ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Imagini in timp real cu inregistratorul seismic de la Muntele Rosu

with 13 comments

Unul din înregistratoarele seismice da la staţia Muntele Roşu, aparţinând Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, poate fi vizionat online, în timp real, prin intermediul unei camere web montată de Mobotix, o firmă specializată în camere de supraveghere.

Înregistrările sunt disponibile la adresa http://live.mobotix.ro/ , după care se alege camera video, dând click pe imaginea cu descrierea „Bucureşti-Înregistrator seismic-Muntele Roşu”.

Inregistratorul seismic de la Muntele Rosu

Inregistratorul seismic de la Muntele Rosu

Pe pagina Mobotix unde este disponibilă online transmisia video a înregistratorului seismic de la Muntele Roşu există şi o secţiune de comentarii nemoderată, unde pentru a posta nu este necesară, neapărat înregistrarea utilizatorului. Camera care captează imagini, model M22 este funcţională aproape 90% din durata unei zile, iar numărul celor care accesează pagina respectivă despăşeşte o mie de utilizatori pe zi.

Reclame

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Văd că, în ultima vreme, eşti din ce în ce mai preocupat de cutremure. Interes jurnalistic sau spaimă personală? 🙂

  Ion Radu Zilisteanu

  Sâmbătă, 9 mai 2009 at 19:22

  • Preocupat sunt, dar nu ma obsedeaza tema. Am adunat foarte multa documentatie insa nu legata de previziuni ci de istoric.
   Postarile cu seisme sunt legate exclusiv de traficul pe care-l fac. A fost ceva incredibil, nu am crezut ca lumea are o fixatie atat de mare legata de seisme…Ceea ce mi se pare mai grav si asta arata deficientele intregului sistem de documentatie pe internet, cititorii au ajuns sa-mi ceara sfaturi de specialitate si ceva si mai tare, azi noapte unii m-au solicitat in mod expres sa…repar de urgenta camera web de la statia seismica Muntele Rosu. Mi s-a parut tare de tot, dar am intrat nitel in joc.

   Romulus Cristea

   Sâmbătă, 9 mai 2009 at 19:29

 2. Articolul e ok si pe langa asta are principalul atribut al unui articol cu multe elemente de indedit , si anume noutatea deosebita.
  Felicitari,dar scrie si mai mult despre acest subiect ca ne intereseaza. .
  Hai ca iti multumim. Sa ne tii la curent, te rugam frumos… 🙂

  cricumbarul

  Sâmbătă, 9 mai 2009 at 21:30

  • Mulumesc pentru aprecieri, insa normal este pentru un om civilizat si curajos sa se prezinte. Cu numele intreg. Anonimatul cand are loc in afara mecenatului arata un caracter slab ca sa nu spun altceva. Asa ca invata sa te porti. Altfel patesti asa ca acum. adica o iei in sens invers. Doar tu poti intelege despre ce e vorba
   Mersi pt vizita, te mai astept.

   Romulus Cristea

   Sâmbătă, 9 mai 2009 at 22:41

 3. Domnule Cristea,nu despre un joc este vorba..Problema este ca autoritatile romane merg pe acelasi sistem comunist..De a te tine departe de toate informatiile necesare unor persoane ce traiesc in sec.xxI…Cum nu mai stii la cine sa apelezi..incerci orice..Cum am crezut ca sunte-ti o persoana implicata in acest subiect…am apelat la dumneavoastra ca ultima solutie..Se pare insa ca inca odata ne-am inselat…Surpriza pe care ne-ati oferit-o cu comentariul pe care l-ati facut in rindurile de mai sus…ne-a creat o stare de euforie enorma…Cred ca pe o scara de unu la zece a-ti obtinut un 10…

  FLOR

  Marți, 12 mai 2009 at 17:08

 4. @Romulus Cristea. Frumos ce-ai spus despre anonimat şi mecenat.

  @FLOR. Sunteţi nedrept. Gândiţi-vă ce efort de documentare a făcut Romulus Cristea şi că fără el noi nici nu am fi ştiut de existenţa acestor posibilităţi de informare directă, în timp real. E păcat să desconsideraţi un om tocmai pentru sinceritatea unei observaţii. E normal ca astfel de postări să facă trafic. Normal şi binemeritat. Anormal – şi la ordinea zilei – este, în schimb, ca postările senzaţionaliste, porno, derizorii, penibile să facă trafic mare.

  Roxana Iordache

  Marți, 12 mai 2009 at 17:36

 5. diferenta de 3 minute intre eveniment si imagine. cutremur inregistrat fizic la 5:43 imaginea lui la 5:46. care e atunci „timpul real”?

  iordan

  Marți, 4 octombrie 2011 at 04:54

 6. Apreciez munca dumneavoastra,cere multa rabdare,multa documentatie.Dar inainte de toate pe mine m-ar interesa un alt aspect;oare eruptia unui vulcan(Etna/Sicilia)a fost precedat de un cutremur simtit de populatie(5 grade)???….Eu ma tem mai tare de vulcani (vezuviul;fiji;yellewstone..ect)care ar afecta tot Pamantul,economia multor tari.Si nu in ultimul rand culturile/plantele care au nevoie de foto sinteza,apreciind ca stratul de cenuse invaluie Pamantul.!!!…In cazul asta vine foametea…bolile…apocalipsa….:))

  Zamfir Marian

  Miercuri, 15 februarie 2012 at 10:30

 7. M-am intors cu o veste ”buna”…:)),am gasit un link care v-ar ajuta sa aveti o perspectiva asupra cutremurelor din intreaga lume IN TIMP REAL…poate ca stiati acest lucru/site,daca stiati putei sterge acest coment.!!!Iata linkul

  http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/recenteqsww/Quakes/quakes_all.html

  Zamfir Marian

  Miercuri, 15 februarie 2012 at 10:41

 8. Buna ziua,
  Locuiesc in Italia din 2000 si dupa cutremurul din august la Ammatrice,unde au murit 297 persoane din care 9 romani,am cautat s-ami amintesc toate cutremurile subite in 60 de ani si sa trag citeva concluzii.
  Cutremurile devastatoare au avut loc dupa perioade indelungate de seceta,cind seaca fintinile,riurile,nivelul Dunarii a fost la minim,crapa pamintul.Inseamna ca energia unui cutrmur gaseste un teren solid si transmite in suprafata aproape intreaga energie.Cind apar ploile,asa s-a intimplat la Ammatrice,replicele cutremurului dispar pentru ca solul devine imbibat cu apa,falda subterana se incarca cu apa iar un teren argilos,nisipos imbibat cu apa,absoarbe energia unui cutremur,o disipa.Nu s-au auzit cutremure dea lungul marilor fluvii,in delte,in mari,doar uunde este o activitate vulcanica activa,care,dupa experienta mea in domeniul chimiei,respectiv studiu pilei de combustie alimentata cu oxigen,au loc explozii datorita prezentei de oxigen si hidrogen datorate descompunerii apei in elemente,H2,O2,la contactul cu magma la peste 2000 de grade C.Urmaresc in timp real cutremurile din Italia,dupa 20 august,seceta a continuat,in fiecare zi erau peste 150 de cutremure de gradul 2-3,5 cind au aparut primele ploi mai consistente numarul lor au diminuit,chiar au disparut,dupa ce seceta a continuat,replicile au reaparut in numar de 100,80,60 pe zi,corelate cu ploile care au inceput sa revina in aceste zile.Locuiesc intre Bologna si Firenze pe aceeasi falda Apeninica a cutremurilor,dar aici,spun locuitorii ca nu au avut loc cutremure,am constatat ca solul esta argilos,sint multe lacuri,riuri si izvoare care nu seaca niciodata,nu a plouat din Mai si noi am udat gradina toata vara de la un izvor ce curge in apropiere la 600m de altitudine.Daca se observa harta cutremurilor in Europa,Acestea sint concentrate in doua zone specifice in apropierea la 2 vulcani,Etna in Sicilia,care este activ la fiecare 2 ani si Vezuviul,care este dormiente,semnifica ca teoria mea,respectiv natura exploziva a cutremurilor poate avea o logica.Am cautat sa iau legatura cu specialisti italiani si romani,dar nici un raspuns,orgoliile profesionale sint mai presus decit vietile oamenilor.As dori ca publicul sa infirme sau sa confirme cele prezentate.

  Cu mult respect

  Ing.Dumitru Bucuresteanu

  c.bucure@gmail.com

  Dumitru Bucuresteanu

  Miercuri, 12 octombrie 2016 at 09:36


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: