ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Luna plina si culoarea portocalie a semaforului seismic

with 8 comments

Cercetătorii de la Institutul Român de Seismologie Aplicată apreciază că datele obţinute din măsurători, până la ora actuală, confirmă codul portocaliu afişat de semaforul seismic. În plus, se mai precizează un amănunt important şi anume că avem lună plină, iar în general, cutremurele au loc în astfel de intervale numai dacă se întrunesc şi alte condiţii.

Semaforul de la Foton (IRSA) a fost modificat  în 2 mai 2009 şi confirmat  în  8 mai 2009, la ora  16,30 UTC (ora universală).

irsa

„Luna este în faza maximă.  Continuă să crească câmpul magnetic în Bisoca. Avem perturbaţii ale câmpurilor electrice în Bucureşti, Bisoca, Lopătari, Istriţa şi mai puţin în Naruja. Seismele vrâncene care au avut loc sunt mai mici faţă de ce aşteptam. Datele pe care le avem confirma codul portocaliu”, potrivit datelor postate pe site-ul IRSA.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Domnule Cristea.Buna seara..Nu puteti privi un pic la mobotix-ul de la Muntele Rosu.In seara aceasta imaginea este distorsionata.Camera web este situata prea aproape de tambur iar imaginea pe care o reda este supradimensionata.Rezolva-ti va rugam aceasta problema.Pentru noi este foarte important..Iar noaptea este foarte putin luminat…Multumesc.

  FLOR

  Vineri, 8 mai 2009 at 22:57

  • Am trimis un mesaj la firma. Sper sa se remedieze, in scurt timp. Din pacate, la statie, nu raspunde nimeni la telefon…Abia maine dimineata ar putea ajunge cineva acolo sa vada ce se intampla.
   Multumesc

   Romulus Cristea

   Vineri, 8 mai 2009 at 23:39

   • oare de ce ati sunat telepatic la statie, cind camera extraterestra se afla in bucuresti, la sediul INCDFP unde oamenii sunt urmariti cu spionaj la raze gama este conspiratie interna si mondiala de tip masonic???

    an serpiliac

    Sâmbătă, 14 august 2010 at 16:53

 2. Se pare ca totul s-a remediat.Va multumim.Noapte buna.Mai putin sistemul de iluminat noaptea,dar…este de inteles .Oricum,apreciem efortul dumneavoastra.

  FLOR

  Vineri, 8 mai 2009 at 23:47

  • O sa vorbesc sa puna o sursa de iluminare mai puternica. Abia luni putem rezolva. Pana atunci, vizionare placuta.

   Romulus Cristea

   Vineri, 8 mai 2009 at 23:57

 3. Evenimentele petrecute in ultimul timp in Romania,precum si posibilitatea de a privi in timp real desfasurarea ”actiunii” cred ca s-a transformat deja in obsesie pentru foarte multe persoane.De aceea,un simplu incident in tot acest circuit ne aduce in stadiul de ”non-personas”…teama incepe sa ne controleze si suntem dispusi sa cautam ”ajutor”cu toate mijloacele de care dispunem.Interventia dumneavoastra a avut un efect extraordinar pentru moralul nostru.Va multumim.

  FLOR

  Sâmbătă, 9 mai 2009 at 00:08

  • Da, insa e bine sa mai desfasurati si alte activitati. Obsesiile sunt periculoase si conduc la ineficienta. Sunt atatea de facut in lume, iar previziunile privind seismele tin totusi, deocamdata, de hazard. Marmureanu a spus bine: „Ei si ce daca a fost un cutremur”. Nimic nu sta in loc de teama unui eventual cutremur. Iar ce e important pentru unii dintre noi, nu inseamna nimic pentru altii.

   Romulus Cristea

   Sâmbătă, 9 mai 2009 at 00:16

  • nu inteleg eu prea multe din aceste comentarii….dar am si eu o intrebare putin mai complicata ptr mn……d c au putea fi luna portocalie….am privit-o si era portocalie toata…..ce se fi putut intampla……dak stie sineva si ma poate lamuri ..m-as bucura tare mult 😀 multumesc nb

   daniel

   Vineri, 23 iulie 2010 at 01:28


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: