ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Spitalele au intrat in carantina

with one comment

Comitetul de Coordonare pentru Gripă a decis, luni, ca măsură suplimentară pentru prevenirea răspândirii gripei AH1N1 ca toate spitalele să intre în carantină, astfel că vizitele la pacienţi vor fi limitate şi numărul acestora va fi restricţionat.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Adrian Streinu-Cercel a declarat, luni, că toate spitalele vor intra de luni în carantină, ceea ce înseamnă că vizitele vor fi limitate, iar numărul aparţinătorilor în spital va fi redus.
În unităţile de primiri urgenţe vor fi organizate fluxuri separate pentru preluarea pacienţilor cu afecţiuni respiratorii superioare.
Ministerul Sănătăţii va emite un ordin de ministru pentru ca medicii de familie să fie mobilizaţi la acţiunile de vaccinare, a spus Streinu-Cercel, citat de Mediafax.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „Toate spitalele intră de astăzi în ca…„, posted with vodpod

În următoarea săptămână, vor fi distribuite medicamente antivirale în secţiile de boli infecţioase din spitalele judeţene.
De asemenea, Ministerul Sănătăţii va aloca 27 de milioane de lei pentru spitalele din zonele afectate, care vor achiziţiona măşti şi dezinfectanţi.
Streinu-Cercel a mai spus că România are un stoc de 400.000 de doze de medicamente antivirale, iar 1.375.000 de doze sunt în procedura de achiziţie.
Vaccinarea va începe la sfârşitul lunii noiembrie, respectiv în 26 – 27, cu vaccin Anti-grip produs de Institutul Cantacuzino.
Streinu-Cercel a precizat că Ministerul Sănătăţii a renunţat la achiziţionarea celor un milion de doze de vaccin de la producători externi, pentru că oferta era de distribuire pentru primul trimestru din 2010.
Vaccinul va fi făcut în cadrul campaniei de vaccinare a Ministerului Sănătăţii şi nu se va găsi în farmacii. Primele 1,3 milioane de doze de vaccin vor fi pentru personalul medico-sanitar, elevii de liceu şi studenţii din Iaşi şi Bucureşti. O altă parte din aceste doze va fi pentru imunizarea personalului angajat la Poliţia de Frontieră, în special în zona graniţei cu Ucraina.

Publicitate

Written by Romulus Cristea

Luni, 2 noiembrie 2009 la 20:09

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mie nu mie frica de virusu .=;Dar pentru un timp nu voi mai merge in strainatate.:-h

    telefoane mobile

    Miercuri, 4 noiembrie 2009 at 08:57


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: