ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Incendiu la Primaria Sectorului 1, din Banu Manta

with 9 comments

Un incendiu a izbucnit în clădirea Primăriei Sectorului 1 din Capitală. Focul, declanşat în jurul orei 11,30, a cuprins acoperişul întregii clădiri. Zece  autospeciale ale pompierilor şi şase autoscări au intervenit la faţa locului. O parte din acoperişul imobilului s-a prăbuşit. Zona a fost delimitată, iar traficul pietonal a fost închis.

Clădirea care a luat foc pe bulevardul Banu Manta nr. 7-9, unde a funcţionat Primăria Sectorului 1, a fost construită în 1927 şi este monument istoric

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „Incendiul a cuprins doar acoperişul c…„, posted with vodpod

”Este un dezastru ce se întâmplă aici. Clădirea era în renovare până în 2011. Incendiul nu putea să izbucnească din cauza unei defecţiuni la sistemul electric pentru că alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în urmă cu mult timp. Responsabilitatea aparţine constructorului. Îl vom obliga să suporte costurile noilor reparaţii”, a declarat, la Realitatea TV, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Imobilul este în renovare din 2007. Consolidarea clădirii ar urma să se finalizeze în 2011. Lucrările de renovare şi reconsolidare costă autorităţile 6 milioane de euro.

Edificiul este realizat după planurile arhitecţilor Nicolae Georgescu şi G. Cristinel. Frumuseţea arhitecturală este amplificată de turnul cu acoperiş ascuţit, dominat de statuia unui sutaş roman.  Construcţia a durat 9 ani, din 1927 până în 1936.

* O relatare de la locul dezastrului găsiţi pe blogul Roxanei Iordache.

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Balteanu, unde-i Balteanu!??? de ce nu a scris nimic pina acu de monumentul asta????

  Radu de Bucharest

  Vineri, 4 septembrie 2009 at 14:22

  • Da, daaaaa, tov Radu are perfecta dreptate. Fratele Balteanu doarme, a uitat sa se documenteze de ditamai monumentul istoric, sa scrie ceva despre el ca uite nu mai este

   George Berariu

   Vineri, 4 septembrie 2009 at 14:26

 2. incendiul a fost pus ca sa demoleze cladirea si sa faca Chiliman un bloc turn.

  Mihaela Nicoleta

  Vineri, 4 septembrie 2009 at 14:23

 3. ardeeeeeeeeeeeeeeeeee! sa vina pompieriiiiiii sa stinga focu’

  Luka Puka

  Vineri, 4 septembrie 2009 at 14:46

 4. În calitatea sa de membru al Uniunii Europene, România a adoptat aceeaşi atitudine cu privire la evaluarea politicilor guvernamentale. Au fost iniţiate reguli, proceduri sau sisteme de evaluare al căror scop este acela de a soluţiona problema îmbunătăţirii calităţii reglementărilor emise de către guvern. În acest context, prin intermediul SGG, Guvernul României a iniţiat mai multe măsuri cu scopul de a reforma sistemul de formulare a politicilor publice la nivelul centrului guvernului. Aceste măsuri vizau sporirea capacităţii instituţiilor guvernamentale de a elabora şi fundamenta iniţiative de politici publice. Scopul acestui demers a fost în principal acela de a modifica modul în care sunt evaluate iniţiativele guvernamentale, prin introducerea unui format standard de document de politică publică care să poată fi folosit ca instrument în procesul decizional la nivelul instituţiilor guvernamentale.

  Teodor Paleologu

  Vineri, 4 septembrie 2009 at 14:49

 5. Iliescu a pus foku k sa creieze diversiune speciale ca la revolutia roaman shi sa ia puterea natioanala din nou in miini ca si Voikan care a tras cu mitralera in noi 16 22 decembrie la pecere.

  Ministrul Interior

  Vineri, 4 septembrie 2009 at 15:15

 6. sa nu se uite ca diversiune este mereu in republica socialista care a fost si moldovenii nostri frati de peste Prut de care a scris eminescu cand era nebun de aia pompieri romanesti trebuie sa intervina in fotza si sa bage apa hdoio ca sa faca molecule asficsie foc si calamitate natioana

  Ministrul Interior

  Vineri, 4 septembrie 2009 at 15:18

 7. Dragă Romy, mulţumesc pt link şi îmi pare rău că îţi răspund cu întârziere, dar nu ştiu de ce comentariile tale au ajuns la spam. 😯 Le-am recuperat aseară.

  Roxana Iordache

  Sâmbătă, 5 septembrie 2009 at 11:59


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: