ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Infractiuni electorale

leave a comment »

Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, a declarat că o persoană a fost reţinută pentru vot multiplu.
„Avem un total de 11 infracţiuni în această zi şi au fost aplicate opt contravenţii. În total sunt 14 contravenţii cu o valoare 11.910 lei. Pentru două persoane s-a început urmărirea penală. Un tânăr din Braşov de 18 ani a fost reţinut după ce a votat de două ori.”, a declarat Ciocan.
MAI consideră 18 judeţe cu risc crescut în ceea ce priveşte desfăşurarea alegerilor pentru turul II al prezidenţialelor şi, potrivit oficialilor instituţiei, s-au luat măsuri suplimentare în cazul acestora.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „ig„, posted with vodpod

Până acum s-au înregistrat 11 infracţiuni electorale şi două persoane sunt urmărite penal.

La secţia specială din Gara de Nord, s-au suplimentat cabinele de vot faţă de turul I, dar aglomeraţia este la fel de mare. Peste 150 de oameni stau la coadă pentru a-şi exprima opţiunile electorale.

Biroul Electoral Central a decis să suplimenteze numărul cabinelor de vot, în urma analizării situaţiei din primul tur, când la secţiile speciale alegătorii au aşteptat ore în şir să voteze, iar unii chiar nu au reuşit să o facă până la închiderea urnelor din cauza aglomeraţiei. Astfel, în fiecare secţie specială vor fi atâtea cabine de vot, câte ştampile cu menţiunea „Votat” au fost repartizate secţiei.

Peste 60.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne supraveghează astăzi desfăşurarea alegerilor. Numărul efectivelor a fost suplimentat cu 7.000 de oameni faţă de turul întâi.

Scandal în această dimineaţă la BEJ Vrancea. Ca urmare a acestui incident pentru 224 de membri ai Oficiului pentru Comunicare Internaţională şi Drepturile Omului, Biroul Electoral Judeţean a retras acreditarea pentru observarea procesului electoral din secţiile de votare, potrivit Realitatea TV.

BEJ Giurgiu a decis înlocuirea a 290 de membri în comisiile de votare cu reprezentanti ai PER. BEJ Giurgiu a decis, în urma unei contestaţii făcute de Partidul Ecologist Român (PER) filiala Giurgiu, să înlocuiască 290 de membri ai comisiilor din secţiile de votare desemnaţi de PDL printr-o înţelegere între conducerea centrală PER şi cea a democrat-liberalilor. Preşedintele PER Giurgiu, Daniela Cîrjaliu, a declarat că a făcut contestaţie la BEJ după ce a aflat că PD-L a numit doar reprezentanţi ai formaţiunii democrat-liberale, deşi înţelegerea menţionată prevedea şi menţinerea în comisii a 60 de oameni din partea PER.

Şase secţii de votare din Târgu Jiu au rămas fără energie electrică timp de circa un sfert de oră. Şase secţii de votare din municipiul gorjeanTârgu Jiu au rămas fără energie electrică, duminică dimineaţă, timp de circa un sfert de oră, iar la o secţie de votare din localitatea Peştişani a fost constatată lipsa a 35 de buletine de vot. De asemenea, o secţie de votare din raşov a rămas fără energie electrică, iar votarea a fost suspendată.

O secţie de votare din Braşov a fost deschisă cu întârziere. Secţia de votare nr.160 din municipiul Braşov a fost deschisă cu o întârziere de o oră şi jumătate din cauză că preşedintele biroului nu s-a prezentat dimineaţă la secţie, reprezentanţii BEJ fiind nevoiţi să spargă uşa pentru a putea intra.

Reclame

Written by Romulus Cristea

Duminică, 6 decembrie 2009 la 15:58

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: