ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Basescu: Viitorul premier trebuie sa fie un bun economist si cu experienta in relatiile cu institutiile financiare

with 14 comments

Preşedintele Traian Băsescu a precizat miercuri seară că nu respinge varianta ca  Johannis să fie numit premier al României. De asemenea, preşedintele a subliniat că partidele politice abordează stângaci propunerea noului premier si aşteaptă o nouă propunere până joi, la ora 12.
„Îmi fac datoria să fac apel la responsabilitate. Am rugat partidele să continuie discuţiile până mâine la prânz. Pentru a găsi soluţia optimă pentru România. Nu în principal pentru rezolvarea crizei politice ci în principal pentru rezolvarea crizei economice. Rezolvarea crizei politice fără a avea persepctiva crizei economice este o mare eroare care se poate face în acest moment”, a spus Băsescu, atenţionând că „fără cele două tranşe de împrumut de la FMI şi de la UE, se va ajunge în imposibilitatea plăţii salariilor şi pensiilor”.

Traian Băsescu a mai spus că viitorul premier trebuie să fie un bun economist, un om cu experienţă în relaţiile cu instituţiile bancare.

„Opţiunea mea pentru funcţia de prim-ministru este un om care să aibă expertiză economică, un om cu experienţă în relaţia cu băncile dar şi cu institutiile internaţionale bancare şi financiare. Avem nevoie de un prim-ministru care sa aibă capacitatea de a coorodona toate ministerele de care depinde realizarea obligaţiilor noastre în relaţiile cu FMI şi cu UE”, a declarat Băsescu.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „Băsescu; E nevoie de un premier care …„, posted with vodpod

„Vreau să se înţeleagă că, fără să tragem cele două tranşe de la FMI şi de la UE în lunile octombrie-decembrie, avem dificultăţi, sau să fiu foarte deschis, putem să fim în imposibilitatea de a plăti salariile şi pensiile, cu atat mai mult cu cât azi la CCR s-a amânat legea care viza realizarea de economii prin concediu fără plată timp de 10 zile. Legea nu a fost încă validată de Curtea Constituţională care a dat un nou termen”, a mai precizat Băsescu.

* Citeşte în continuare şi replica lui Mircea Geoană:

„În această seară, prin cuvinte meşteşugite, domnul Băsescu de fapt a declinat propunerea ca domnul Johannis să fie viitorul prim-ministru al României, bazat pe o majoritate de 65%, fără niciun argument împotriva acestei candidaturi”, a spus Geoană, potrivit Realitatea TV.

Geoană a precizat că Johannis „se bucură în continuare de întregul nostru sprijin pentru a deveni primul-ministru al României”.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

„Această majoritate care s-a format în jurul primarului Johannis are întreg dreptul constituţional de a da un guvern României. De fapt, domnul Băsescu doreşte un guvern PD-L pentru sine şi în acest moment planul pe care-l are este evident să tergiverseze numirea, să facă propuneri care nu au nicio şansă de a întruni majoritate”, a mai spus Geoană, .

Liderul PSD a mai susţinut că tot ce a declarat astăzi Băsescu nu are nimic de-a face cu interesul naţional şi a ales să adâncească criza.

Publicitate

Written by Romulus Cristea

Miercuri, 14 octombrie 2009 la 20:13

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. O spui de parca ar fi ceva rau ! :))))

  Florin

  Miercuri, 14 octombrie 2009 at 20:25

 2. Din pacate, nu-mi dau seama la ce te referi. Ai postat comentariul la ora 20,25. Eu am terminat de scris articolul la ora 20,36. Revino cu precizari.

  Romulus Cristea

  Miercuri, 14 octombrie 2009 at 20:37

 3. Ma refer strict la titlu si are o tenta sarcastica 😀

  Florin

  Miercuri, 14 octombrie 2009 at 20:58

  • Pai, nu cred ca trebuie sa-ti spun: in general, nu e suficient sa citesti un titlu. E bine sa aprofundezi, cu rabdare. Altfel, nu mai intelegi nimic. Sau doar ai impresia asta.

   Romulus Cristea

   Miercuri, 14 octombrie 2009 at 21:02

 4. Traian Basescu este si va fi Presedintele Romaniei ! El este unica sansa reala pentru Romania de astazi !!! „Clonele” lui Iliescu „care este este altceva”

  danut chidon

  Miercuri, 14 octombrie 2009 at 20:58

  • Nu stiu ce sa-ti raspund. S-ar putea sa ai dreptate. Insa, e bine sa fii tolerant, in general, si sa asculti cu mare atentie opiniile celorlalti. E posibil sa ai de castigat.

   Romulus Cristea

   Miercuri, 14 octombrie 2009 at 21:05

 5. Numai vagabonzi cu Basescu in frunte huooooo huooooo.Mars! Mars!

  Lidia M.

  Miercuri, 14 octombrie 2009 at 21:09

 6. Basescu si Iliescu sint frati de cruce si sint intelesi sa transfere puterea lui Mircea Gioana de la socialisti -democrati. Nu va fi consens si da bine ca suna nemteste ca Ioannis de la Sibiu sa fie prim -ministru ca sa candideze la presedinte. Eu locuiest in Statele Americii si aici nu e ca la voi cu comunisti si mascati politici.

  Ion Florin

  Miercuri, 14 octombrie 2009 at 21:12

 7. Pt Lidia M. si Ion Florin:
  Ce fel de raspuns v-as putea da?

  Romulus Cristea

  Miercuri, 14 octombrie 2009 at 21:16

 8. Mai, numai lucruri neadevarate. Autorul nu stie ca Basescu este demis de ieri, conform legii. Rog, nu mai faceti confuzii. Eu sunt intelectuala de renume mondiala singura economista recunoscuta intern de guvernatrul Banii Mondiale la Bucuresti.Va rog sa nu mai inventati!!!

  kitty

  Miercuri, 14 octombrie 2009 at 21:27

  • kitty, sper ca glumesti. Daca nu, inseamna ca ai niste probleme grave.

   Romulus Cristea

   Miercuri, 14 octombrie 2009 at 21:28

   • Pt. autor: importurile intracomunitare = achizitii intracomunitare, exporturile intracomunitare = livrari intracomunitare. Va rog sa nu mai inventati!!! Simt si vaz ca am probleme dar nu mai mintiti cu nerusinare. Eu am inventat teorema lui Pitagora xla patrat plus y la patrat egal z patrat

    kitty

    Miercuri, 14 octombrie 2009 at 21:32

 9. Uitativa pe OTV. Domnu Vadim dezvaluie ca Elena Udrea i-a blocast conturile lui Basescu pentru ca nu a puso prim ministru la guvernul detronat Boc.

  Otevista PRM

  Miercuri, 14 octombrie 2009 at 21:49

 10. Vizionare placuta. Am comutat pe TVR Cultural. Fa-ne un rezumat mai tarziu.

  Romulus Cristea

  Miercuri, 14 octombrie 2009 at 21:50


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: