ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Atac al magistraţilor la adresa presedintelui Basescu

with 2 comments

Discursul şefului statului a fost întrerupt de mai mulţi membri Consiliului Superior al Magistraturii şi de reprezentanţi ai magistraţilor, nemulţumiţi de argumentele lui Traian Băsescu. Preşedinta Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru, i-a cerut şefului statului să rămână alături de magistraţi pentru a le asculta păsurile. Băsescu i-a replicat că îi cunoaşte părerile şi a susţinut că este necesar ca magistraţii să-şi reia activitatea.

„Aveţi răbdare să discutaţi cu noi, să ascultaţi şi punctul nostru de vedere” i-a cerut preşedintele Asociaţiei Magistraţilor şefului statului. „Vă asigur că nu mă duc la televizor să vă explic, vin în cadrul instituţional. … Doamna Pivniceru, mă uit la dvs. în fiecare zi, când apăreţi la televizor mă uit la dvs. ca la Dumnezeu. Deci ştiu ce gândiţi”, i-a replicat preşedintele Băsescu. „M-am prezentat în baza dreptului constituţional la CSM şi nu aş vrea să intru în conflict cu dvs”, a mai spus Băsescu, potrivit Realitatea TV.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Video: Realitatea TV; more about „Atac fără precedent al magistraţilor …„, posted with vodpod

Pivniceru i-a reproşat preşedintelui că „puterea judecătoarescă îşi trage independenţa direct din Constituţie” şi că „aţi venit cu un punct de vedere gata stabilizat potrivit căruia protestul judecătorilor este o grevă ilegală”. „Judecătorii nu au contrat de muncă cu guvernul, ci deţin prerogativa puterii judecătoreşti”, a mai spus Pivniceru.Preşedintele AMR i-a mai reproşat şefului statului că justiţia din România nu poate fi independentă atâta timp cât „instanţele din România sunt subfinanţate, iar un judecător al ICCJ intră cu 300 de dosare în instanţă, dacă potrivit legii unice de salarizare veniturile magistraţilor vor fi diminuate”. Pivniceru a reclamat şi faptul că bugetul instanţelor, prin taxa de timbru a trecut la consiliile locale.”Există recomandări internaţionale care obligă finanţarea completă a instanţelor pe timp de criză”.

Preşedintele magistraţilor i-a reproşat lui Traian Băsescu faptul că declaraţiile oamenilor politici în mass-media au dus la neîncrederea populaţiei în justiţia din România. „După ieşirile publice ale politicienilor, inclusiv ale dvs., este greu a spune că dvs. respectaţi obligaţia de a asigura independenţa, încrederea populaţiei în sistem, când dvs. sunteţi cel care îl discreditaţi”, a spus Pivniceru. Preşedinta Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru, a declarat că preşedintele României a intervenit în actul de justiţie când şi-a permis să „smotocească” procurorul general cu privire la soluţionarea dosarului Revoluţiei. Pivniceru a spus că şi acesta este unul din motivele pentru care protestele vor continua, din cauza imixtiunii politicului în justiţie.Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut, marţi, procurorului general ca parchetul să concentreze resurse umane pentru a creşte viteza de rezolvare a dosarului Revoluţiei şi a spus că va discuta cu premierul găsirea unei soluţii legale ca generalul Dan Voinea să lucreze din nou pe acest dosar dacă doreşte. Dan Lupaşcu: În loc să ajuţaţi justiţia, …, dumneavoastră o înfundaţi mai adânc Judecătorul Dan Lupaşcu i-a reproşat preşedintelui Traian Băsescu, că „nu aţi căpătat îndemânarea de a conduce şedinţele CSM”. Lupaşcu i-a amintit şefului statului că, potrivit Constituţiei, preşedintele ţării este cel care prezidează lucrările CSM în şedinţele la care participă.

Publicitate

Written by Romulus Cristea

Joi, 10 septembrie 2009 la 14:33

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Magistratii de la Curtea Suprema nu si-au luat salariile de 3 luni, Huideooooo

    Mona Mona

    Joi, 10 septembrie 2009 at 19:25

  2. La munca baaaaaa, nu va mai certati cu domnu Basescu ca va frigeti rau!!!!!!

    Procesomanu'

    Joi, 10 septembrie 2009 at 19:26


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: