ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Institutul Cantacuzino a confirmat al 17-lea caz de gripa porcina din Romania. O noua tulpina de virus

leave a comment »

Institutul Cantacuzino a confirmat, al 17-lea caz de infectare cu virusul A/H1N1 din România. Este un bărbat care a călătorit în acelaşi avion cu fetiţa diagnosticată cu gripă porcină şi internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „Videonews :: Video :: Ultima oră! Un …„, posted with vodpod

Bărbatul, care a stat în avion pe scaunul din spatele fetiţei, se află în prezent sub tratament cu antivirale. Direcţia de Sănătate Publică Timiş a demarat ancheta epidemiologică pentru identificarea posibililor contacţi al noului pacient cu gripă porcină, potrivit Newsin.


Primii nouă pacienţi diagonosticaţi cu A/H1N1 s-au infectat pe „filiera” SUA şi au fost externaţi după ce, în urma tratamentului cu antivirale, s-a constatat că nu mai au virusul în organism. În celelalte opt cazuri, care sunt şi cele mai recente, virusul a ajuns în România din Canada. Pacienţii sunt internaţi în spital.

Institutul brazilian de bacteriologie Adolfo Lutz a identificat o nouă tulpină a virusului gripei porcine la un pacient din statul Sao Paulo, numită A/Sao Paulo/1454/H1N1, relatează AFP. Caracteristicile genetice ale virusului sunt esentiale pentru producerea unui eventual vaccin împotriva bolii care a contaminat 36.000 de persoane din 76 de ţări şi a provocat 163 decese.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: