ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Directorul SRI: Se foloseste un discurs prea agresiv fata de serviciile de informatii

with one comment

George Maior, şeful Serviciului Român de Informaţii şi adjunctul său, Florian Coldea, s-au prezentat, astăzi, la Comisia de control a SRI, pentru a discuta, potrivit lui Maior, „probleme generale aflate în competenţa SRI, pe linia securităţii naţionale”.
„Sunt lucruri pe care noi le avem clarificate şi cu care operăm în munca noastră cotidiană în conformitate cu legea şi cu misiunea noastră pe linia securităţii naţionale”, a spus Maior, înainte de întâlnirea cu parlamentarii, citat de Realitatea TV.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Video: REALITATEA TV

Întrebat de jurnalişti de ziarişti în legătură cu afirmaţiile lui Marian Vanghelie, care a afirmat că are informaţii de la SRI despre Mircea Băsescu, şeful SRI, George Maior, a acuzat discursul politicienilor privind activitatea Serviciului, pe care îl consideră ca fiind „mult prea agresiv”, şi a susţinut că a avertizat, încă de acum şase luni, că există „o intensificare a retoricii politice care nu are legătură cu realitatea”.
„Din păcate, la nivelul retoricii politice, foarte adesea se folosesc anumite concepte şi un discurs mult prea agresiv faţă de ceea ce înseamnă, cu adevărat, un serviciu de informaţii într-o ţară membră NATO. Am avertizat şi atenţionat asupra acestui lucru, acum şase luni, că există o intensificare a retoricii politice pe acest plan care nu este în consonanţă cu realitatea în cadrul acestor servicii”, a spus George Maior, chestionat de ziarişti în legătură cu afirmaţiile lui Marian Vanghelie, care a afirmat că are informaţii despre Mircea Băsescu de la SRI, şi nu de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI).

Reclame

Written by Romulus Cristea

Marți, 8 septembrie 2009 la 15:32

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Intotdeauna, acolo unde au loc tensiuni şi stări conflictuale, a serviciilor de spionaj – este însă exagerat şi lipsit de temei să se atribuie acestora înfăptuirea unor transformări de o asemenea anvergură. Mai degrabă a existat sentimentul general că atât factorii politici, cât şi serviciile de spionaj au fost luate prin surprindere de dinamica proceselor de disoluţie din Romania şi ţările NATO. Acelaşi lucru a fost valabil şi pentru România, în ciuda faptului că Basescu devenise o figură odioasă, chiar şi pentru cei care cu câţiva ani dupa 2000 îl încurajau şi îl aplaudau pentru poziţiile sale antisovietice.

    I. Marico

    Miercuri, 9 septembrie 2009 at 20:36


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: