ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Se mentine prognoza pentru un seism de pana in 5,8 Richter

with 18 comments

Semaforul seismic de la Centrul de Avertizare Seismică-Foton păstrează codul portocaliu-roşu şi „se menţine prognoza pentru un cutremur de 5,12-5,81 Richter”.Însă, atenţioneză inginerii de la Foton, energia se poate elibera prin producerea mai multor seisme mici.
Perturbaţiile nu corespund unui seism devastator-se precizează pe site-ul Institutului Român de Seismologie Aplicată (IRSA)

Portalul Foton

Cod portocaliu-roşu pe portalul Centrului de Avertizare Seismică-Foton

Codul portocaliu-roşu se afişează pentru posibile seisme cu magnitudinea cuprinsă între 4,8 şi 5,5 Richter.
Avertizarea în legătură cu un posibil cutremur se va face cu 2-3 zile înaintea producerii.

Reclame

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. dar poate fii devastator si un cutremur cuprins intre respectivele magnitudini,nu depinde de durata lui? eu sunt usor speriata dar astept sa vina si sa treaca sa se descarce acele energii de care se tot vorbeste ca sunt acumulate!!poate fii azi ,maine?am citit ceva de perigeu de perioade critice in 2009,luna noua si luna plina….oricum suntem cam siguri ca va venii un cutremur chiar daca se evita astfel de afirmatii oficiale!!nici eu pana la urma nu iau nici o masura doar sa ma informez si sa incerc sa nu ma mai gandesc!!

  cristina

  Duminică, 24 mai 2009 at 01:41

  • Asa cum spun si cei de la Centrul de Avertizare Seismica nu exista niciun indiciu privind un seism devastator. Eu zic ca nu sunt motive de ingrijoare.

   Romulus Cristea

   Duminică, 24 mai 2009 at 12:56

 2. si prima data se zicea ca e avertizare seismica pana in 5,5 acum s.a facut 5,8 pare ca se camufleaza cea…

  cristina

  Duminică, 24 mai 2009 at 02:16

  • Precizarea cu un seism pana in 5,81 Richter este pentru o magnitudine maxima. Asa cum spun cei de la institut, asta ar putea fi un maxim, dar e doar o predictie. La magnitudinea asta nu este un seism puternic..

   Romulus Cristea

   Duminică, 24 mai 2009 at 12:55

 3. e posibil sa creasca sa ajunga la cod rosu?sau treb sa se decarce sigur energiile acumulate in faza asta cuprinsa pana n magnitudinea 5,8?

  cristina

  Duminică, 24 mai 2009 at 02:25

  • Seismologii de la IRSA spun ca energia acumulata se poate descarca intr-o serie de seisme mai mici. Nu cred ca sunt motive de ingrjorare

   Romulus Cristea

   Duminică, 24 mai 2009 at 12:54

 4. portocaliu-rosu e cuprins intre 4,8-5,5 atunci de ce se specifica acest cod de averizment cand 5,8 se incadreaza la rosu?

  cristina

  Duminică, 24 mai 2009 at 02:49

  • Cei de la Foton spun pe site ca nu sunt indicii privind un cutremur devastator. Vad ca este a doua sau a treia oara cand fac mentiunea asta pe portal.

   Romulus Cristea

   Duminică, 24 mai 2009 at 12:53

 5. multumesc ca ati raspuns si pentru mine inca o data ,este f important pentru noi cei mai nedocumentati sa stim ca putem primi raspuns la intrebarile noastre!!o duminica linistita!!

  cristina

  Duminică, 24 mai 2009 at 13:17

 6. salutare. nu stiu ce sa spun referitor la situatia energetica din aceasta perioada, e posibil or ce…insa culorile semaforului imi cam dau fiori, eu urmaream site-ul foton dar acum din cate am vazut nu se mai ofera acele informatii gratuit ci vor abonamente ! nu stiu care a fost activitatea seismica pana aseara cand am gasit blogul asta, or cum sper sa fie bine si sfatul meu este sa fiti prudenti dar sa nu intratti in panica. o zi frumoasa va doresc

  vasi

  Duminică, 24 mai 2009 at 14:05

  • Salut,
   Vad ca cei de la Foton spun destul de sigur ca nu sunt motive de panoca. Mentioneaza chiar pe portalul lor ca nu exista indicii privind un seism devastator, iar energia acumulata se poate elibera prin mai multe seisme mici. Asa ca eu zic sa stam linistiti. Multumesc pentru vizita si te mai astept.
   R.C.

   Romulus Cristea

   Duminică, 24 mai 2009 at 14:34

 7. E posibil in 2-3 zile un cutremur?

  oana verdes

  Duminică, 24 mai 2009 at 15:23

  • E vorba doar de o predictie. In cazul seismelor nu exista retete. Cei de la Foton vad ca scriu foarte clar pe portal ca nu va fi un seism important

   Romulus Cristea

   Duminică, 24 mai 2009 at 16:50

 8. Imi raspundeti?Ce trebuie sa fac daca sunt la scoala?

  oana verdes

  Duminică, 24 mai 2009 at 15:54

  • Daca sunteti la scoala nu trebuie sa faceti nimic decat sa invatati. In primul rand, inginerii de la Foton spun clar ca nu va fi un cutremur important, iar in al doilea rand scolile nu prea sunt afectate de cutremure (sunt imobile cu maxim doua etaje). Din cate imi aduc aminte in 1977, nu s-a prabusit nici o scoala. Asa ca stati fara nici o grija. Chiar daca vor fi mici cutremure nici nu le veti simti.

   Romulus Cristea

   Duminică, 24 mai 2009 at 16:52

 9. buna seara!!! poate v-ati plictisit de atatea intrebari dar este inevitabil, dumneavoastra fiind specialistul….ce ne puteti spune despre predictiile pe care le auzim in mass media?…considerati ca trebuie sa luam masuri?…ce se va intampla mai exact? va fi sau nu cutremur?…temator sau de mica intensitate….consider ca trebuie sa fim informati.Va multumesc!!!

  alina

  Marți, 23 iunie 2009 at 22:56


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: