ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Concertul God Dethroned, interzis la Oradea

with 4 comments

Concertul God Dethroned ar putea fi interzis la Oradea. Autorităţile locale din Oradea, prin vocea consilierului local Dan Octavian, de la PNL,  au decis ca show-ul trupei olandeze God Dethroned, programat duminică, 5 iulie în Clubul Blue Monday, trebuie anulat din motive care ţin de faptul că trupa este calificată ca fiind satanistă”, se arată într-un comunicat al agenţiei organizatoare de concerte Axa Valaha.

Dan Octavian a negat orice implicare a Consiliului Local în demersul său şi spune că a iniţiat totul “în calitate de cetăţean creştin ortodox al municipiului Oradea”, potrivit Bihoreanul.ro.

“Ultimele două săptămâni au fost foarte agitate, după ce prin oraş au apărut mai multe afişe pe care scria “Satan black rock” şi altele de genul. M-au alertat foarte multe persoane, semnalându-mi că e vorba despre o trupă care nu numai că promovează rock-ul satanist, dar că ar fi afiliată la o asemenea organizaţie şi se manifestă întocmai”, a declarat pentru ziariştii de la Bihoreanul, consilierul Dan Octavian.

Organizatorii spectacolului au declarat că “această anulare constituie o premieră în Romania, în condiţiile în care niciun show n-a fost anulat din acest motiv de către autorităţi în ultimii 18 de ani”, iar trupa God Dethroned nu a fost cenzurată sau interzisă niciodată în cei 18 de ani de activitate muzială. Mai mult, aceştia cataloghează comportamentul orădeanului ca fiind „aberant”, subliniind că “God Dethroned nu face şi nu a făcut niciodată prozelitism de niciun fel”, totul fiind “parte din entertainment”.

Concertul urma să se desfăşoare în cadrul turneului de promovare a ultimului album în Balcani. În toate celelalte oraşe, show-urile s-au desfăşurat fără probleme, inlusiv în 3 iulie, la Bucureşti, la Club Fabrica.

Acest turneu a inclus Croatia, Serbia, Bosnia  şi Hertegovina, Bulgaria, Grecia, Macedonia, iar in acest weekend, Ungaria si Romania. Toate show-urile programate s-au desfasurat fara probleme, iar vineri 3 iulie, concertul de la Bucuresti, din Club Fabrica, va avea loc tot fara probleme, urmand ca sambata God Dethroned sa concerteze, in orasul maghiar Debrecen, aflat la 60 de km de Oradea.

Anunțuri

Written by Romulus Cristea

Sâmbătă, 4 Iulie 2009 la 13:12

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. bine ca i-a interzis, sint periculosi

  Radu Mazate

  Sâmbătă, 11 Iulie 2009 at 19:29

  • Cum de i-a trecut la bovina aia prin cap sa anuleze concertul… Auzi ma influenta asupra populatiei… Da sectele de pocaiti nu le vezi ma? Oameni buni, ganditi, nu exista D-zeu si Satan, doar in mintea noastra indoctrinata din nastere, e muzica…

   mario

   Vineri, 7 August 2009 at 14:02

   • Sunt excese.Decizia a fost cel putin penibila, ca sa nu spun jenanta.

    Romulus Cristea

    Vineri, 7 August 2009 at 14:04

 2. Tot ce veti citi mai jos inca nu mi s-au intamplat pentru simplul motiv ca abia m-am inscris in concertul satanist de la Oradea.
  “Salut,
  Nu credeam ca va functiona, si totusi!!!
  MERGE!!!
  Te rog sa ai putina rabdare si sa te duci la concertul care se organizeaza in orasul tau cu trupa satanica.
  Nu este o gluma si nici o smecherie,crede-ma!
  Scrie-mi ca sa-ti ofer amanunte incredibile.

  ioana

  Marți, 14 Iulie 2009 at 13:52


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: