ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

PSD, PNL si UDMR propun un guvern condus de Klaus Johannis. PD-L il vrea pe Emil Boc

with 2 comments

Preşedintele PNL Crin Antonescu s-a întâlnit în această seară cu preşedintele PSD, Mircea Geoană, pentru discuţii pe tema unui nou prim-ministru şi a unui guvern de tehnocraţi. Propunerea lui Klaus Johannis pentru funcţia de prim-ministru a venit din partea liberalilor şi este susţinută de cele trei partide din Opoziţie, a anunţat Realitatea TV.

Tot în această seara, Vicepreşedintele Gheorghe Flutur a declarat, în urma discuţiilor de la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu, că PD-L îl propune tot pe Emil Boc pentru funcţia de premier.
Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „Flutur: Am prezentat şi preşedintelui…„, posted with vodpod

„Am prezentat şi preşedintelui României poziţia PD-L şi este aceea de a-l susţine pe Emil Boc pentru un nou cabinet. E vorba de responsabilitate într-o perioadă grea, într-o perioadă în care este nevoie de continuarea reformelor”, a declarat Flutur.

Flutur a mai precizat că PD-L este solidar cu preşedintele său şi crede că acesta este capabil să ducă la bun sfârşit reformele pe care le-a început.

„Astăzi a ieşit mai mult ca oricând la iveală faptul că PSD, fostul nostru aliat,atunci când a hotărât să pună demisia în bloc a miniştrilor, a avut o strategie pe care a desăvârşit-o astăzi. Strategia de a crea haos şi criză politică”, a precizat Flutur.

* Citeşte şi despre propunerea PSD, PNL si UDMR

Vicepreşedintele PD-L a mai susţinut că partidul din care face parte este deschis dialogului pentru stabilitate politică şi pentru rezolvarea problemelor României.

„Am convenit ideea susţinerii unui prim-ministru independent şi a unu Executiv alcătuit din specialişti neangajaţi politicpână la alegerea unui nou preşedinte al României. Am invitat membrii formaţiunilor politice pentru o nouă rundă de consultări mâine la Senatul României. De asemenea, l-am invitat la Senat pentru o discuţie clarificatoare pe primarul Sibiului, domnul Klaus johannis”, a declarat Mircea Geoană, preşedintele PSD.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „Antonescu către Băsescu: „Cred şi spe…„, posted with vodpod

Anunţul întâlnirii dintre cei doi lideri de partide a fost făcut de către Crin Antonescu în cadrul emisiunii Realitatea Zilei.

De asemenea, Antonescu a afirmat că nu este exclusă o întâlnire, miercuri, cu reprezantanţii PD-L pe aceeaşi temă.

Preşedintele PNL a declarat că un Guvern trebuie lăsat să guverneze cât performează, referindu-se la perioada cât va dura un eventual Cabinet de tehnocraţi.

„Această soluţie, care nu mi-e dragă deloc în principiu, cu Guvern de tehnocraţi, este după părerea noastră, singura pentru acest moment. Iar apropo de cinci săptămâni, şapte săptămâni, două luni cât are acest Guvern de guvernat opţiunea mea este clară – un Guvern trebuie lăsat să guverneze cât performează la guvernare”, a afirmat Antonescu, întrebat despre guvernul de tehnocraţi propus de el.

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Johannis nu e bun de prim-ministru. Este cunoscut la Sibiu, dar pentru mediul local. Nu este bun. Boc e optiunea cea mai buna, in continuare, sa-si asume responsabilitatea pe pensii.

    Mircea Sibianul

    Miercuri, 14 octombrie 2009 at 12:12

  2. hai sictir eu sint economista de renume mondial recunoscuta de Mugur Isarescu si stiu ca vine inflatia naucitoare si extraordinara

    kitty

    Miercuri, 14 octombrie 2009 at 21:34


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: