ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Vanghelie: SRI ofera informatii PSD, de un an si jumatate

with 3 comments

Marian Vanghlelie; Foto: Realitatea TV

Marian Vanghlelie; Foto: Realitatea TV

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat că Serviciul Român de Informaţii (SRI) oferă informaţii social-democraţilor şi ca acestea nu vin pe filiera Ministerului de Interne şi a DGIPI, ci de la SRI. Vanghelie a mai declarat, citat de Ziua, că inclusiv informaţiile despre fratele presedintelui provin de la aceste servicii. Reamintim ca Sorin Roşca Stănescu a sugerat ca a fost „ales” ca sursa initiala pentru scurgerea informaţiilor despre Mircea Basescu.

„Informaţiile pe care le am eu, nu le am doar de acum de cand avem Ministerul de Interne, si le am de la serviciile pe care le păstoreşte Traian Băsescu. Da, este adevărat ca eu si PSD avem informaţii de la serviciile lui Traian Basescu. Lumea din structuri s-a săturat de oamenii politici care încearcă să îi folosească şi ajută statul român prin aceste informaţii”, a declarat Vanghelie pentru Ziua.

„Serviciile secrete au început, de aproximativ un an şi jumatate, să il lase din brate pe Traian Basescu, iar noua au inceput sa ne provina informaţii într-un ritm destul de interesant. Trebuie să se ştie că aceste informaţii nu le avem de la fostul „Doi şi-un sfert” sau de la Ministerul de Interne, ci de la serviciile secrete ale statului român. Aceste informaţii despre fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, nu le avem de la „Doi si-un sfert” sau Ministerul de Interne, ci de la SRI. Fiind vorba despre fratele preşedintelui aceşti oameni (n.a. – din serviciile secrete) au început să-şi pună semnul intrebarii şi au avut acces la cartotecă. Informaţia a ajuns apoi mai devreme la oamenii politici şi apoi la cei din mass-media”, a precizat Vanghelie.

Declaraţia lui Vanghelie, consemnată de ziarul Ziua, a fost o reacţie la un discurs al Elenei Udrea ţinut  la Scoala de vara PD-L de la Costineşti unde a sugerat că serviciul de informaţii al Ministerului de Interne este implicat în activităţi politice.

De asemenea, mai trebuie menţionat că acelaşi Marian Vanghelie a afirmat în 11 noiembrie 2008 că el şi alţi lideri PSD sunt urmăriţi de SRI şi DGIPI: „Nu cred că e normal ca SRI şi „Doi şi-un sfert” să pună maşini să mă urmărească şi să urmărească lideri marcanţi ai partidului”, a susţinut Marian Vanghelie

Reclame

Written by Romulus Cristea

Sâmbătă, 5 septembrie 2009 la 15:51

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. mereu uluitorul Marean !!!

  danutchidon

  Sâmbătă, 5 septembrie 2009 at 22:53

  • Acum un an, prin noiembrie 2008, acelasi Marian Vanghelie se plangea ca e hartuit de SRI si DGIPI. Cred ca a uitat ce a spus acu vreun an. Mai degraba, cred ca politicienii au obsesii legate de serviciile de informatii: Marian Vanghelie, Elena Udrea, Viorel Hrebenciuc si multi altii

   Romulus Cristea

   Duminică, 6 septembrie 2009 at 00:30

 2. Vanghelion mai!!!

  Dan H.

  Duminică, 6 septembrie 2009 at 11:00


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: