ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Millenium Business Center, dupa incendiu

with 2 comments

Un puternic incendiu a izbucnit în noapte zilei de 26 iunie, la ora 23,25, în clădirea de birouri Millenium Business Center, aflată în imediata apropiere a Bisericii Armeneşti din Bucureşti. Pompierii au reuşit să stingă focul care a distrus mai multe încăperi şi faţada imobilului abia după trei ore. La faţa locului au venit, printre alţii, premierul Emil Boc, primarul sectorului 2 Neculai Onţanu şi ministrul Culturii şi Cultelor, Theodor Paleologu.

Millenium Business Center

Millenium Business Center; 27 iunie 2009; Foto: Romulus Cristea

Suprafaţa totală construita a clădirii este de 25.000 metri pătraţi. Imobilul are o structură compusă din patru subsoluri, 18 etaje (plus unul tehnic).
Millenium Business Center are 72 metri înălţime şi este construită pe o structură de oţel.

Construcţia a fost dată în folosinţă în toamna anului 2006 după mai multe scandaluri izbucnite ca urmare a faptului că au fost date autorizaţii şi avize de construcţie care contraveneau legislaţiei în vigoare, zona fiind una cu valoare arhitectonică şi istorică.

Vezi şi imagini din noaptea incendiului:

Săparea fundaţiei clădirii a produs un „dezastru tehnologic”, un bloc de locuinţe din str. Semicercului, Biserica Armenească şi Centrul Cultural Armenesc fiind serios afectate (infiltraţii de apă, crăparea zidurilor etc).

Millenium Business Center în noaptea incendiului; Foto: Romulus Cristea

Millenium Business Center în noaptea incendiului; Foto: Romulus Cristea

Primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, şi ministrul Culturii, Theodor Paleologu, au avut, vineri noapte, un schimb dur de replici în faţa clădirii care a fost afectată de un puternic incendiu, în legătură cu avizele date pentru ridicarea construcţiei respective.

Millenium Business Center (Str. Armand Calinescu nr. 2-4), clădirea de birouri care a luat foc, vineri seară, în centrul Capitalei, aparţine Fondului de investiţii Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds (DEGI) – în prezent parte a Aberdeen Property Investors din Scoţia – care a preluat-o în 2007.

Publicitate

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. comunitatea aremeana organizeaza un protest impotriva cladirilor construite langa biserici si alte monumente istorice. Duminca 12.07.2009.

  Hrant

  Vineri, 10 iulie 2009 at 23:32

 2. Mai, Hrant
  De ce nu citesti si altceva in afara de net. Sau de ce, daca esti consumator de tv nu te uiti la stiri. Ai fi stiut ca si un partid extremist si inca o organizatie de extrema dreapta au anuntat acelasi lucru, aceeasi ora etc. Drept urmare, nu servesc.
  Al doilea punct, nu-mi plac anonimi. Au ceva trist, multe frustrari, necazuri si probabil se ascund pentru ca le este mare rusine de ce fac, in general. Asa ca alta data da buna ziua si spune cine esti. Fii civilizat. Mai tine bine minte un lucru: carte nu provoaca doar dureri de ochi.
  Hrant, toate astea ti le spun cu prietenie. Oricum multumesc pentru vizita si te mai astept.
  R.C.

  Romulus Cristea

  Sâmbătă, 11 iulie 2009 at 01:21


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: