONSTITUŢIONALE

Publicitate

Written by Romulus Cristea

Luni, 14 decembrie 2009 la 21:33

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Presedinte pe 10 ani !
    Tara si poporul acesta este BLESTEMAT.
    Basescu recunoaste ca a falsificat probe, este o inregistrare realizata de Rosca Stanescu acum vreo 12 ani, o gasiti pe http://www.blog.imaonline.me , mai sunt pe acea inregistrare si alte recunoasteri ale lui Basescu, dupa cum ar fi: incendieri de nave, sechestrari de persoane si contrabanda in zone de razboi.

    ciucuda

    Marți, 15 decembrie 2009 at 10:06


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: