ROMULUS CRISTEA

PERIODIC – Blogul lui Romulus Cristea

Cea mai mare tranzacţie imobiliară bucureşteană

leave a comment »

Cea mai mare tranzacţie imobiliară bucureşteană

Romulus Cristea
Vineri, 27 Aprilie 2007

CEFIN Real Estate Romania, în calitate de vânzător, şi fondul de investiţii european Teesland iOG, în calitate de cumpărător, au semnat un acord de vânzare-cumpărare si dezvoltare comuna a Parcului industrial A1. Valoarea contractului, care depaseste 70 milioane de euro, reprezinta la ora actuala cea mai mare tranzactie imobiliara de pe piata bucuresteana si, in acelasi timp, este prima pe care fondul de investitii Teesland iOG o face in Romania. Cumparatorul, Fondul de investitii Teesland iOG, a actionat in numele Fondului Industrial Central European (CEIF).
Demararea tratativelor care au condus la incheierea contractului a inceput la sfarsitul anului trecut, agentul exclusiv de intermediere a tranzactiei fiind Colliers International. Pentru inchirierea spatiilor construite, compania Eurisko este agent imobiliar exclusiv.
Parcul industrial A1 este prima oferta de pe piata spatiilor industriale care se adreseaza intreprinzatorilor mici si mijlocii cu spatii de inchiriat/de cumparat cu suprafete de sub 500 metri patrati. Situat la circa 1 km de drumul de centura al Capitalei, Parcul A1 este amplasat intr-o zona cu o infrastructura deosebita, unde afaceristii au la indemana spatii de depozitare de calitate, gata construite, in componenta carora se afla spatii de birouri adecvate, utilitati, spatii de descarcare si parcare. De asemenea, A1 are acces direct la autostrada Bucuresti-Pitesti.
Proiectul A1 Industrial Park a fost dezvoltat in urma studiilor de piata care plasau zona de vest a Capitalei in fruntea preferintelor companiilor care actioneaza in cadrul parcurilor logistice si industriale. Pana in prezent, in aceasta zona au fost atrase toate marile dezvoltari din domeniul industrial. Inconvenientul era ca se dispunea doar de spatii de depozitare foarte mari, care nu puteau fi fractionate, media lor fiind in jurul a 5 mii de metri patrati, destinate in principal doar intreprinzatorilor foarte puternici, care isi permiteau sa inchirieze asemenea spatii.
Intr-o prima faza, Parcul industrial A1 va beneficia de o suprafata de 80 de mii de metri patrati, din care 54 de mii de metri patrati vor consta in spatii de depozitare. Circa 17 mii de metri pătraţi vor fi destinaţi zonei spaţiilor de birouri, alţi 9 mii de metri pătraţi fiind alocaţi spaţiilor comerciale, la care se mai adaugă şi platformele de parcare.

Articol apărut în ziarul România liberă
www.romanialibera.ro

Publicitate

Written by Romulus Cristea

Joi, 3 mai 2007 la 14:41

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: