ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Trei cazuri de gripa porcina. Jandarmii pazesc spitalul

leave a comment »

După ce miercuri s-a confirmat prezenţa virusului la o femeie de 30 de ani, întoarsă în 23 mai a.c. din New York, joi, tatăl ei si unul dintre copii au fost internaţi. Ei sunt purtători ai tulpinii A (H1N1). În spital a fost internat si celalalt băiat. Stă într-un salon cu mama sa, chiar dacă nu are încă niciun semn de boală. Ceilalţi doi au fost izolaţi. La Spitalul de Boli Infecţioase „Matei Balş” s-au luat măsuri speciale, iar paza este asigurată de jandarmi, conform planului de pandemie aprobat de Guvern. Ancheta autorităţilor sanitare a redus între timp numărul de persoane care au intrat în contact cu aceşti oameni la 22, potrivit Pro Tv.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „Trei cazuri de gripa noua in Romania!…„, posted with vodpod

Şapte fac parte din familie, iar alţi 15 sunt pasageri care au călătorit cu femeia în acelaşi avion. Toţi sunt identificaţi şi le-au fost recolate probe. La 4 dintre ei rezultatele au ieşit negative, restul sunt încă în lucru. Sunt însă izolaţi la domiciliu pentru următoarele 7 zile.În paralel, în aeroporuri rămân punctele sanitare, unde medicii pot acorda asistenţă celor care au semne de gripă şi care vin din ţări unde a fost confirmată prezenţa tulpinii virale. Ministrul Sănătăţii anunţă însă cât se poate de clar: România nu este în carantină.

Pe de alta parte, este bine de ştiut ca la nivel mondial, în 70% dintre cazuri, gripa nouă a avut o formă uşoara, în 28% o formă medie şi numai 2% dintre cazuri au fost grave.

flu-pandemics2

La primele semne de gripa – tuse seacă, secreţii nazale apoase şi febra peste 38 de grade trebuie să mergeţi la cel mai apropiat spital de boli infecţioase.În acelaşi timp, autorităţile ne reamintesc faptul că nu există niciun fel de legătură între noua gripă şi carnea de porc. Putem mânca fără teamă, pentru că nu exista nici cel mai mic risc de îmbolnăvire.

Video: Pro Tv

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: