ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Blogul lui Mioc, suspendat de doua ori, fara explicatii

leave a comment »

În intervalul 2-4 aprilie a.c., blogul timişoreanului Marius Mioc a fost suspendat de două ori. Suspendarea blogului a fost făcută fără explicaţii din partea reprezentanţilor WordPress, potrivit afirmaţiilor lui Mioc. El susţine că toată tevatură a pornit de la o persoană care îşi atribuie în ciberspaţiu diverse identităţi şi deţine mai multe spaţii virtuale. „La început am fost acuzat că am preluat o fotografie a generalului Victor Stănculescu fără a avea acest drept.

Blog suspendat in 2 aprilie

Blog suspendat in 2 aprilie

În fapt, eu am preluat fotografia respectivă de pe Frontpress menţionând în clar site-ul de unde provine fotografia, indicând bineînţeles şi link-ul. Mai mult, am trecut şi sursa initială a fotografiei, Agenţia Agerpres-ul. Apoi, persoana cu care eram în dispută a invocat alte motive pentru a-şi justifica acţiunile: fie ca i-am publicat adresa de e-mail, IP-ul etc.(…)

Cert este că nu am fost notificat în niciun fel de WordPress, nu am primit explicaţii clare care să motiveze suspendarea blogului”, declară Mioc. După prima suspendare, Mioc a cerut, în scris, explicaţii la deţinătorii platformei WordPress. La scurt timp blogul a fost deblocat. A urmat, în aceeaşi zi o nouă suspendare, de această dată, Marius Mioc primind şi un e-mail de la WordPress fiind întrebat doar dacă o poză a unui actor italian, Rosario Fiorello îi aparţine. Fotografia respectivă este una publică, fiind postată, fără a indica restricţii, pe mai multe site-uri de autopromovare ale actorului italian. De aceasta dată, bloggerul timişorean a trimis un memoriu către WordPress, invocând că închiderea blogului său a avut diverse motivaţii politice . În noaptea de 3-4 aprilie blogul lui Marius Mioc a fost redeschis. Persoana care se pare a trimis reclamaţia la WordPress nu a putut fi contactată pentru a explica acţiunile sale, însă pe blogul lui Ion Iliescu, o persoană care se recomandă Ovidiu susţine ca „Blogul lui Marius Mioc este suspendat pentru ca mi-a publicat adresa de IP şi adresa de mail, şi fotografia mea.

Blogul timisoreanului Marius Mioc

Blogul timişoreanului Marius Mioc

Blogul lui Marius Mioc – despre revoluţia din 1989 şi ce a urmat după ea a fost deschis în august 2008, fiind dedicat în principal evenimentelor din decembrie 1989.

Blogul conţine documente, fotografii şi video despre revoluţie şi evenimente postdecembriste (mărturii, comentarii, rechizitorii etc). Mioc este autorul mai multor articole şi cărţi despre revoluţia română.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: