ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Replici ale cutremurului ar putea avea loc la noapte

with 2 comments

Directorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a declarat, azi, că în următoarea perioadă vor mai exista replici ale cutremurului înregistrat sâmbătă în Vrancea.

Potrivit declaraţiilor acestuia difuzate de Antena 3, una dintre acestea ar putea avea loc chiar în noaptea de luni spre marţi (27-28 aprilie).

untitled

Gheorghe Mărmureanu a precizat, însă, că replicile nu vor depăşi 2 – 3 grade pe scara Richter. Astfel, acestea nu ar trebui să fie resimţite în toată ţara.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă seară, în jurul orei 20:25, în zona Vrancea, la o adâncime de 120 de kilometri. Seismul s-a resimţit şi în zona Capitalei, cu intensitatea de 3 – 4 grade pe scara Mercalli. Amplitudinea maximă înregistrată pe seismogramă a fost de aproximativ trei minute.

Un raport al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), dat publicităţii de curând, avertizează că peste un milion de români ar putea fi afectaţi, în cazul producerii unui seism de peste 7 grade pe scara Richter.

Ritmul sesimicităţii vrâncene; Foto: Institutul Român de Seismologie Aplicată

Ritmul sesimicităţii vrâncene; Foto: Institutul Român de Seismologie Aplicată

Statul român a luat în ultimii ani măsuri de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, însă locatarii şi asociaţiile de proprietari nu s-au grăbit să beneficieze de fondurile destinate renovării imobilelor. Pana in prezent, in cadrul programului naţional de consolidare a imobilelor supuse riscului seismic au fost consolidate doar 12.

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Specia umana va dainui vesnic pe aceasta planeta. Din neant vor apare instrumente care vor impiedica atat disparitia ei, cat si conservarea in bune conditii a suportului sau material, in speta planeta TERRA.Mereu vor fi zadarnicite planurile de distrugere a planetei, fie din interior, fie de pe planeta, si aici ma refer la oameni, fie din exterior.
    Deocamdata, singurele arme cu care poate lupta omenirea impotriva tuturor relelor ce o ameninta sunt dragostea si credinta.

    un demn

    Marți, 5 mai 2009 at 20:01


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: