ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

O fotografie la care tin mult

with 5 comments

Fotografia este realizată în sediu Comitetului Central PCR, în decembrie 1989. Şi este vorba de un instantaneu. În centru (cel cu părul lung) sunt eu.
Nu am ştiut de aceasta fotografie până în 2006, noroc cu redeschiderea Dosarului Revolutia, la Parchetul Militar. Întâmplător, am găsit documentul în dosarul altui coleg (George Grosu) alături de care fusesem în sediul CC-PCR pe durata revoluţiei. Tot în 2006 am avut norocul să redescopăr o serie de documente (referitoare la persoana mea) din acea perioadă: fotografii, filme video, tabele, scrisori dar şi destul de jenant, delaţiuni (despre tot ce am făcut şi făceam, cu amănunte) trimise de cei care au fost alături de mine, în acele zile, la revoluţie, către serviciile de informaţii care preluaseră activităţile Departamentului Securităţii Statului. Oricum, pot să zic că am avut mare noroc, uitasem multe.
Anul acesta, deci după 19 ani, reîntâlnindu-mă, tot întâmplător cu Ion Laurenţiu (alt personaj al evenimentelor din decembrie ’89, dar care a stat de-o parte de toată vâltoarea care a urmat), tot ca urmare a reanchetării de către Parchet a evenimentelor de atunci, am aflat că el este autorul fotografiilor. Tot datorită lui, am revăzut un vraf de câteva zeci de fotografii  (niciuna publicată până acum) făcute de el în perioada revoluţiei. Sper să vi le arăt cât de curând.

Ion Laurenţiu

Foto: Ion Laurenţiu

În stânga fotografiei este Ioan Toma, fostul ministru CC-UTC; în stânga lui Toma, cel cu ochelari este George Grosu; în dreapta, colonelul Nicolae Lupu; în centrul imagini (la stânga lui Grosu), cu părul lung, Romulus Cristea; jos, în primul rând, cu ochelari şi cu ţigara în mână, sociologul Alin Teodorescu.

Publicitate

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] MULŢI ANI tuturor Vasililor şi Vasilicilor, printre care prietenii mei Romulus Cristea şi Doru Năsui, pe care îi cheamă şi […]

 2. ce s’a ales de voi? … alin teodorescu s’a vandut cuiva … o parte dintre voi sunteti de mare calitate. Asa am inteles ca suneti si dvs si va admir

  cenushares

  Joi, 1 ianuarie 2009 at 09:43

 3. La multi ani !

  Probabil ca stiti foarte multe lucruri si nu vad de ce n-ati incerca macar acum sa ridicati valul inadins lasat asupra evenimentelor de atunci .
  Mare pacat !

  Radu Humor

  Joi, 1 ianuarie 2009 at 12:28


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: