ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

O parte dintre angajaţii concediaţi ai României libere vor da în judecată publicaţia

leave a comment »

newsin1.jpg
O parte dintre angajaţii concediaţi ai României libere vor da în judecată publicaţia
Luni 09 iulie 2007, 12:47
Realitatea TV

O parte dintre cei 18 angajaţi de la România liberă care au fost anunţaţi vineri că vor fi concediaţi vor contesta în instanţă decizia de concediere, a declarat astăzi, pentru NewsIn, Romulus Cristea, reprezentantul sindicatului Iniţiativa R, sindicat al angajaţilor din redacţia România liberă.

„Membrii de sindicat au depus, încă de la primirea preavizului, contestaţii la societatea R. (…) Sindicatul Iniţiativa R va solicita administratorilor societăţii R motivarea deciziei şi criteriile care au stat la baza concedierii celor 18 ziarişti”, se arată în comunicatul sindicatului.

Romulus Cristea, un reprezentant al sindicatului Iniţiativa R, a declarat, pentru NewsIn, că dintre cei 18 angajaţi concediaţi trei au decis să dea în judecată societatea. „Mi s-a pus o hârtie în faţă şi mi s-a spus că se fac restructurări de posturi. Din păcate, doar şase dintre cei concediaţi sunt membri ai sindicatului Iniţiativa R şi doar trei dintre aceştia s-au hotărât să depună contestaţie în instanţă”, a declarat Romulus Cristea.

El a mai spus că 16 dintre cele 18 persoane concediate sunt încadrate ca jurnalişti. „O persoană este de la departamentul tehnic şi o persoană de la departamentul de culegere date. Restul erau toţi jurnalişti întrucât cei de la departamentul de relaţii cu publicul, care a fost desfiinţat, erau încadraţi ca reporteri sau redactori”, a mai declarat reprezentantul sindicatului Iniţiativa R.

Conducerea cotidianului România liberă a trimis vineri un preaviz de concediere unui număr de 18 angajaţi. Contactat de NewsIn, Bogdan Alexandru Adamescu, administratorul societăţii R, care editează publicaţia, a declarat că nu vrea să dea informaţii în legătură cu problemele interne ale publicaţiei.
Sursa: NewsIn

Lasă un comentariu