ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Leonard Cohen canta pentru a doua oara la Bucuresti

leave a comment »

Muzicianul Leonard Cohen va susţine un concert la Bucureşti, pe 14 iulie, ora 19,30, în cadrul noului sau turneu mondial. spectacolul va avea loc pe Stadionul Tineretului – Iolanda Balaş Soter. Initial, concertul era programat în Piaţa Constituţiei, dar la doar 500 de metri distanţă şi în aceeaşi zi, Tuborg organizează un festival al berii cu acces liber, care ar face imposibilă desfăşurarea în condiţii optime a spectacolului lui Cohen.
In toamna anului trecut, artistul canadian şi-a serbat ziua de naştere în aplauzele celor 10.000 de fani români veniţi să-l vadă pe Stadionul Arcul de Triumf.

In 2008, dupa 15 ani de absenţă de pe scene, primul turneu international al lui Leonard Cohen a avut peste 700 000 de spectatori pe toate continentele.Tot anul trecut, Leonard Cohen a fost inclus oficial in Rock and Roll Hall of Fame din New York, odată cu Madonna, John Mellencamp, The Dave Clark Five şi The Ventures.

Leonard Cohen- Democracy, Londra, 2008; Postat pe Youtube de PBS

La sfarsitul lui martie 2009, Cohen a lansat albumul Live in London care conţine 25 de piese din spectacolul susţinut în 2008 pe faimosul stadion londonez O2 Arena.

Pentru concertul de vineri, mai sunt disponibile bilete doar la categoriile 248 lei şi 399  lei, cele la categoria 124 lei fiind epuizate. Biletele se gasesc pe www.eventim.ro, precum şi la Sala Palatului şi prin Eventim în reţeaua librăriilor Cărtureşti, magazinele Germanos şi Vodafone.

Adresa Stadionul Tineretului – Iolanda Balas Soter este: B-dul Mărăşti nr. 26, Sector 1, 011468 Bucureşti.

Citeşte şi alte amănunte despre cariera şi muzica lui Leonard Cohen:

Cohen, care în septembrie va împlini 74 de ani, a publicat cărţi de poezie şi ficţiune înainte de a se orienta către muzica. Cele două romane publicate – „The Favorite Game” (1963) şi „Beautiful Losers” (1966) – l-au propulsat în atenţia mass-mediei. Judy Collins, una din artiştii faimoşi de muzica folk a folosit o secventa din creatia lui Cohen, „Suzanne”; într-o piesă care a cucerit prin delicateţea cuvintelor sale. Cântăreaţa i-a propus lui Leonard să o urmeze în turnee, iar în vara lui 1967 acesta a debutat la Newport Folk Festival şi a susţinut două concerte în New York.

Leonard Cohen—Dance Me to the End of Love, Coachella Music Festival; postat pe Youtube de backpackdave09

Primul său album, „Songs of Leonard Cohen”, a inclus şi piesa „Suzanne” care mai apoi a devenit unul dintre cele mai cunoscute cântece ale sale.

Nascut în Montreal, Cohen şi-a început cariera muzicala in New York, la sfârşitul anilor ’60. El a suferit de depresie şi în anii ’90 s-a retras la o mănăstire din California pentru a studia filosofia Zen. În prezent, el îşi împarte timpul între Montreal şi Los Angeles.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: