ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Cartel ALFA cere parlamentarilor sa depuna o motiune de cenzura

with 4 comments

Confederaţia Naţională  Sindicală „Cartel ALFA”  nu este de acord cu textul Legii salarizării unitare în forma în care a fost definitivat astăzi ,unilateral, de către Guvern, variantă aflată „în totală contracdicţie cu ceea ce s-a negociat cu sindicatele şi patronatele”.
Pentru faptul că  Executivul îşi va asuma răspunderea pe un text de lege care nu mai respectă principiile de la care s-a pornit, CNS „Cartel ALFA” consideră că singura soluţie rămâne demiterea Guvernului.

CNS „Cartel ALFA” a cerut membrilor Parlamentului ca, după asumarea răspunderii de către Executiv, să depună o moţiune de cenzură pe care să o susţină prin votul lor, ei asumându-şi astfel responsabilitatea faţă de interesele cetăţenilor care i-au ales şi pe care îi reprezintă.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Video: Realitatea TV;more about „Hossu: Avem observaţii punctuale lega…„, posted with vodpod

„Confederaţia Naţională  Sindicală „Cartel ALFA” este profund indignată  de faptul că Guvernul, după ce în urma negocierilor a ajuns la o formă de acord cu partenerii sociali în privinţa Legii salarizării unitare în sistemul bugetar, prezintă acum, cu doar câteva zile înainte de a-şi asuma răspunderea pe această lege, într-o totală lipsă de transparenţă, o variantă de text care nu mai corespunde înţelegerii avute şi nici principiilor de coeziune socială de la care s-a pornit.

* Citeşte mai departe declaraţia lui Bogdan Hossu:


Dacă  până ieri, în urma negocierilor cu Guvernul pe marginea Legii salarizării unitare era stabilită o valoare a coeficientului 1 din grila de salarizare egală cu salariul minim pe economie (acesta urmând să crească după calendarul: 705 lei în 2010, 765 lei în 2011, 845 lei în 2012, 935 lei în 2013, 1.015 lei in 2014 şi 1.100 în 2015) astăzi Executivul anunţă că acest coeficient 1 nu reprezintă de fapt salariul minim pe economie, ci doar salariul minim din sectorul bugetar.
În plus, conform deciziei Guvernului, salariul minim din sectorul bugetar va fi doar indexat cu inflaţia, aceasta însemnând că perioada de tranziţie către proiectul realizat nu va fi până în 2015, ci până în 2020.  Mai mult, garantarea actualelor salarii în plată şi micşorarea masei salariale în structura bugetului înseamnă îngheţarea şi a salariilor mici pentru următorii 10 ani de zile”, a declarat preşedintele Cartel ALFA, Bogdan Hossu.

Citeşte şi adresa transmisă de CNS „Cartel ALFA” către parlamentari, prin care le solicită sa susţine amendamentele confederatiei la legile pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea (Legea educaţiei naţionale, Legea salarizării unitare  în sistemul bugetar, Legea reorganizării agenţiilor de stat).


Adresa transmisă de CNS „Cartel ALFA” către parlamentari, prin care le solicita să sustţnă amendamentele confederaţiei la legile pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea (Legea educatiei nationale, Legea salarizării unitare în sistemul bugetar, Legea reorganizăii agentiilor de stat).

Bucureşti, 10 septembrie 2009

Parlamentul României

Adresă

Doamnelor şi domnilor parlamentari,

Pe 15 septembrie 2009 Guvernul României îşi va asuma răspunderea pe trei texte de legi ce vizează politica de salarizare în sectorul bugetar, educaţia naţională precum şi restructurarea unor agenţii de stat. Sunt legi care vor stabili traiectul pentru viitor al întregii societăţi româneşti, în condiţiile în care traversăm o perioadă de criză, de aceea este foarte important ca ele să cuprindă punctele de vedere ale tuturor partenerilor sociali, nu doar ale Guvernului.

Din păcate Executivul a decis să îşi asume răspunderea pe variante de texte care nu mai corespund rezultatelor negocierilor cu partenerii sociali.

Confederaţia Naţională  Sindicală „Cartel ALFA”  vă înaintează alăturat amendamentele formulate la cele trei proiecte de legi (Legea privind salarizarea unitară a personalului bugetar, Legea privind educaţia naţională şi Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice) şi vă solicită, cu respect, să le susţineţi.

Prin gestul dumneavoastră, vă asumaţi practic responsabilitatea faţă de interesele cetăţenilor, printre care se numără şi membrii noştri de sindicat, care v-au acordat votul lor şi încrederea că îi reprezentaţi cu adevărat.

Vă mulţumim,

Bogdan Iuliu Hossu,

Preşedintele CNS „Cartel ALFA”

Reclame

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hossu e samantza de scandal permanent.

  Brasescu T.

  Joi, 10 septembrie 2009 at 19:22

 2. salariul minim brut pe economie, elementul de referinţă luat în calcul în legea de salarizare unitară în sectorul bugetar, urma să crească de la 600 lei, în prezent, la 705 lei anul viitor şi să continue tendinţa ascendentă până în 2015, termenul de aplicare a legii, când ar urma să ajungă la 1.100 lei.

  Astfel, salariul minim brut va urca la 764 lei (în 2011), la 845 lei (în 2012) şi la 934 lei (în 2013), pentru ca în anul 2014 să ajungă la 1.016 lei.

  Sindicalistul Grevist

  Joi, 10 septembrie 2009 at 19:24

 3. Hossu-Bossu greve si tichete de masa

  Maricel Aurel

  Joi, 10 septembrie 2009 at 19:31

 4. Mars d-aici!!!!Hotoman

  Salariat G.

  Joi, 10 septembrie 2009 at 22:06


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: