ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Jaf armat in Ungaria la fel ca in Gutai, asupra unei blindate G4S

with 7 comments

O tentativa de jaf armat asupra unei maşini blindate aparţinând firmei G4S ce transporta o mare sumă de bani pe autostrada M1 s-a înregistrat azi noapte (17 septembrie, ora 24) în Ungaria, în apropiere de localitatea Bicske, a relatat postul maghiar de televiziune M1. Modul de operare seamănă izbitor cu cel petrecut în Pasul Gutâi în urmă cu câteva zile, maşina atacată aparţinând aceleiaşi firme G4S.

Persoane neidentificate au atacat autovehiculul blinat care transporta valori, iar cei doi atacatori au tras focuri de armă şi asupra maşinii de poliţie, care a ajuns la faţa locului. Nu s-au înregistrat victime. Poliţia ungară a dat în urmarire generala o masina de tip Audi combi de culoare închisa şi două persoane .

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „Videonews :: Video :: Jaf armat în Un…„, posted with vodpod

Şeful Politiei judetului Feher a anunţat o recompensa de două milioane forinţi pentru cei care oferă informaţii in legatură cu făptaşii. Stirea a fost difuzată de postul maghiar de televiziune M1.

Jaf Armat Ungaria; Foto: mti.hu

Jaf armat în Bicske ; Foto: mti.hu

PJ Maramures se va interesa de la colegii maghiari despre tentativa de jaf armat asupra unei blindate G4S, înregistrată în cursul nopţii pe autostrada M1 din Ungaria, imediat ce a aflat de incident, potrivit portalului eMaramures.ro. Interesul a aparut ca urmare a jafului produs tot asupra unei blindate cu bani de la G4S pe DN 18, in Pasul Gutai, in urma cu patru zile. eMaramures.ro a prezentat astăzi, 18 septembrie, Inspectoratului Judeţean de Politie (IPJ) Maramures toate materialele preluate şi traduse din presa ungara despre atacul armat din aceasta noapte asupra unei maşini de transport valori ce aparţine G4S şi care a avut loc pe autostrada M1 din Ungaria.

* Vezi desfăşurătorul atacului asupra blindatei G4S:

Incidentul s-a petrecut joi noapte, 17 septembrie, în jurul orelor 24.00, in apropiere de localitatea Bicske, pe autostrada M1 in directia Budapesta, la borna kilometrica 35, au relatat jurnalistii de la M1.

Atacatorii au tras mai mult de 40 de focuri asupra masinii blindate aparţinând companiei G4S (Group4), obligând-o astfel să oprească. Cei doi agenţi de pază au fost coborâţi din maşină fără a fi agresaţi.

Politia a fost alertata de catre un martor, astfel o maşină a poliţiei ce patrula întâmplator în apropiere a ajuns foarte rapid la fata locului. Masina de politie a ajuns chiar cand cei doi faptasi incercau sa sustraga sacii de bani prin usa din spate a dubei. Atacatorii au tras atunci mai multe focuri de arma şi asupra maşinii de patrulă.

Harta localităţii Bicske; Foto: eMaramures.ro

Harta localităţii Bicske; Foto: eMaramures.ro

Agentul de politie din scaunul de langa sofer a sarit din masina si s-a rostogolit pe marginea drumului, iar soferul s-a aplecat peste scaunul din dreapta sa, in incercarea de a se feri de focurile de arma.

Faptasii au tras asupra masinii de politie. S-au gasit pe masina cel putin 24 de urme de glont, acestea nimerind si spargand partial parbrizul. Cioburile l-au ranit la gat pe soferul aflat in masina politiei.

Făptaşii au tras si asupra unei alte masini de politie care transporta imigranti si care tocmai trecea prin zona, fara insa a provoca daune. Agenţii de poliţie nu au făcut uz de arma din dotare.

Cei doi bărbaţi au urcat în maşina Audi şi au demarat în trombă. Poliţia i-a dat pe făptaşi în urmărire generală.

Publicitate

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ma pricep bine ca doar am jefuit 48 de banci in Ungaria. Pai, de ce nu verificati la firma de transport valori? Aracatorii au un complice la G4S, cu siguranta.

  Whiskey Man

  Vineri, 18 septembrie 2009 at 20:40

 2. Whiskey Robber Prison Interview with author Julian Rubinstein

  Attila Ambrus

  Vineri, 18 septembrie 2009 at 20:45

 3. Whiskey Robber

  Vineri, 18 septembrie 2009 at 20:46

 4. Ambrus Attila több társával a 90-es években mintegy harminc fegyveres rablást hajtott végre pénzintézetek ellen, és összesen csaknem 200 millió forintos kárt okozott. A Whiskyst 1999 januárjában fogták el, de júliusban megszökött a Gyorskocsi utcai rendőrségi épületből, és csak 1999 októberében sikerült ismét kézre keríteni. Ambrus Attila a rablásokat illetően részletes, feltáró jellegű vallomást tett, amit a bíróságok is enyhítő körülményként értékeltek. A büntetőperben Ambrus Attila mellett két másik személy letöltendő, kettő pedig felfüggesztett szabadságvesztést kapott. Ambrus Attila ügyvédje szerint ha a védencére kiszabott 17 éves szabadságvesztés hatályban marad, 2010 körül szabadulhat.

  Whiskey Robber

  Sâmbătă, 19 septembrie 2009 at 01:09

 5. As vrea sa aflu tot ce credeti voi, romanii de peste Prut despre comunismul din Moldova, si in general despre noi, moldovenii. VA rog foarte mult, chiar vrem sa stim ce credeti voi.
  Va promit ca in aproximativ o saptamana va spun si eu ce credem noi despre comunism. O sa fie interesant!

  Fratele Basarab

  Sâmbătă, 19 septembrie 2009 at 14:13

 6. Nu cred ca au vreo baza legala pentru a interzice accesul la anumite pagini web, asa cum s-a intamplat cu blogul lui Romulus Cristea. Insa in acest caz se poate impune chestiuni de securitatet a statului – si pretextul cka prin aceasta pagina web se promoveaza continut care diminuiaza din calitatea de suveranitate si independenta a R. Moldovenesti. Ma mira ca tocmai in Romania nu s-a facut nimic cand serviciile de securitate romanesti au blocat accesul paginii jurnalistului Romulus Cristea

  Chirilov Giurgea

  Sâmbătă, 19 septembrie 2009 at 14:18

 7. Great site, how do I subscribe?

  Kelli Garner

  Vineri, 2 octombrie 2009 at 12:37


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: