ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

193 de arestari la Chisinau

leave a comment »

In urma manifestatiilor de ieri si ca urmare a ciocnirilor dintre protestatarii si politstii de la Chisinau au fost ranite circa 50 de persoane, s-a inregistrat cel putin un deces si 193 de arestari. Azi noapte, desi numarul celor ramasi in strada a scazut foarte mult, sediul Parlamentului a continuat sa arda pana spre orele diminetii iar grupuri de indivizi au spart geamurile unor magazine. In jurul orei 1 martorii din zona au anuntat ca s-au auzit focuri de arma, mai tarziu existand confirmarea din partea oficialilor ca s-ar fi folosit gloante oarbe pentru intimidare.

Postat pe Youtube de JurnalTV

Azi dimineata, in jurul orei 10 manifestantii s-au adunat, din nou, intr-un numar mai mic ca ieri, langa sediul Parlamentului si in Piata Mare a Chisinaului.

Granitele dintre Romania si Moldova sunt inchise, granicerii moldoveni nepermitand accesul dinspre Romania.

Ieri, ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, Lidia Gutu, a fost rechemat la Chisinau.

Liderii opozitiei din Moldova sustin ca autoritatile se pregatesc sa reprime noile proteste ale celor care au cerut, prin proteste de strada, renumararea voturilor de la alegerile parlamentare. Sediul Parlamentului se afla acum sub controlul fortelor de ordine dupa ce manifestantii incediasera birourile din imobil. Zeci de dube, cordoane ale fortelor de ordine si se pare si sute de militari se afla in zona Parlamentului din Chisinau.

La ora 12 s-a anuntat o intrunire de urgenta a Guvernului din Moldova.

Telecomunicatiile si internetul in Republica Moldova functioneaza cu intreruperi. Firmele de cablu tv intrerup emisiunile tv si internetul de cateva ori pe zi fara a justifica astfel de masuri. Televiziunea nationala nu prezinta emisiuni informative despre evenimente ci doar difuzeaza doar formate de diverstisment, spectacole de circ si muzica populara. In timp ce o persoana a murit in sediul Parlamentului si alte cateva au fost ranite cu grenade pe durata manifestatiilor, televiziunea moldoveana prezenta pe post fetite in costume viu colorate cu paiete care dansau pe muzica exotica.

Lasă un comentariu