ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Dictatorul iresponsabil are halucinatii

leave a comment »

Stati: Respingem învinuirile paranoice ale lui Voronin

Anatol Stati, tatăl omului de afaceri Gabriel Stati, s-a adresat autorităţilor ucrainiene cerând analizarea cu responsabilitate şi imparţialitate a dosarului de extrădare a fiului său.

Anatol Stati, preşedintele Ascom Grup

Anatol Stati, preşedintele Ascom Grup

„Puşi în situaţia de a apăra onoarea familiei şi buna reputaţie câştigată de-a lungul anilor de compania noastră, faţă cu laşitatea şi infamia unor impostori fără scrupule, noi respingem categoric învinuirile paranoice ale lui Vladimir Voronin şi lacheilor săi, calificându-le drept halucinaţii ale unor oameni care nu mai răspund nici de faptele, nici de vorbele lor. În consecinţă, ne adresăm autorităţilor din Ucraina, pe al cărei teritoriu a fost reţinut fiul meu Gabriel Stati, cu rugămintea ca la examinarea dosarului de extrădare să fie luate în calcul toate argumentele expuse mai sus şi să nu fie admis transferul său către autorităţile moldovene până la efectuarea unei anchete imparţiale şi independente.

Gabriel Stati; vicepreşedintele ASCOM, arestat la ordinul lui Voronin

Gabriel Stati; vicepreşedintele ASCOM, arestat la ordinul lui Voronin

Totodată, având în vedere condiţiile insuportabile în care este nevoit să activeze colectivul companiei ca urmare a presiunilor tot mai deşănţate ale puterii comuniste, aducem la cunoştinţa opiniei publice că ASCOM îşi sistează total activitatea în RM până la instaurarea unui regim democratic, stabilindu-şi sediul în străinătate”, spune Anatol Stati într-o declaraţie preluată de publicaţia Timpul din Chişinău

Omul de afaceri Gabriel Stati a fost arestat pe 9 aprilie, în Ucraina şi urmează să fie extrădat, potrivit procurorului general Valeriu Gurbulea. El este învinuit de autorităţile comuniste de finanţarea protestelor din ultimele zile din Chişinău şi tentativă de lovitură de stat în Republica Moldova.

În 8 aprilie, în cadrul unei întruniri cu şefii raioanelor, Vladimir Voronin a afirmat că în seara zilei de 7 aprilie  Gabriel Stati urma să fie arestat, după ce prezenţa sa fusese remarcată pe străzile Chişinpului. „Zicea că Stati a finanţat protestele, că n-au reuşit să-l reţină, deoarece ieri-noaptea acesta ar fi fugit din ţară, dar că îl vor găsi oricum şi-l vor aresta.

Ne-a avertizat şi pe noi să fim atenţi, căci toţi cei care sunt contra statalităţii Republicii Moldova, vor fi traşi la răspundere. Am vrut să vorbim şi noi, dar el a ieşit repede”, a declarat Gheorghe Vasilache, preşedintele de Cahul, citat de publicaţia Timpul. Şi Iurie Roşca, politician fost de opoziţie, acum aliat al Partidului Comuniştilor, l-a acuzat pe Stati de tentativă de lovitură de stat.

Gabriel Stati, arestat în Ucraina pentru presupusa implicare în tentativa de lovitură de stat în Chişinau, are 32 de ani şi a moştenit una dintre cele mai mari averi din Republica Moldova: holdingul Ascom Group, construit de tatăl său, Anatol Stati, şi evaluat la peste două miliarde de dolari.

Stati a mai fost arestat în urmă cu jumătate de an, fiind acuzat de huliganism. Autorităţile moldovene l-au acuzat ca a luat parte la o bătaie generalizata la un meci de fotbal, în timp ce presa anti-comunistă a susţinut că e vorba despre o afacere politică.

Grupul Ascom, controlat de familia Stati, este asociat în România cu compania CONFIND. Unul dintre administratorii companiei mixte este Ion Popa, fost director general al Petrom.

Diacov ştia din timp că Gabi Stati va fi arestat; Postat pe Youtube de JurnalTV

„Compania ASCOM îşi sistează total activitatea în RM până la instaurarea unui regim democratic, stabilindu-şi sediul în străinătate”, a anunţat pe 11 aprilie, Anatol Stati, preşedintele ASCOM GRUP, ca reacţie la acuzaţiile lansate de preşedintele Vladimir Voronin la adresa familiei Stati, precum că ar fi finanţat o lovitură de stat în RM. Vedeţi, în continuare, textul integral al declaraţiei semnată de Anatol Stati, preluat din ziarul Timpul din 10 aprilie.

ASCOM va reveni în Moldova după instaurarea unui regim democratic

„Am luat act cu stupoare şi profundă indignare de declaraţiile iresponsabile făcute în ultimele zile de reprezentanţii şi acoliţii puterii comuniste de la Chişinău, inclusiv de – încă – preşedintele Voronin, despre pretinsa implicare a Companiei ASCOM şi a familiei Stati în procesele politice şi electorale din RM. S-a ajuns până acolo încât fiul meu, omul de afaceri Gabriel Stati, a fost arestat, fiind învinuit de însuşi Vladimir Voronin – doar pentru simplul fapt că la 6 aprilie a fost în Piaţa Marii Adunări Naţionale – de organizarea manifestaţiilor de protest care au urmat alegerilor din 5 aprilie şi de pregătirea unei lovituri de stat.
Opinia publică din RM ştie deja, atât din declaraţiile noastre anterioare, cât şi din relatările mass-media, despre acţiunile şi presiunile murdare întreprinse de clanul Voronin în scopul destabilizării activităţii ASCOM şi acaparării, prin metode banditeşti, a averii familiei Stati, inclusiv a activelor considerabile ale ASCOM din Kazahstan. Simţind acum că regimului şi clanului său mafiot le fuge pământul de sub picioare, Voronin caută cu disperare să se răzbune, lansând atacuri furibunde la adresa ASCOM şi a familiei Stati, în dorinţa de a le distruge.
Puşi în situaţia de a apăra onoarea familiei şi buna reputaţie câştigată de-a lungul anilor de compania noastră, faţă cu laşitatea şi infamia unor impostori fără scrupule, noi respingem categoric învinuirile paranoice ale lui Vladimir Voronin şi lacheilor săi, calificându-le drept halucinaţii ale unor oameni care nu mai răspund nici de faptele, nici de vorbele lor. În consecinţă, ne adresăm autorităţilor din Ucraina, pe al cărei teritoriu a fost reţinut fiul meu Gabriel Stati, cu rugămintea ca la examinarea dosarului de extrădare să fie luate în calcul toate argumentele expuse mai sus şi să nu fie admis transferul său către autorităţile moldovene pana la efectuarea unei anchete imparţiale şi independente.
Totodată, având în vedere condiţiile insuportabile în care este nevoit să activeze colectivul companiei ca urmare a presiunilor tot mai deşănţate ale puterii comuniste, aducem la cunoştinţa opiniei publice că ASCOM îşi sistează total activitatea în RM până la instaurarea unui regim democratic, stabilindu-şi sediul în străinătate”.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: