ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

1 Mai, la Berlin

leave a comment »

Berlinul este una din capitalele europene unde ziua de 1 Mai este sărbătorită anual cu tot fastul. Lumea iese pe străzi, se organizează spectacole, diverse concerte, dar şi ample manifestaţii. Însă, tot în mare metropolă europeană, a devenit un obicei, ca odată cu lăsatul serii, grupările extremiste să se manifeste violent.

Click pe imagini pentru a vedea fotografiile mărite.

* Foto: William Totok

Incidente violente au debutat joi noapte în centrul Berlinului, cu o încaierare  între poliţiştii germani şi câteva sute de tineri, simpatizanti ai mişcărilor de extremiste. Mai mulţi tineri protestatari au ajuns în arest. Bilanţul acestei prime runde a inclus câţiva politişti răniţi şi mai multe maşini şi tomberoane incendiate.

Ostilităţile au fost reluate azi de dimineaţă, de data asta cu participare consderabilă. Zeci de mii de germani au ieşit în stradă pentru a-şi exprima exasperarea, într-o ţară care înregistrează cea mai severa recesiune din istoria sa postbelică.

Cum incidentele de 1 Mai sunt o adevarată tradiţie în Germania, autorităţile au pregătit un impresionant dispozitiv de securitate. Mai ales că pentru astăzi a fost aprobat si un miting al extremei-drepte, iar confruntările dintre cele doua tabere sunt  inevitabile.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „Manifestatii violente de 1 Mai in Ber…„, posted with vodpod

Lucrurile au scapat de sub control şi la Istanbul, unde manifestarile de 1 Mai au degenerat în bătăi în toata legea, potrivit Pro TV.

Bine aprovizionaţi, protestatarii au aruncat cu pietre şi cocktailuri Molotov în forţele de ordine şi vitrinele unor banci şi magazine. Poliţiştii au ripostat cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene.

Marşuri  au avut loc vineri în numeroase capitale ale lumii, între care Atena, Kiev, Bangkok ori Moscova.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: