ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Trei accidente feroviare in 24 de ore

with 16 comments

Un tren de marfă cu 36 de vagoane care transporta produse petroliere (motorină) a deraiat lângă localitatea Boju, în judeţul Cluj. Aceasta este a doua deraiere a unui tren pe căile ferate române şi este al treilea accident feroviar în decurs de 24 de ore.

Din primele informaţii se pare că şase vagoane au sărit de pe şine. Produsele petroliere transportate de către trenul care a deraiat la Boju sunt periculoase. Constantin Dănilă de la Poliţia TF Cluj a declarat că „la locul accidentului sunt scurgeri de motorină din cele şase vagoane care au deraiat”.

Aproape 3.000 de tone de produse petroliere erau transportate cu trenul deraiat la Cluj. Oficialii Poliţiei Transporturi au mai decalarat că că traficul feroviar este blocat în zonă.

Mai multe autospeciale ale pompierilor au ajuns în zona accidentului.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „Trenul are în total 36 de vagoane | R…„, posted with vodpod

Prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian, a declarat la Realitatea TV că „terenul unde trenul a deraiat este foarte accidentat, prezentând numeroase denivelări. Echipajele noastre încă nu au ajuns la faţa locului. Trenul venea din Prahova şi aducea produse petroliere pentru Cluj”.Prefectul judeţului Cluj a mai declarat că, deşi există scurgeri de substanţe inflamabile, pericolul de incendiu a trecut.

„Este vorba de o deraiere a şapte vagoane pline cu benzină şi motorină. Şase dintre ele sunt căzute într-o râpă”, a declarat Gheorghe Şurubaru, director de infrastructură la CFR Cluj.

În ultimele 24 de ore pe căile ferate din România două trenuri au deraiat, iar un altul a lovit un camion plin cu cărămizi la o trecere de cale ferată.

La ora 2.30 dimineaţa Acceleratul 1692 Timisoara-Bucuresti a deraiat, opt vagoane şi locomotiva sărind de pe şine. În urma acestui accident 15 persoane au ajuns la spital. La această oră se lucrează pentru degajarea vagoanelor puse de-a curmezişul pe calea de rulare.

La Gura Ocnitei un tren marfar a lovit un camion încarcat cu caramizi la o trecere de cale ferată. Şoferul camionului a reuşit să sară din cabină înaintea impactului.

În anul 2007 la aceeaşi trecere de cale ferată s-a produs una dintre cele mai mari catastrofe de pe căile ferate româneşti. Un autocar plin cu turişti a fost lovit în plin de un tren Personal. În urma ciocnirii nouă oameni au decedat, iar alţii au fost grav răniţi.

Publicitate

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Potrivit acesteia, suspecţi în acest caz pot fi atât angajaţi ai CFR, cât şi persoane din afara companiei, iar până în prezent a fost audiat un singur suspect.

  Despre acesta, Drăguţ a spus că face parte din cercul de suspecţi şi că este vorba despre un angajat CFR, persoana respectivă nefiind „nici dată afară, nici bolnavă psihic”.

  „La prima vedere părea normal”, a spus procurorul, referindu-se la suspectul audiat.

  „Am ridicat toate probele de la faţa locului şi vom încerca să rezolvăm acest caz cu celeritate. Avem o echipă de procurori care lucrează la acest caz. Pedeapsa la care poate ajunge în cazul în care se va stabili că este vorba de intenţie poate ajunge până la 25 de ani de închisoare”, a adăugat procurorul general Elisabeta Drăguţ.

  Procurorul de Serviciu

  Luni, 21 septembrie 2009 at 19:02

 2. Cu certitudine şuruburile de la calea ferată au fost dislocate şi le-am găsit alături, ceea ce ne duce la ipoteza că fie au fost deşurubate înainte de a trece marfarul, dar nu cât să ducă la producerea catastrofei de cale ferată, activitate infracţională care a continuat după trecerea marfarului până la trecerea acceleratului. Nu putem exclude nicio pistă

  Anarhist

  Luni, 21 septembrie 2009 at 19:03

 3. Gheorghe Frăţică, preşedintele Uniunii Teritoriale a Sindicatelor Mişcare – Comercial (UTSMC) din Regionala Craiova, a declarat, luni, că în acest caz bănuielile s-ar îndrepta către doi angajaţi ai CFR care locuiesc în zona Cârcea şi care au fost retrogradaţi în ultima perioadă.

  „Eu ştiu că se bănuieşte pe cineva care a fost retrogradat de la grup de linii. Sunt două persoane în zona Cârcea care au fost retrogradate, dintre care una s-a şi pensionat deja pe caz medical”, a declarat Gheorghe Frăţică.

  Chefere Auras

  Luni, 21 septembrie 2009 at 19:04

 4. Sa se veifice sina sa nu fie explozibil pus la macaz pentru ca criza mondiala nu iarta. In astfel de momente apar sabotorii ca sa faca afaceri grase

  Aura Urzica

  Luni, 21 septembrie 2009 at 21:58

  • Nu cred ca a pus cineva explozibil. Nu se ajunge la o asemenea situatie extrema si periculoasa.

   Romulus Cristea

   Luni, 21 septembrie 2009 at 23:18

 5. Inaintea deraierii trenului s-au auzit bubuitori puternice sub dusumeaua vagonului. oamenii au crezut ac e cutremur si unii au picat jos de pe bancheta si s-au rostogolit. Jandarmeria a intervenit dupa 40 de minute.

  Muncitor Ceferist

  Luni, 21 septembrie 2009 at 22:17

  • E nevoie sa va adresati abchetatorilor si sa le povestiti trairile dvs. Poate ajuta la ancheta.

   Romulus Cristea

   Luni, 21 septembrie 2009 at 23:18

 6. de ce nu se apeleaza la comisia de clarvazatori de la OTV care poate descoperi faptasul? va temeti ca se va afla faptasul….

  Guru ND

  Luni, 21 septembrie 2009 at 22:22

 7. a fost mina criminala. Altfel, cum se explica cel putin doua accidente feroviare similare, la fel ca si anul trecut cand s-au furat suruburile? DNA si Parchet ce spun? De ce nu se autosesizeaza

  George Palsz

  Luni, 21 septembrie 2009 at 23:12

  • Afirmatiile de genul „mina criminala” sunt putin verificate si spuse la mare graba. Greu de crezut ca cineva e atat de inconstient

   Romulus Cristea

   Luni, 21 septembrie 2009 at 23:22

 8. Nu mai e nevoie de ancheta. E destul de clar ce s-a intamplat. De ce nu se iau masuri politienesti specifice de paza a cailor ferate?

  Contele Incapucciattos

  Luni, 21 septembrie 2009 at 23:14

  • Ar trebui cateva zeci de mii de politisti care sa pazeasca calea ferata. Nu prea e viabila solutia politieneasca

   Romulus Cristea

   Luni, 21 septembrie 2009 at 23:16


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: