Incendiu violent in Pipera. Norii de fum toxic au ajuns in Kisseleff si Militari
Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în această seară cu 16 autospeciale cu apă, pentru a stinge un incendiu puternic izbucnit la un depozit de cauciucuri situat pe şoseaua Pipera, a declarat locotenentul Cătălin Eftene pentru Realitatea TV.
Pompierii au fost anunţaţi în jurul orei 19.20, iar după câteva ore incendiul a fost localizat pe o suprafaţă de 1.500 metri pătraţi. Fumul de la incendiu a ajuns până în zona Pieţii Victoriei, de-a lungul Şoselei Kisseleff, dar şi în cartierele Militari şi Rahova. Coloana de foc este vizibilă chiar din Ploieşti. Silvian Ionescu, comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu a afirmat că „locuitorii Bucureştiului vor avea o noapte grea” datorită efectelor norului de fum şi funingine rezultat din incendiu.
Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.
La incendiu au mai fost trimise două maşini de descarcerare şi o ambulanţă, dar nu se ştie, la acest moment, dacă există victime.
Şase pompieri ISU au fost intoxicaţi cu fum în timp ce încercau să stingă incendiul.Mai multe explozii au avut loc în interiorul depozitului în momentul intervenţiei echipelor de pompieri.
„Aceştia au fost transportaţi la spital, conştienţi, fiind în afara vreunui pericol”, a decalrat Alice Grasu, medic coordonator Ambulanţă. Locuitorii din Pipera şi zonele adiacente au fost sfătuiţi să nu se expună fumului şi funinginei, sa stea în case şi să închidă ferestrele.
Acţiunile de stingere a incendiului sunt în desfăşurare.
* Citeşte şi despre alte incendii din Pipera, din acest an:
– Pe 23 aprilie, o sută de persoane au fost evacuate şi cinci persoane au fost intoxicate cu monoxid de carbon, două dintre acestea fiind transportate la spital cu răni uşoare, după ce un bloc din nordul Capitalei, de pe strada Dimitrei Pompei, a fost cuprins de flăcări. Pentru stingerea incendiului, s-a intervenit cu două maşini cu apă şi două autoscări, fiind prezente, totodata, şi patru ambulanţe SMURD. Se pare că incendiul ar izbucnit după ce unul dintre copii ar fi dat foc unor hârtii.
Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.
– În urmă cu opt luni, tot în Pipera, un incendiu extins pe o suprafaţă de 1.500 metri pătraţi a devastat un depozit de materiale de constructii, dar si baracile muncitorilor care lucrau pe un santier ANL la ridicarea unor blocuri. Focul a fost vizibil de la peste un kilometru distanţă, iar stingerea lui a durat mai bine de două ore.
Sa arda tot marele incendiu al Bucurestiului ca blestem al stramosilor nostri daci si romani pentru ca ati vandut tara la masoni si streini care au furat intreprinderile noastre
Piroman Ghe
Duminică, 13 septembrie 2009 at 00:20
Totul se intampla deoarece nu se respecta reglemntarile in imobiliare si se dau autorizatii pe bani fara sa se verifice la fata locului.
solo44doc
Duminică, 13 septembrie 2009 at 00:49
Cercetarea urmelor de incendiu se face în condiţii deosebite faţă de restul cercetării urmelor infracţiunii, datorită naturii foarte variate a cauzelor care pot determina aprinderea, precum şi datorită acţiunii specifice a focului care în timp ce îşi formează urmele le şi distruge în parte, prin consumarea suportului
acestora.
Un alt proces de distrugere a urmelor incendiului are loc în cadrul acţiunii de stingere a focului, pentru care motiv, cercetarea urmelor trebuie să înceapă cât mai rapid şi în strânsă colaborare cu organele de pompieri.
Focul poate înceta singur sau poate fi stins înainte de a fi distrus prea mult locul incendiului, sau poate să ardă în întregime acest loc, cu toate intervenţiile de stingere. Şi într-un caz şi în celălalt, lucrările de curăţire sau de înlăturare a dărâmăturilor şi a obiectelor arse nu pot începe înainte de terminarea cercetărilor. Numai victimele în viaţă ale incendiului vor fi ridicate în vederea acordării ajutoarelor medicale.
LAURA
Duminică, 13 septembrie 2009 at 12:20
Aceste incendii presupun împrejurări atmosferice speciale, a căror legătură cu izbucnirea focului trebuie însă dovedită prin descoperirea urmelor caracteristice ale acestuia, căci în timpul descărcărilor electricităţii atmosferice se pot provoca incendii premeditate.
Pentru a deosebi un incendiu accidental sau provocat de incendiile determinate de descărcările electricităţii atmosferice, se cercetează din primul moment obiectele care pot să poarte aceste urme şi care se prezintă fie ca urme mecanice de rupere sau zdrobire, fie ca urme de ardere, topire sau volatilizare1.
FOCUL VIU
Duminică, 13 septembrie 2009 at 12:24
Toxicitate confirmata. Pericol extrem. Autoritatile stau ca vitelul la poarta noua la Pipera
Nicu Eco
Duminică, 13 septembrie 2009 at 21:02