ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Sindicatele mentin calendarul protestelor. Greva generala pe 5 octombrie

with 2 comments

Reprezentanţii Alianţei Bugetarilor au anunţat că întâlnirea de astăzi de la Guvern, pe tema Legii unice a salarizării, nu a dus la nicio rezolvare imediată, astfel că sinidcaliştii menţin calendarul anunţat al protestelor.

„Practic, singurul pas înainte este faptul că ar urma să se constituie o comisie interministerială care să lucreze la corectarea legii. În rest, nu s-a rezolvat nimic, astfel că marţi, 15 septembrie, vom picheta sediul Parlamentului, iar pe 5 octombrie va fi grevă generală. Despre calendarul protestelor după 5 octombrie nu pot spune nimic acum, rămâne să discutăm cu reprezentanţii celorlalte confederaţii sindicale”, a spus Aurel Cornea, Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Executivul a acceptat să introducă în Legea unitară a salarizării în sistemul bugetar o prevedere care să permită efectuarea de corecţii la actul normativ până în 30 iunie 2010, de către o comisie interministerială constituită în acest scop, au spus sindicaliştii, la finalul negocierilor de astăzi.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „Hossu a mai arătat că „dacă amendamen…„, posted with vodpod

Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a declarat, potrivit Realitatea TV, la finalul întrevederii cu premierul Emil Boc că speră ca Guvernul să accepte modificările propuse de sindicatele bugetarilor, în privinţa Legii unice.

„Avem încă reticenţe dacă Guvernul îşi va asuma mâine sau poimâine toate cele convenite, pentru că am mai avut înţelegeri de-a lungul timpului, tocmai din acest motiv, pichetarea, care era prevăzută de către federaţiile bugetare din Cartelul Alfa, de marţi, la ora 14.30, la Parlament, va avea loc”, a declarat Hossu la ieşirea din şedinţa de astăzi cu premierul Emil Boc.

Hossu a mai arătat că „dacă amendamentele propuse de sindicate se vor regăsi în forma finală a legii, nu vor mai exista motive de conflicte pe termen scurt.”

În ce priveşte proteste anunţate pentru 5 octombrie, liderul Cartel Alfa, a precizat că strucutura poliţiştilor, pe care o reprezintă, nu are voie să facă grevă.

„Este vorba de declanşarea procedurii de pact, de ocupare, care să rezolve problemele multiple cu care se confruntă sectorul bugetar, dar şi cel economic”, a explicat Hossu, concluzionând că „dacă aceste lucruri nu se rezolvă, vor exista în continuare conflicte multiple”.

Anunțuri

Written by Romulus Cristea

Sâmbătă, 12 Septembrie 2009 la 21:27

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. HOSSU ROADE OSU’

    LAURA

    Duminică, 13 Septembrie 2009 at 12:32

  2. Hossu zis Ticket Restaurant

    Petcu F.

    Duminică, 13 Septembrie 2009 at 22:03


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: