ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Focar de gripa noua la Sinaia

with 6 comments

40 de turişti au fost diagnosticaţi cu gripa nouă (gripă porcină) la Hotelul Sinaia, judeţul Prahova. Hotelul a fost închis de autorităţile sanitare pentru 48 de ore, începând din aceasta seară, pentru dezinfecţie, potrivit Realitatea TV.
Cei 40 de turişti, români şi străini, au fost îndrumaţi spre Bucureşti, şi sunt în izolare în secţia de boli infecţioase a Insitutului Matei Balş. Aceştia făceau parte dintr-un grup organizat, de studenţi străini şi români, care se aflau împreună în staţiunea montană. Riscul de transmitere a virusului gripei către alte persoane este redus, deoarece grupul nu a folosit niciun mijloc de transport public, având la dispoziţie autocare proprii.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „Vaccinarea împotriva virusului A H1N1…„, posted with vodpod

Cazurile de gripă porcină din România a depăşit numărul de 500 sute, iar cel mai îngrijorător este faptul că în ţările vecine (de exemplu în Ucraina) gripa porcină a făcut deja mai multe zeci de victime.

România caută de urgenţă un milion de doze de vaccin contra gripei noi, în condiţiile în care cel produs la „Institutul Cantacuzino” va fi gata abia în decembrie.
Perioada de incubare a virusului este cuprinsă între câteva minute şi şapte zile. Persoanele care au simptome de gripă trebuie să stea acasă şi să evite aglomeraţiile şi să se adreseze medicului de familie, care ştie ce trebuie făcut în asemenea cazuri.

Persoanele cu tuse, febră şi secreţii nazale apoase trebuie să se izoleze la domiciul şi să ia legătura cu medicul de familie. De asemenea, dacă apare un caz de viroză într-o familie, toţi membrii familiei trebuie să se izoleze, a recomandat Adrian Streinu-Cercel, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Written by Romulus Cristea

Duminică, 1 noiembrie 2009 la 19:02

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bre, cu ce ţi-a greşit porcul? 🙂

  Roxana Iordache

  Duminică, 1 noiembrie 2009 at 20:18

 2. Asa mai este denumita, gripa porcina.

  Romulus Cristea

  Duminică, 1 noiembrie 2009 at 20:45

 3. Vad ca incep sa apara costuri… Un hotel inchis 2 zile inseamna $$$.

  S-a gandit cineva la cat ne poate costa gripa asta?

  Suntem capabili sa o administram?

  Suntem capabili sa o ducem de aici, din groapa economica in care suntem?

  Eu m-am apucat de calcule si imi da cu rest…
  http://atitudini.wordpress.com/2009/11/01/e-se-gandeste-cineva-si-la-cat-poate-sa-coste-gripa-asta/

  atitudini

  Luni, 2 noiembrie 2009 at 00:31

  • E vorba de o pandemie. Costurile vor fi imense. Pandemie de gripa nu a mai fost din ’57 si ’63, insa atunci nu exista nici globalizare si nici circulatie aproape neconditionata ca in prezent.

   Romulus Cristea

   Luni, 2 noiembrie 2009 at 00:48

 4. Ideea e: cum o s-o ducem?

  Noi ne scobim acum de bani de salarii si pensii (nu ca n-am avea – nu exista sa ramana statul fara bani, dar tiparirea de moneda ne duce in inflatie si acolo nu vrea nimeni sa ajunga…). Daca se amplifica cazuistica si incepem sa inchidem malluri, stadioane, metrouri etc.?

  Daca incepem sa avem institutii sau sectii de fabrica inchise?

  Concediile mediacale mie imi dau cam un sfert de miliard de euro… (3 milioane de cazuri, 1400 lei salariu mediu, o sapatamana platita de concediu medical…)

  Dar restul?

  Si daca ar fi un 2008 ianuarie, ar mai fi cum ar mai fi… Dar suntem in fundul gropii crizei economice. Si asa se clatina privatii. Daca se mai si imbolnavesc, cum facem?

  Avem „STATUL” capabil sa administreze o astfel de situatie?

  atitudini

  Luni, 2 noiembrie 2009 at 10:46

 5. Deocamdata, in toata lumea e greu de administrat situatia de criza. Vaccinul, pe circuit inchis nu este disponibil nici macar in SUA. In Ucraina e deruta si nici in alte parti statul nu se simte prea bine. Sa vedem ce urmeaza, oricum nu va fi prea placut.Dar sa speram ca iesim cu bine. Calculul cu cuantumul concediilor medicale e interesant.

  Romulus Cristea

  Luni, 2 noiembrie 2009 at 10:56


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: