ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Organizatia Mondiala a Sanatatii a decretat pandemie de gripa porcina

with 5 comments

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care şi-a reunit joi comitetul de experţi pentru a analiza situaţia gripei porcine, a ridicat nivelul de alertă pandemică la 6, anunţă guvernul suedez. Ministerul român al Sănătăţii a primit mesajul de stare de pandemie.

Pe site-ul OMS deocamdata nu este postat nici un mesaj de alerta, din cate se pare, un astfel de anunt urmand sa fie facut in jurul orei 19.

Ministrul Sănătăţii din Suedia, Maria Larsson, va susţine o conferinţă de presă pentru a anunţa deciziile OMS, se anunţă într-un comunicat al guvernului suedez. Nivelul 6 de alertă se activează atunci când sunt atinse două regiuni distincte în lume, cu focare autonome. Anunţarea pandemiei nu înseamnă însă că va creşte rapid numărul de cazuri sau că virusul devine mai virulent – precizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Postat pe Youtube de betunos

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a confirmat până acum peste 27.700 de cazuri de gripă nouă în 74 de ţări şi şi 141 de decese. România apare şi ea în evidenţele instituţiei, cu 11 cazuri confirmate, potrivit Realitatea TV. Mexicul are până acum 106 de morţi şi 5.717 bolnavi, iar americanii 27 morţi şi 13.217 de cazuri confirmate.

În Canada, autorităţile au anunţat până acum 4 decese şi peste 2.400 de îmbolnăviri. În Europa, Marea Britanie este ţara cea mai afectată, cu 666 de oameni diagnosticaţi cu gripă nouă. Spania are 331 de cazuri confirmate, Italia 50, iar Germania 78. Bulgaria are până acum doar două cazuri, la fel ca Cehia. Grecia a raportat 5 cazuri, iar Turcia 10. Rusia a anunţat 3 cazuri, însă a informat că doi dintre bolnavi s-au vindecat deja.

În Australia, sunt însă peste 1.200 de bolnavi de gripă. În Asia, Japonia este ţara cea mai afectată, cu 485 de cazuri confirmate, în timp ce autorităţile chineze au semnalat 142 de cazuri.

Publicitate

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Totul e un joc mondial, de aceea trebuie sa confirmam doar un spectacol de prost gust in care se moare. Inutilitatea acestor acte, acestor decizii sunt dizgratioase, departe de a reprezenta o autoritate stiintifica. Totul e suspiciune si neadevar.

  trandafirescu

  Vineri, 12 iunie 2009 at 01:21

  • Eu stiu ce sa zic. Mor totusi oameni. Pandemii de gripa au mai fost si au murit cu zecile de mii.

   Romulus Cristea

   Vineri, 12 iunie 2009 at 01:44

   • asa este, mor totusi oameni, oameni nevinovati in principiu. de cele mai multe ori aceste lucruri sunt provocate si reprezinta o dovada a lipsei de responsabilitati umane, in ansamblu. mai multe nu se pot afirma, devedit e prea putin.

    respect pentru activitate 🙂

    trandafirescu

    Vineri, 12 iunie 2009 at 02:21

 2. Romulus, ai dreptate. Dar aşteptam să găsesc ceva despre 13 iunie. Sau scrii mâine, despre 14? Eu cred că scriu despre amândouă. Oricum, ţie trebuie să-ţi mulţumesc din nou. 🙂 N-am să uit instinctul tău fabulos de salvator.

  Roxana Iordache

  Sâmbătă, 13 iunie 2009 at 14:23

  • Am scris, am scris. Stau foarte neplacut cu timpul. Pur si simplu nu am avut timp nici macara sa reiau un articol. Acu ma uit la tine…

   Romulus Cristea

   Sâmbătă, 13 iunie 2009 at 15:18


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: